Saturday, July 16, 2016

Cara Mengecilkan Pipi yang Tembam : Dolly V Shape

Cara Mengecilkan Pipi yang Tembam : Dolly V Shape 

Mempunyai pipi tembam boleh menjadi masalah tersendiri bagi sesetengah orang sebab akan timbul rasa kurang cantik, pipi tembam akan memberi kesan menampakkan penampilan yang agak gemuk. Ada beberapa cara mengecilkan pipi yang tembam. Namun anda perlu tahu beberapa sebab anda memiliki pipi tembam iaitu kurangnya kalsium, kurang senaman, jarang mengunyah makanan, dan lain-lain.


Ada beberapa cara untuk mengecilkan pipi yang tembam.

1. Mengambil Kalsium Sebanyak 1200 mg per hari yang secukupnya
Untuk dapat mengecilkan dan juga membuat pipi tembam menjadi tirus salah satu caranya adalah dengan mengambil lebih kurang1200 mg kalsium per hari.
 Hal ini dapat membantu dalam mengurangi pipi tembam karana dapat mengurangi retensi air pada kawasan wajah. Makanan yang mengandungi banyak kalsium adalah seperti keju, susu, makanan berasaskan tenusu, dan suplemen kalsium lainnya.2. Melakukan Senaman Muka
Gerakan ekspresi muka membantu padukan otot pada muka. Ada berbagai gerakan senaman untuk kecilkan pipi yang tembam seperti

>>Smilling Fish Frenzy yang mana merupakan bahagian dari gerakan facial yang dapat membantu pembentukan otot pada bagian pipi. Cara melakukan gerakan smilling fish frenzy adalah dengan melakukan senyuman dan merapatkan gigi secara bersamaan lalu tahan kurang lebih lima saat dan ulangi cara ini terus menerus. 


>>Cheek Puff yang mana gerakan ini adalah gerakan mulut untuk menghirup udara lewat mulut lalu mengembungkan pipi dengan cara merapatkan bibir dan juga menahan udara pada bagian dua pipi, lakukan gerakan ini kurang lebih selama 5 saat lalu buanglah nafas. 
Selanjutnya tarik nafas yang dalam lalu simpan udara pada bagian kiri pipi lalu kemudian alihkan pada pipi kanan secara bergantian lalu ulangi cara ini selama sepuluh kali.


3. Menurunkan Berat Badan
Dengan melakukan senaman atau pun aktiviti fizikal ia membantu menurunkan berat badan sekaligus membakar lemak yang ada di dalam tubuh, tentunya akan juga mengurangkan lemak yang berada di pipi. Pastikan juga makanan-makanan yang anda makan tidak memberikan efek buruk yang merosakan diet anda, sehingga anda dapat menurunkan berat badan dan dapat mengurangkan lemak dibahagian pipi seperti yang anda inginkan.

Kini anda tak perlu susah hati dengan memiliki pipi tembam, sebab ada produk yang dapat membantu anda mendapatkan pipi tirus, ala-ala V shape dengan hanya pakai

Dolly V Shape Mask adalah produk keluaran RNZ Beauty iaitu bengkung muka dengan gabungan aromatherapy dan formulasi yang berfungsi untuk membakar lemakl-lemak berlebihan di dagu dan pipi dan seterusnya membentuk kesan V-Shape pada muka. Dolly V ini berasaskan Hidrogel yang memberi kesan cooling effect dan mengurangkan saiz lipid lemak di bahagian pipi dan bawah dagu dengan pantas dan ia juga mengandungi ekstrak hedera helix yang bertindak sebagai nutrien untuk memecahkan lemak di bahagian itu.
Dolly V shape ia ibarat bengkung yang dipakai di badan kita. Haa sama cuma yang ini proses pembakaran lemak lebih cepat tapi jangan risau ia langsung tidak panas sebab di dalamnya ada hyaluronic acid untuk mempertahankan kelembapan.


Muka bulat,kulit kusam dan dagu berlapis ? 
Mesti nampak tua dari usia sebenar kan ? 
Jom korang kita bakar LEMAK bawah dagu dan pipi dengan dolly V shape 
.
Tak perlu sedut lemak tak perlu botox lagi best kan. 
. 
1. Dagu V shape
2. Kulit cerah dan putih
3. Kulit halus seperti bayi
4. Mengecilkan bentuk muka
.


Adakah anda teruja nak cuba produk VShape ne?

Offer rm65 sm/ rm69 ss 
termasuk pos

Pm inbox fb: imah Hmie
Pm/Whatsapp: +60199278721

www.wasap.my/60199278721


::Anda tentu meminati::


 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US!! ::: ~ 
No comments:

Post a Comment