Wednesday, July 20, 2016

Ubat Kurus : Produk Kurus Paling Berkesan

Ubat Kurus : Produk Kurus Paling Berkesan

Masalah berat badan merupakan salah satu masalah yang membimbangkan bagi rakyat Malaysia. Saya percaya ramai telah berusaha untuk menurunkan berat badan. Namun ada juga masih gagal walaupun berusaha untuk diet, bersenaman dan makan ubat kurus. 
Di malaysia, ada macam-macam produk kurus yang kita jumpa. Persoalannya, mana satu yang berkesan? adakah ia perlu dalam usaha turunkan berat badan? adakah perlu diambil secara berterus? adakah hanya dengan makan ubat kurus, anda boleh mengabaikan terus aspek diet dan senaman anda?

Memang tak dinafikan kunci kejayaan untuk kurus anda perlu pastikan usus anda lancar, diet harian dijaga selain anda perlu melakukan aktiviti fizikal seperti bersenaman ataupun sebarang aktiviti yang dapat mengeluarkan peluh. Ubat kurus boleh diambil untuk membantu mempercepatkan proses kurus. Tetapi semuanya bergantung pada diri anda juga untuk konsisten menjaga diri dari segenap aspek.







untuk kurus anda perlu pastikan 3 benda k


1. usus anda lancar : kalau tak lancar uolss boleh usaha minum air putih banyak-banyak.....then uolss boleh makan buah @ sayur banyak-banyak untuk pastikan usus anda lancar, tak sembelit...then kalau step diatas pun gagal uolss melabur la skit untuk cari ubat yang boleh lancarkan usus...pastikan elakkan dari sembelit


2. pastikan anda bersenam: biar badan berpeluh, baru lah lemak boleh terbakar. 

then susah sangat uolss cari lah ubat kurus yang membantu meningkatkan tahap metabolism anda..
Bagusnya ubat jenis meningkatkan tahap metabolisma diibaratkan macam senaman, 

3. jaga makan eh...kalau nak kurus...korang kena lah pantang/sabar skit kalu tengok benda sedap yang goreng/ daging berlemak/ berminyak, manis/ karbohitrat berlebihan.....uolss bukan tak boleh makan, tapi klu makan dengan volume banyak...

harapan jela nk kurus....rasa skit boleh la...jangan bedal...kene beringat...azam awak tu...kalu nk kurus sebab 80% depent on uollss punya stail makan.....cuba makan benda-benda sup/grill/ less oil/. dan add juga ubat kurus yang boleh tahan kelaparan...

Ada juga ubat kurus yang bila anda makan tiba-tiba tak rasa lapar. Inilah salah satu kunci untuk kurus uolss. Manalah boleh kurus kalau makan ubat kurus pastu bedal makan macam-macam. 

Kalau nak kurus, kenalah kawal kalori makanan yang di ambil seharian. Jika ubat kurus yang anda makan boleh membantu anda kurangkan selera makan anda, ini menandakan anda telah pilih ubat kurus yang betul

so ingat...3 pekara jika kuruss....ubat kurus bukan segala-galanya, it's depen on u, boleh ambil ubat kurus sebagai pendorong/ pembantu sistem badan uolss supaya penghadaman lancar or metabolism anda tinggi or anda kurang terasa lapar.. 


Al kisah ubat kurus.....perlukah ia diambil?

sampai bila kene ambil?
kalau dah kurus boleh stop ke?


jawapan


perlukah ia diambil?: ubat kurus tak perlu ambil kalau uolss boleh pastikan usus anda lancar/ anda buat senaman hari-hari@ minimum 3kali seminggu/ dan anda jenis jaga makan, boleh tahan nafsu


sampai bila kene ambil?/kalau dah kurus boleh stop ke? :  ubat kurus juga boleh stop bila-bila yang anda suka bila anda dah pastikan boleh pastikan usus anda lancar/ anda buat senaman hari-hari@ minimum 3kali seminggu/ dan anda jenis jaga makan , tak bedal suka hati, boleh tahan nafsu makanan yang tak sihat reti nak tolak benda makan yang terlarang (lemak/goreng/oily/terlebih karbohitrat or manis)


Ubat Kurus adalah produk kurus yang dapat membantu anda menurunkan berat dengan lebih efektif. Sememangnya anda tak boleh biarkan masalah berat badan berlarutan sebab ia boleh meingkatkan risiko penyakit seperti kencing manis, sakit jantung, tekanan darah tinggi dan pelbagai lagi masalah kesihatan yang lain.

