Tuesday, September 29, 2015

Resepi Ayam Masak Merah Simple dan Sedap

Resepi Ayam Masak Merah Simple dan Sedap


Dah petang pun sekarang, teringat kat rumah,  dapur belum berasap lagi, nak masak apa ya petang ne....

Malam ne harus masak sedap-sedap suami nak balik, nak makan....Aiseh macam biasa jom goggle resepi....

kat peti ais ada ayam, so kita masak resepi guna ayam...,resepi ayam masak merah simple lah..., sebagai menu utama,.Pergh dan terbayang dah bila resepi ayam masak merah dah siap....

memang terbaik.....kene lagi dengan telur dadar, masak lemak sayur bayam memang pembuka selera...ahah tu target resepi hari ini..

Monday, September 28, 2015

Badan Berasid Punca Penyakit Kronik

Badan Berasid Punca Penyakit Kronik 


Ketidakseimbangan pH dalam boleh mempengaruhi tahap kesihatan dan menjadi punca penyakit kronik. 

Tahukah anda keasidan badan adalah PEMBUNUH Senyap yang mengancam setiap manusia, Anda akan di BUNUH secara perlahan-lahan, 

Hindari ASID yang berlebihan di dalam badan dengan ALKALI

~~KEASIDAN ADALAH PEMBUNUH SENYAP ~~

Bagaimana ASID menjadi punca penyakit kronik tanpa kita sedari, Keasidan adalah PEMBUNUH Senyap "Silent Killer"

Nilai PH yang baik dalam badan adalah antara 6.8 – 7.2 mg/dl. Terdapat pelbagai faktor yang menyebabkan badan berasid, antaranya ialah:


Sunday, September 27, 2015

Red Bella Body Wash Mandi pun Kurus

Red Bella Body Wash Mandi pun Kurus

Assalamualaikum, hai..hai, just nak share produk kurus meletopp dipasaran sekarang ialah Red Bella Body Wash. Mudah sahaja nak kurus, mandi je 2-3 kali sehari bersama red bella body wash ne anda boleh rasai perubahan positif. Bukan hanya kurus, untuk kulit pun berkesan, sebab boleh nampak lebih cerah dan putih uolsss.

Seeloknya guna span mandi, boleh sental2 celahan pelipat, perut, peha dan kawasan badan lain dengan lebih efektif. Biarkan ia buih pada badan badan beberapa minit sebelum dibilas. Boleh diguna seisi keluarga termasuk kanak-kanak dan ibu hamil.


Azanis Scar Serum Pakar Buang Parut

Azanis Scar Serum Pakar Buang Parut

Azanis Scar Serum memang berkesan sangat untuk menghilangkan kesan parut yang susah nak elok. Azanis scar serum ni ada 100% vitamin E semulajadi which is vitamin yg dikenali ramai utk menghilangkan parut dan lain2 bahan yang turut membantu meningkatkan lagi keberkesanannya. So, uolls jangan ragu2 lagi…


Uolls hanya perlu sapukan azanis scar serum secara membula, 2 kali sehari pada parut n tengok sendiri hasilnya. Azanis Scar Serum adalah 100% Halal & mempunyai kelulusan KKM NOT150301588K 



Saturday, September 26, 2015

Sabun Alpha Arbutin Pemutih Badan dan Muka

Sabun Alpha Arbutin Pemutih Badan dan Muka

Assalamualaikum....entry kali ne akak imah nak share tentang Sabun Alpha Arbutin, salah satu produk sabun hot dan laris berasal dari Negara Jiran , Thailand....Kalau uolls nak tahu, Sabun alpha arbutin ini dapat membantu menghalang Tirosinase Enzime..

Apa tu Tirosinase Enzyme ?

Tirosinase Enzyme menghalang bertindak balas dengan Melanin dalam kulit... menjadikan kulit cerah, mengurangkan kesan kegelapan.




CMD Revell 1001 Khasiat dan Kegunaan

CMD Revell 1001 Khasiat dan Kegunaan

Concentrated Mineral Drops @CMD revell merupakan makanan untuk sel-sel badan yang mengandungi gabungan 72 mineral semulajadi yang diekstrak dari GREAT SALT LAKE Utah, Amerika. Kandungan mineral yang terhasil melalui cuaca 4 musim menjadikan GREAT SALT LAKE kaya dengan mineral makro dan mikro yang pekat, iaitu 6–10 kali lebih pekat dari air laut.

Sabun Beras Thailand untuk Kecantikan Kulit

Sabun Beras Thailand untuk Kecantikan Kulit

Sabun beras Thailand adalah produk import dari Thailand. Ia ialah antara best seller di negara Thailand yang terkenal dengan salah satu sumber beras terbaik di dunia. Sabun Beras Thailand atau Sabun Beras Susu Thailand sesuai untuk semua jenis kulit. Rahsia turun temurun dari orang Thai dalam penjagaan kulit.


