Monday, April 4, 2016

Cara Menghilangkan Jeragat pada Wajah

Cara Menghilangkan Jeragat pada Wajah

Jeragat adalah tanda penuan bertompok atau berbintik yang boleh mengelapkan wajah. Ada banyak cara menghilangkan jeragat tanpa memberi kesan sampingan. Antara cara menghilangkan jeragat yang boleh diamalkan ialah sama ada dengan cara tradisonal mahupun moden dengan menjaga kulit dari segi luaran dan dalaman perlu dilakukan bersama.


Cara menghilangkan jeragat yang boleh anda lakukan dari aspek

Jagaan kulit dari luaran

1. Pakai pelindung seperti payung, topi, supaya kulit anda tak dipanah terus oleh sinar UV


2. Membersihkan wajah anda dengan penggunaan sabun yang sesuai untuk menghilangkan kesan kotoran, minyak yang boleh menyumbat liang kulit anda. Anda boleh amalkan dari set penjagaan kulit yang banyak  dijual dipasaran contohnya sepertiAnda sangat digalakan untuk memakai Krim siang yang mengandungi pelindung UV yang menangkis Sinar UV yang boleh mencegah pembentukan melanin (pigmentasi) yang membentuk kesan kehitaman pada kulit pada sebelah pagi.

Juga memakai krim malam yang disediakan didalam set kecantikan berkenaan untuk membaiki kulit semasa tidur.
Kini terdapat banyak krim siang yang boleh anda amalkan terutama pada anda yang kerjanya terpaksa terdedah kepada sinar UV dan juga krim malam yang boleh memperbaiki kulit.


3) Mengamalkan pemakaian masker untuk kulit seperti bedak sejuk, masker buah-buahan yang dihancurkan, masker telor, masker oat, masker moden yang banyak dijual dipasaran seperti masker 24k gold, egg masker, masker seisedo juga turut memberi kesan kesegaran dan keanjalan pada kulit wajah


Jagaan kulit dari dalaman

1) Memakan yang kaya dengan vitamin yang membuatkan kulit awet muda, ulam-ulaman, sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan vitamin untuk menghasilkan kulit yang sihat.


2) Anda juga boleh mengamalkan makanan tambahan (supplement) untuk mengantikan sumber sayuran, buah-buahan yang sepatutya anda ambil setiap hari antara contoh seperti:


Kelebihan jika anda mengamalkan penjagaan luaran dan dalaman ialah

1. Sebagai Anti Penuaan (muka sentiasa muda jelita)
Kecilkan liang pori-pori, Hilangkan kedutan dan garis-garis halus

2. Melembap
Lembapkan kulit, kurangkan rasa kering dan gatal-gatal pada muka

3. Mencerah
Kurangkan pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata

4. Menegang
Membantu menegang dan menganjalkan payudara

5. Mengembalikan keanjalan
Jadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

Tentunya jika anda boleh mengamalkan tips-tips cara menghilangkan jeragat yang diberikan, insyaallah anda bakal mendapat kulit wajah awetmuda yang diidamkan, walaupun usia dilanjut usia.


Jika berminat dengan produk yang ditawarkan, 

anda boleh hubungi saya

Pm inbox fb: imah Hmie
Pm/Whatsapp: +60199278721

@ click www.wasap.my/60199278721


#produkkecantikan
#carahilangkanjerawat
#carahilangkanjeragat

No comments:

Post a Comment