Wednesday, January 27, 2016

Cara Cepat Kurus : Pure Slim 7D

Cara Cepat Kurus : Pure Slim 7D 

Siapa sahaja tidak mahu kurus? Kalau boleh nak cepat-cepat kurus tetapi bagaimana ya....cara cepat kurus ? Apabila bercakap pasal nak kurus, tidak bermakna seseorang ingin kelihatan kurus keding, badan macam model....cukuplah sekadar memiliki BMI yang seimbang, badan sihat, fizikal nampak lebih menarik bila kurus dan tentunya memiliki tubuh yang kurang berisiko mendapat penyakit berbanding pada individu yang memiliki tubuh yang agak gempal. Jadi jom kita bincangkan bagaimana cara nak kuruskan badan. 


Jadi bagaimana cara cepat kurus secara pantas??


1. Minum air putih secukupnya.

Minum air putih membantu tubuh berfungsi secara optima untuk membantu metabolism anda untuk proses pembakaran lemak. Selain itu ia membantu menahan efek lapar, membuang toksin dan melancarkan penghadaman.




2. Melakukan aktiviti fizikal

Pastinya ini amalan wajib untuk kurus sebab aktiviti fizikalmembantu individu menaikan metabolism untuk membakar lemak. Cara mudah untuk menaikan metabolism ialah bersenam, joging, mengemas, berkebun, menaik tangga, berjalan kaki dan lain-lain.




3. Pemilihan diet yang sihat

3.a Banyakkan ambil makanan berserat

Individu yang tidak menggemari sayuran dan buah-buahan merupakan punca metabolisme tubuh menjadi lemah.Kajian menunjukkan, penambahan serat boleh meningkatkan pembakaran lemak sehingga 30 peratus.  Kurangkan pengambilan karbohidrat dan tingkatkan pengambilan serat seperti roti gandum, pasta dan buah-buahan serta sayuran. 




3.b Banyakan mengambil makanan berprotein.

Tubuh memerlukan protein bagi pembentukan otot selain bertindak sebagai molekul penting dalam proses metabolisme. 

Tubuh badan yang mempunyai tisu otot yang padu mempunyai kadar metabolisme yang lebih tinggi berbanding dengan mereka yang mempunyai lebih banyak lemak. 
Kehadiran otot ini membantu membakar atau menggunakan lebih banyak kalori berbanding pada mereka yang kurang berotot.



Cadangan makanan yang bagus dan kurang berlemak untuk menambahkan jumlah protein badan ialah 

~makanan didarat seperti daging merah (bahagian kurang berlemak), susu rendah lemak, keju, yogurt, telor


~makanan laut seperti ikan berdaging putih



~makanan dari sumber tumbuh-tumbuhan seperti kekacang, soya, taufu



3.c Jangan elak sarapan pagi

Sarapan pagi akan menaikkan kadar metabolisme pagi anda. Kalau perut anda sudah mula memulas dan berbunyi, bermakna ia memerlukan 'minyak'. Jika anda tidak makan, fungsi tubuh akan menurun dan anda mungkin akan memakan berlebihan pada waktu makan seterusnya. 




3.d Makan perlahan-lahan, kerap tetapi sedikit, dan pilih makanan sihat.

Makan makanan dengan perlahan mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan. Ia boleh merangsang pengeluaran lebih banyak air liur yang mengandungi enzim emilase yang membantu menghancurkan dan menghadamkan makanan. Kita juga harus makan dengan kerap akan tetapi dengan jumlah hidangan yang sedikit tetapi makanan yang sihat.




Makan perlahan-lahan membantu kita mengawal jumlah makanan yang masuk ke dalam perut. Ini penting bagi mereka yang hendak mengurangkan berat badan.



Pilihlah snek yang mempunyai kandungan fiber dan protien yang tinggi seperti buah-buahan, biskut berfiber tinggi untuk memberi efek kenyang berpanjangan yang rendah lemak.



3.e Tambahkan rasa pedas dalam masakan anda

Memakan makanan yang pedas dan bercili, membantu proses pembakaran kalori sehingga 30 minit selepas anda memakannya. 