Sabun Beras Thailand adalah sabun kecantikan yang sangat baik untuk wanita yang mempunyai kulit bermasalah, bintik-bintik hitam, kusam, berkedut, kering atau masalah resdung.


Sabun Beras Thailand dibuat secara alami, 100% Original. Produk ini di buat dari beras melati dan susu. Beras melati yang digoreng terlebih dahulu menjadikan ia berbau wangi dan harum.


Thursday, September 24, 2015

Amirna Plus Tablet Jamu Wanita Masakini

Amirna Plus Tablet Jamu Wanita Masakini

Jamu Amirna Plus Tablet,atau juga dikenali sebagai amirna pills..jamu ni keluaran 100% dari mak bidan dari kedah,...memang terbaik!!!Jamu terbaik untuk wanita Rumusan herba iaitu  AMIRNA PLUS TABLET dan kini dikenali sebagai AMIRNA PILLS dengan No Pendaftaran KKM :MAL15060023TC. Jamu merupakan  makanan kesihatan yang ajaib berasaskan formula yang terbukti berkesan memulihkan jutaan wanita sejak 100 tahun yang lalu.


Di komersialkan bersesuaian dengan peredaran zaman untuk kebaikan wanita sedunia.

Tips balik kampung dengan selamat

Tips balik kampung dengan selamat

Hari ni pasti ramai dah balik kampung masing-masing kan..seronoknya bila berada kampung. macam-macam juadah mak ayah akak dan abang prepared sama-sama kat kampung. Memandangkan hari ini hari raya aidil adha, jatuh pada hari khamis 24hb9, pastu esok jumaat, pastu lusa pulak cuti sabtu-ahad, mesti ramai pun balik kampung kan,

Pada yang baru je, nak gerak balik kampung, boleh follow tips berikut untuk balik kampung dengan selamat:

1. Rancang perjalanan anda. Jika berasa letih, mengantuk atau tidak tenteram, tangguhkan perjalanan.

2. Ikut had laju yang ditentukan.

3. Berikan isyarat dan patuhi semua peraturan keselamatan semasa menukar lorong. Periksa cermin
sisi dan cermin pandangan belakang sebelum melakukan pertukaran lorong.

4. Sentiasa patuhi peraturan jalan raya di simpang dengan berhenti apabila lampu isyarat merah atau kuning.

Monday, September 21, 2015

ONEXOX prepaid simcard super jimat

ONEXOX prepaid simcard super jimat


ONEXOX prepaid ialah Simcard SUPER JIMAT dengan Rate Call Murah (5 Sen untuk call ke semua Rangkaian), Internet Super Laju 1.5GB Data hanya Rm29.99 untuk tempoh sebulan dan tak telan kredit, tiada hidden kos.


Kredit Call panjang umoq dan tidak Expired selama 2 TAHUN 4 BULAN, maknanya kalau tak topup selama 2 tahun pun boleh buat call. Betul ne....bukan, auta....





Pastu katakan call kredit dah habis, pastu nak top up, tarikh tempoh nak expired pun akan jadi makin lebih lama dari tempoh 2 tahun 4 bulan.


Macam menarik je kan, biasa kalau pakai telco lain, kalau kredit ada, tak boleh dah buat panggilan sebab dah expired, kene top up baru boleh call atau sms.


Mahal ke onexox prepaid ne??


Harga simcard Murah Rm10 sahaja untuk no baru atau kekalkan no lama..



Sunday, September 20, 2015

Cara nak kurus secara pantas tak sampai sebulan

Cara nak kurus secara pantas tak sampai sebulan

Cara nak kurus secara pantas....Sebelum pergi jauh-jauh elok kita faham tentang perkara asas cara nak kurus, mula-mula mesti faham tentang metabolisma dan cara meningkatkan metabolisma untuk membantu proses kurus secara pantas.


Metabolisma ialah kemampuan tubuh membakar kalori secara semulajadi. Basal Metabolic Rate (BMR) adalah kadar kalori yang dibakar oleh badan sewaktu setiap hari tidak kira anda melakukan senaman atau pun tidak. 



Petua Rambut Gugur dan Cara Merawatnya

Petua Rambut Gugur dan Cara Merawatnya

Siapa kat sini ada mengalami masalah rambut gugur? Nak tahu tak apa punca dan petua rambut gugur? Masalah ini sering kali terjadi pada individu yang kian meningkat usia.



Berikut adalah antara punca yang menyebabkan rambut gugur berlaku di kalangan lelaki & wanita:


1-Penggunaan bahan kimia yang berlebihan.
Bagi mereka yang suka mewarnakan rambutnya dan suka menggunakan bahan kimia untuk meluruskan rambut mereka.

Penggunaan bahan kimia akan merosakkan rambut sehingga ke akarnya. Kesannya, rambut gugur terjadi.
Jadi seeloknya kurangkan guna bahan-bahan kimia yang boleh merosakan struktur rambut.



Tips kulit putih dengan Dianz Vitamin C & E

Tips kulit putih dengan Dianz Vitamin C & E. 

