Sunday, June 7, 2015

6 Cara Putihkan Gigi Secara Semulajadi

6 Cara Putihkan Gigi Secara Semulajadi

Mengukir senyuman dengan barisan gigi putih menjadikan diri kelihatan lebih yakin, bersih dan selesa digauli. Berbanding dengan mereka yang mempunyai barisan gigi yang kuning, boleh menimbulkan rasa malu dan ragu-ragu untuk membuka mulut atau senyum. Gigi yang kuning juga memberi impesion yang kita seorang pengotor, tak tahu menjaga kebersihan dan menimbulkan keadaan kurang keyakinan.Sebenarnya salah satu faktor gigi kuning ialah disebabkan genetik.Ada juga disebabkan beberapa perkara seperti bawah, antara penyebabkan gigi kita berwarna kuning / tidak sehat, diantaranya•Malas menggosok gigi atau cara menggosok gigi yang salah

•Sering meminum kopi dan teh herbal juga dapat menyebabkan gigi menjadi kuning
•Bagi anda khususnya perokok, ternyata efek nikotin membuat gigi menjadi kuning
•Sering minum minuman suplement atau minuman penambah tenaga
•Memakai ubat pemutih gigi yang tidak sesuai dan sebagainyaJika gigi anda berwarna kuning, bererti anda sering melakukan kebiasaan buruk seperti yang sudah disebutkan diatas.

Jadi macam mana pula cara untuk menjadikan gigi putih berseri? Jom kita semak pulak tips-tips untuk memutihkan kembali warna gigi anda.


6 Cara Putihkan Gigi Secara Semulajadi
1. Memutihkan Gigi dengan Memakai SiwakMerawat gigi juga dapat dilakukan dengan menggunakan Siwak atau miswak adalah dahan atau akar pohon yang dapat digunakan untuk membersihkan gigi, gusi dan mulut.Cara ini sudah dilakukan kaum muslim sejak zaman dahulu untuk menjaga kebersihan dan kekuatan gigi.Semua dahan atau akar pohon boleh digunakan untuk bersiwak jika memenuhi syarat iaitu lembut dan harus terjaga kebersihannya.

2. Memutihkan Gigi dengan Memakai Arang KayuTips memutihkan gigi selanjutnya adalah dengan menggunakan arang kayu. Cara ini memang termasuk cara yang tradisional yang boleh menghilangkan warna kuning.

3. Memutihkan Gigi dengan Lemon dan GaramGigi boleh juga dibersihkan dengan digosokan dengan sedikit jus lemon yang ditambah sedikit garam.


4. Memutihkan gigi dengan baking sodaBaking soda mampu menghilangkan noda-noda yang ada pada gigi, Penggunaan baking soda sangat mudah, hanya kenakan sedikit serbuk soda pada berus gigi anda, dan berus gigi anda.Baking soda telah digunakan meluas dihospital pada pesakit yang tidak berupaya untuk mengosok gigi,

Namun jika terlalu sering digunakan baking soda boleh merosakan lapisan semulajadi gigi. Oleh itu penggunaan baking soda ialah 1 atau 2 kali dalam sebulan.

5. Memutihkan Gigi dengan Kulit buahPenggunaan kulit buah boleh digunakan untuk menyental bahagian gigi anda. Kulit buah yang menjadi pilihan ialah kulit buah lemon.

6. Memutihkan Gigi dengan CengkehCengkeh sangat baik untuk memutihkan gigi dan juga mengubati sakit gigi. Hanya lumatkan cengih dan gosok gigi anda dengan ramuan cengkih.


Namun begitu sekarang telah ada, suatu produk yang berasaskan cengeh iaitu Rasyan Herbal Clove Toothpaste adalah pasta gigi yang terbuat dari Herbal Cengkeh yang terkenal dapat memutihkan, menyegarkan dan melindungi gigi anda.


Rasyan Herbal Clove Toothpaste- Ubat gigi herba dari bunga cengkih. Ia menggunakan dari bahan semulajadi iaitu ekstrak bunga cengkih...
KEISTIMEWAAN RASYAN HERBAL CLOVE TOOTHPASTE :- Bertindak lebih HEBAT 3x lebih bagus dari ubat gigi biasa!

- Ekstrak CENGKIH membersih gigi dengan berkesan selain MEMUTIH kan gigi yang kekuningan
- Menyegarkan nafas dan anti bakteria untuk tempoh yang lama sepanjang hari
- Menjaga dan melindungi gigi dari masalah gigi sensitif, sakit gigi, plak dan karat.KANDUNGAN RASYAN HERBAL CLOVE TOOTHPASTE :

- asteraceae, lauraceae, mentol, clove oil, sodium laurilsuiphateCARA PENGGUNAAN :- Gosok gigi menggunakan ubat gigi harian anda seperti biasa terlebih dahulu (untuk hasil terbaik).

- Kemudian baru oles atau gosok sedikit serbuk ini pada gigi (lebih kurang 1/10 daripada kuantiti ubat gigi biasa) menggunakan stik yang disediakan (atau guna berus gigi anda yang kering). Biarkan beberapa minit baru berkumur.
- Lakukan 2x sehari, dan lihat perubahan warna dan kebersihan gigi anda hanya dalam beberapa hariProduk terlajak laris Rasyan Herbal clove toothpaste, Solusi untuk gigi yang menguning akibat kopi, rokok dan plak, berkesan melindungi gigi anda dari sakit gigi serta mengurangi gigi hipersensitif dan anti bakteria.
Uolls akan memiliki nafas segar untuk waktu yang lama.. Jom lihat feedback dari pelanggan yang telah menggunkan rasyan herbal clove ini.


Andakah teruja untuk mencuba rasyan herbal toothpaste yang dirumuskan dengan bunga cengkih?Nak cuba satu rasyan herbal toothpaste sebagai produk penjagaan gigi anda yang paling efektif dengan ramuan herba semulajadi cengkih?


1 pcs: rm20 sm/ rm24 ss

Penghantaran adalah melalui poslaju

cARA MENDAPATKAN RASYAN CLOVE HERBALTOOTH PASTe

Anda boleh menghubungi saya di: 

  pm/inbox Facebook : Imah Hmie
  Whatsapp +60199278721

www.wasap.my/60199278721

  

No comments:

Post a Comment