3.f Mengamalkan supplement detox

Supplement detox telah menjadi trend terkini untuk kuruskan badan. Sememangnya langkah pertama untuk kurus ialah mengamalkan detoxifikasi untuk membuang toksin, melancarkan sistem perkumuhan untuk buang toksin. Selain itu membantu menaikkan metabolisma untuk membakar lemak berlebihan, memastikan toksin dalam badan disingkirkan dan ianya baik untuk sistem penghadaman anda. Memperkenalkan supplement detox yang terlaris dan pastinya berkesan serta harga mampu milik iaitu supplement kesihatan Pure Slim 7D 





Slim 7D bermaksud - Langsing dalam 7 Dimensi @ SLIM7D 



1- Langsingkan dan kuruskan badan ( Itu tujuan utama)          

2- Kecilkan Lengan
3- Kecilkan Paha 
4- Runcingkan Muka dan Pipi 
5- Hilangkan Double Chin ( Dagu yang berlapis) 
6- Kempiskan Perut dan Pinggang 
7- Cantikan Kulit,Cerah,Berseri serta awet muda

             Wahhh semua boleh dgn hanya 
makan pil 
Pure Slim 7d ni.. 
AWESOME!


Jom lihat apa lagi kelebihan supplement ini...



✔ Menguruskan badan 

✔ Meningkatkan kadar metabolisma 
✔ Membakar Kalori berlebihan 
✔ Melawaskan serta melancarkan pembuangan
✔ Bertindak mengawal selera makan 
✔ Membuang lemak dlm usus dan membuang makanan yg baru diambil 
✔ Menghalang pembentukan lemak 
✔Menghalang badan drp menerima lebihan lemak dan kabohidrat
✔Membantu sistem pencernaan utk berfungsi dgn normal 
✔Mengatasi masalah sembelit 
✔Tidak mengakibatkan kesan sampingan spt cirit birit ,pening,loya,
   masuk angin,jantung berdebar ,gangguan tidur,
   sukar tidur malam, lesu dan alahan
   ( sekiranya diambil mengikut cara yang betul )


CARA PENGAMBILAN /PEMAKANAN PURE SLIM 7D

Sebiji sehari selepas sarapan


FAQ/PANTANG LARANG PURE SLIM 7D

Pantang larang

Kurangkan Ais batu dan air sejuk 
Minum air masak dengan kerap

Q: Adakah Slim 7D Berkesan ?

A:Kesan pembakaran lemak bergantung pada kadar metabolisma dan badan setiap individu. Tempoh yang diperlukan berbeza. Yang pasti perlu jaga pemakanan dan light exercise seperti berjalan, berkebun dan sebagainya sudah memadai.


Q: time period boleh makan tak?

A: tidak boleh .perlu stop


Q: ibu menyusu boleh consume?

A: boleh. seeloknya tunggu bai berusia 7 bulan ke atas.

Q:bila boleh lihat kesan nya?

A: Kesan paling awal boleh nampak dalam 10 hari



TESTIMONI REVIEW PURE SLIM 7D












Adakah anda teruja nak cuba supplement ini 
sebagai cara cepat kurus dan sihat?

Berminat nak cuba?

harga pasaran rm70

offer

1 botol rm45 sm/ rm49 ss
2 botol rm83sm/ rm87 ss
3 botol rm120sm/ rm124 ss

100% original Stok baru dah masukkk, stok laku keras uolss...
dengan new look 5 in 1 advance formula
stok sangat terhad & original tau 



Anda boleh menghubungi saya di: 

  Pm inbox facebook : Imah Hmie
  @ sms/Whatsapp only: +60199278721

Klik utk whatsapp

www.wasap.my/60199278721


Pure slim 7d advance formula 5 in 1


Latest look of pure slim update on 29hb sept 2016




Jom order...imah restok dari HQ tau...
Original 100%...



::Anda tentu meminati::

43 comments:

  1. nape sy makan,badan terasa letih..dan degupan jantung jalan laju..sy beli yg original..adik sy makan ok jer..sepupu sy mkn pun ok je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. minum air putih kene cukup...3 liter per day, jika kurang minum keberkesanan ubat kurang berkesan....perlu ikut arahan pengambilan yg betul..mintak consult pada pembeli yg anda beli ya...

      Delete
  2. Klw bpuasa, mcm mna cara pengambilan?

    ReplyDelete
  3. Klw bpuasa, mcm mna cara pengambilan?

    ReplyDelete
  4. Masa puasa ni Boleh ke makan? Cara permakanan ubat semasa bulan Ramahdan.. Tq

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. kalau ambil mase sahur bukan petang nanti dia haus ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba dulu baru tau..klu nak kurus inilah masa nak amik pure slim..pastikan lepas berbuka top up balik air yg kurang...bila berpuasa kalori kita dah cut intake.., add pure slim utk membakar lemak2..pastikan diet yg sihat bila uolss target nak kurus k

      Delete
    2. Cuba dulu baru tau..klu nak kurus inilah masa nak amik pure slim..pastikan lepas berbuka top up balik air yg kurang...bila berpuasa kalori kita dah cut intake.., add pure slim utk membakar lemak2..pastikan diet yg sihat bila uolss target nak kurus k

      Delete
  8. Sy skrg tgh mengambil ubat tambah darah kerana sy mengalami anemia...bolehkah dalam masa yang sama sy mengambil pure slim 7d ini...