Hari ini akak nak share tentang rahsia kulit cantik apabila menggunakan produk Dianz Vitamin C & E Whitening Collagen. Saya pun consume vitamin ni. Alhamdulillah, dapat feedback positif, sangat suka dengan perubahan yang dialami, sebab tu akak berani recommend dekat anda. 
Customer akak pun turut rasai kesan perubahan positif selepas menggunakan vitamin ini.Harga pun mampu milik (affordable). 



Jom la kita tengok apa yang best tentang dianz vitamin

Saturday, September 19, 2015

Tips kecantikan dan kesihatan untuk wanita 30-an

Tips kecantikan dan kesihatan untuk wanita 30-an

Dalam kesibukkan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. Penjagaan diri yang ala kadar ataupun ikut sempat je… seringkali menjadi amalan harian. Dalam kesibukkan kita seharian, perlulah kita mencuri sedikit masa untuk “merawat, menjaga dan memanjakan” diri sendiri.

Semoga sedikit tips dibawah dapat membantu kita wanita terutamanya yang berusia 30-an “memaintainkan” kesihatan dan keterampilan diri.

a) Kawal pemakanan Proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. Banyakkan makanan berserat tinggi, sayur dan buah-buahan. Kurangkan makanan berlemak, minuman yang mengandungi banyak kafien, minuman ringan dan makanan ringan.



CMD Revell Penawar Resdung Paling Efektif

CMD Revell Penawar Resdung Paling Efektif



Resdung ialah penyakit yang disebabkan jangkitan pada rongga sinus. Gejala yang sering dialami oleh penghidap penyakit resdung ialah demam, selesema / hidung berair, batuk berkahak, gatal rongga muka / mata / hidung / telinga, sukar bernafas, jerawat bernanah, nafas berbau busuk, muka terasa berat, berdengkur kronik, timbulnya jerawat batu bernanah yang mana 3% dari penghidap resdung yg akan dpt jerawat teruk




Rawatan yang biasa disarankan oleh penghidap resdung ialah mengambil ubat untuk mengawal gejala resdung seperti selsema dan hidung tersumbat. Ubat ini mungkin boleh memberi kelegaan, tetapi hanya tempoh sementara sahaja.


Friday, September 18, 2015

Petua Orang Tua Orang Melayu Kita

Petua Orang Tua Orang Melayu Kita

Hari ne saya nak share pasal petua orang tua dulu-dulu kala, dikalangan orang melayu kita. Saja je suka-suka, sebab dulu masa tengah muda remaja memang suka sangat baca tentang petua-petua ne. Ada juga betulnya bila baca tentang petua orang lama ne, kalau ia membantu apa salah kita amalkan bukan?


Petua kecantikan orang tua lama

Mencantikan Kulit Muka
Ambil sebiji buah tomato masak, lecek hingga halus. Kemudian pupurkan di seluruh muka. Biarkan mengering selama 20 minit. Bilas dengan air bersih. Amalkan seminggu 2/3 kali.


Thursday, September 17, 2015

Penawar Darah Tinggi Paling Mujarab

Penawar Darah Tinggi Paling Mujarab


Masalah penyakit darah tinggi merupakan penyakit yang umum di Malaysia yang memerlukan penawar darah tinggi yang terbukti berkesan, semulajadi, mujarab dan selamat untuk digunakan. 

HIPERTENSI atau tekanan darah tinggi merupakan salah satu penyakit paling kerap dihidapi penduduk negara ini. Walaupun bahaya penyakit ini telah banyak didedahkan begitu juga cara-cara untuk mencegahnya, bilangan penghidapnya tidak menampakkan tanda-tanda penurunan. 



Wednesday, September 16, 2015

Tips Kemas Rumah Mudah Dan Cepat Bagi Ibu Yang Sibuk

Tips Kemas Rumah Mudah Dan Cepat Bagi Ibu Yang Sibuk


Apa aktiviti ibu-ibu menjelang hari minggu esok ne? Tentu salah satunya kemas rumah kan? Maklumlah kalau hari-hari biasa masanya sangat singkat terutamanya bagi ibu yang bekerja. 

Sebenarnya tabiat menangguhkan kemas rumah pada waktu hujung minggu adalah tabiat tak baik. Kalau hujung minggu pun sibuk? Takkan nak kemas rumah sebulan sekali kot. 





Hari ini saya nak sharing tips kemas rumah mudah dan cepat. Buangkan tabiat nak tunggu hujung minggu baru nak kemas rumah. caranya, 6 tips kemas rumah berkesan, buat suami stop bebel dan siap dipuji-puji lagi.


Sunday, September 13, 2015

Tips kurus badan dengan cepat

Tips kurus badan dengan cepat

Bila sebut sahaja tips kurus dengan cepat, tak payah bersenam, tak payah berdiet, ramai sangat minta pm...pm...nak tau...hehehe...Memang terlalu banyak tips kurus badan dengan cepat, salah satunya adalah dengan mengamalkan minuman lemon.