Saturday, July 16, 2016

Cara Mengecilkan Pipi yang Tembam : VShape Hi Beevenom

Cara Mengecilkan Pipi yang Tembam : VShape Hi Beevenom

Mempunyai pipi tembam boleh menjadi masalah tersendiri bagi sesetengah orang sebab akan timbul rasa kurang cantik, pipi tembam memberi kesan penampilan gemuk. Ada beberapa cara mengecilkan pipi yang tembam. Namun anda perlu tahu beberapa sebab anda memiliki pipi tembam iaitu kurangnya kalsium, kurang senaman, jarang mengunyah makanan, dan lain-lain.


Ada beberapa cara untuk mengecilkan pipi yang tembam.

1. Mengambil Kalsium Sebanyak 1200 mg per hari yang secukupnya
Untuk dapat mengecilkan dan juga membuat pipi tembem menjadi tirus salah satu caranya adalah dengan mengkonsumsi kurang lebih 1200 mg kalsium per harinya.
 Hal ini dapat membantu dalam mengurangi pipi tembem karena dapat mengurangi retenasi air di daerah wajah. Makanan yang mengandungi banyak kalsium seperti keju, susu, makanan berasaskan tenusu, dan suplemen kalsium lainya.



2. Melakukan Senaman Muka
Gerakan ekspresi muka membantu padukan otot pada muka. Ada berbagai gerakan senaman untuk kecilkan pipi yang tembam seperti

>>Smilling Fish Frenzy yang mana merupakan bagian dari gerakan facial yang dapat membantu pembentukan otot pada bagian pipi. Cara melakukan gerakan smilling fish frenzy adalah dengan melakukan senyuman dan merapatkan gigi secara bersamaan lalu tahan kurang lebih lima saat dan ulangi cara ini terus menerus. 


>>Cheek Puff yang mana gerakan ini adalah gerakan mulut untuk menghirup udara lewat mulut lalu mengembungkan pipi dengan cara merapatkan bibir dan juga menahan udara pada bagian dua pipi, lakukan gerakan ini kurang lebih selama 5 saat lalu buanglah nafas. 
Selanjutnya tarik nafas yang dalam lalu simpan udara pada bagian kiri pipi lalu kemudian alihkan pada pipi kanan secara bergantian lalu ulangi cara ini selama sepuluh kali.


3. Menurunkan Berat Badan
Dengan melakukan senaman atau pun aktiviti fizikal ia membantu menurunkan berat badan sekaligus membakar lemak yang ada di dalam tubuh, tentunya akan juga mengurangkan lemak yang berada di pipi. Pastikan juga makanan-makanan yang anda makan tidak memberikan efek buruk yang merosakan diet anda, sehingga anda dapat menurunkan berat badan dan dapat mengurangkan lemak dibahagian pipi seperti yang anda inginkan.

Kini anda tak perlu susah hati dengan memiliki pipi tembam, sebab ada produk yang dapat membantu anda mendapatkan pipi tirus, ala-ala V shape iaitu 
V SHAPE HI BEE-VENOM.. 


Muka bulat,kulit kusam dan dagu berlapis ? 
Mesti nampak tua dari usia sebenar kan ? 
.
Jom korang kita bakar LEMAK bawah dagu dan pipi dengan V SHAPE HI BEE-VENOM.. 
.
Dengan V SHAPE HI BEE-VENOM korabg dah boleh bakar lemak. .
Tak perlu sedut lemak tak perlu botox lagi best kan. 
.
Fungsi utama V SHAPE HI BEE-VENOM..  
1. Dagu V shape
2. Kulit cerah dan putih
3. Kulit halus seperti bayi
4. Mengecilkan bentuk muka
.




Adakah anda teruja nak cuba produk VShape Hi Beevenom?

Offer rm60 sm/ rm64 ss termasuk pos

Pm inbox fb: imah Hmie
Pm/Whatsapp: +60199278721


::Anda tentu meminati::








 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US!! ::: ~ 




No comments:

Post a Comment