    ReplyDelete
  9. Nak makan sebelum atau selepas sbb saya baca kt penerangan atas tu makan selepas sarapan. Jadi mana satu yg paling sesuai....lagi2 dlm bulan puasa nie

    ReplyDelete
  10. Nak makan sebelum atau selepas sbb saya baca kt penerangan atas tu makan selepas sarapan. Jadi mana satu yg paling sesuai....lagi2 dlm bulan puasa nie

    ReplyDelete
  11. Ada Kesan sampingan dak makan time period? Sb ada org ckp bolehh.

    ReplyDelete
  12. sya dah amalkan pure slim .. masa tu berat mmg boleh tahan .. 68kg .. sblm kawin berat mmg ideal .. 47kg ..kdg2 paling bawah laa 45kg .. lps kawin ..mmg mlampau naik .. haha .. tu cuba makan pure slim .. makan , tak habis sebotol .. tu pun makan skip2 jaa .. harini makan , esok skip , lusa makan lagi .. dn saya stop lpas sy makan 15 biji .. mmg berkesan ubat ni wehh .. 15 biji , dapat kurangkan berat badan saya sbyk ....... 12KG !!! Pure slim mmg terbaik ! Asalkan kuat minum air , takkan ada simptom pening2 , degupan jantung laju .. mmg tak ada .. asalkan byk kan minum air

    ReplyDelete
  13. sy betul2 puas hati dgn produk ps7d ni..lps bersalin berat 71kg..sy mkn xx habis 1botol pun.pegi timbang terkejut sgt..byk turun,skrg 59kg.bju seluar yg dlu2 smua dh blh pkai..sy x ada rasa kesan negatif.,,yg penting minum air masak byk, kerap mkn kuaniti skit ,sy mkn biskut sayur dan mkn buah oren..nasi sy mkn kuantiti 1 senduk lauk byk mkn..hasilnye mmg awesome..skrg stop mkn ubat ni dan kontrol mkn je skrg..

    ReplyDelete
  14. Blh sy Tanya blh tak produk nie lelaki makan

    ReplyDelete
  15. Boleh kan pesakit kencing manis mengambil pure slim?

    ReplyDelete
  16. Boleh kan pesakit kencing manis mengambil pure slim?

    ReplyDelete
  17. Bolehkah pesakit kencing manis mengambil pure slim 7d.

    ReplyDelete
  18. Bolehkah pesakit kencing manis mengambil pure slim 7d.

    ReplyDelete
  19. sy baru nk cuba,bru start mkn ari nie...bila baca komen2 yg positif psl pure slim7d,excited plk. arap2 mnjadi la yew. berat skrg,87kg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. shaa..so far cmne berat? ade turun tak?

      Delete
  20. Bolih jadi kurus kah??saya baru nak try....

    ReplyDelete
  21. Nak tanya, bila consume pill ni, smoking bole tak ?

    ReplyDelete
  22. bayi sy bru berusia 5bulan..boleh ke sy breasfead mkn pure slim 7d ni?

    ReplyDelete
  23. bayi sy bru berusia 5bulan..boleh ke sy breasfead mkn pure slim 7d ni?

    ReplyDelete
  24. Terus wasap sya..jika berminat& utk info terkini..^__^

    ReplyDelete
  25. sy pn bjaya dgn pure slim....bj lama smua bole pakai...muka da makin runcing...berat dr 62kg da trun kpd 58kg...mmg sgt puas ati....perut yg belapis2 jd leper.....cuma sy agak takot nk p timbang takot keciwa.....harap dpt kembali keberat asal 50kg....

    ReplyDelete
  26. Sy pun baru cube..timbang sebelum 72 kilo..harap2 dpt turun 50 ke 55...

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. Boleh terus pm inbox fb imah @ direct wasap..masih on offer..^__^ postage isnin-jumaat cut order smpai kul 12tghari

      Delete
    2. Boleh terus pm inbox fb imah @ direct wasap..masih on offer..^__^ postage isnin-jumaat cut order smpai kul 12tghari

      Delete
  28. Apa jadi kalau makan lebih dari satu biji time period? "kalau".

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  30. Remaja boleh makan tak ubat ni? Saya berumur 17 tahun tapi berat badan saya hampir mencecah 90 kg and saya perempuan

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. saya baru try ps7D ... Berat saya 74 kg , but ,kkdng buat saya susah nak brnafas ,maybe sbb berat sya yg mlmpau,, so any feedbacks nnti sya gtau kay...

    ReplyDelete