Oleh itu, anda perlu mengubahnya, dan salah satu daripada cara yang dapat membantu menurunkan berat badan adalah dengan menggunakan produk kurus ataupun senang cakap ubat kurus. Di sini saya hanya konsikan sahaja produk kurus yang telah famous terjual dipasaran di malaysia..



Jom lihat produk kurus yang ada...




- Peningkatan Pembakaran Lemak
- Mengawal Selera Makan
- Meningkatkan Metabolisme
- Had Penyerapan Lemak
- Memutihkan & Memerahkan Kulit secara semulajadi
- Detox & menyah toxid
- Menganjal & Menyerikan Kulit
- Imbangan hormon
- Membentuk Bentuk Badan


 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)

1 - rm40 sm/ rm44 ss

2- rm73 sm/ rm77 ss

................................



LEMONEX 

Lemonex Rahsia Terkurus Tanpa Sengaja 

Lemonex kini viral selepas kejayaan menguruskan pengguna tanpa segala. Produk ini selamat digunakan, dirumuskan dari bahan semuladi, iaitu minuman campuran botani lemon (Premix Lemon Drink) yang sangat berkesan dalam membantu anda menjadi lebih kurus dan juga sihat. Seperti mana yang kita tahu,lemon sangat berkhasiat dalam Melancarkan Pencernaan ,Menstabilkan Tekanan Darah Tinggi, Detoksifikasi Racun Dalam Tubuh, Vitamin C yang membantu dalam menyingkirkan lemak dan sekaligus menurunkan berat badan. 



LEMONEX mengandungi ‘grapefruit’ iaitu buah limau gedang salah satu buah yang mampu mengurangkan berat badan dengan efektif. LEMONEX membantu anda untuk lebih bertenaga,singkirkan lemak dengan mudah dan membuatkan anda terkurus tanpa sengaja!. Salah seorang pengguna yang kita memang kenal ialah Enot, dia merupakan pengguna lemonex dan memang terbukti HASILNYA. Jom kita check apa yang bestnya tentang produk ini.

1 hari 1sachet

1 - rm125 sm/ rm132 ss


...........................


Kelebihan Miss Slim

- 100% berasaskan jamu Dan bebas kimia

- 1 botol turun 2-10kg
- Tak perlu berlapar dan berpantang. Makan macam biasa
- Tiada side effect seperti sakit perut dan cirit birit.
- Tanpa perlu berlapar.
- Tidak perlu diet
- Tanpa bersenam terlalu banyak..
- Tanpa meninggalkan makanan kegemaran anda..
- Tanpa rasa lesu, penat dan letih..
- Sesuai diamalkan oleh ibu menyusukan bayi 6 bulan ke atas.
- Khas Utk lelaki Dan Wanita


(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)

1 - rm65 sm/ rm69 ss

2- rm123 sm/ rm127 ss

................


Be fit with garnicia


Be Fit Produk Kurus Lulus KKM dengan Ekstrak Garnicia Cambodia 

BE FIT ialah produk kurus lulus KKM yang berkesan untuk menurunkan berat badan. Be Fit mengandungi Ekstrak Garcinia Cambogia, yang juga dikenali sebagai Asam Gelugur, atau asam keping dalam bahasa Malaysia. Iaitu Jenis ini tumbuh liar 
di kebanyakan tempat di asia tenggara. 
Garnicia Cambodia mampu menyekat selera dan dgn cara menghalang pembentukan lemak asid (lipid synthesis). Hasilnya anda boleh menurunkan berat badan dan kekal fit.

(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)


latest produk of befit kkm





1 - rm40 sm/ rm44 ss
2 - rm73 sm/ rm77 ss

.....................


Lida


Lida Daidaihua iaitu slimming pill terbaru untuk kurangkan berat badan yang merupakan MAKANAN TAMBAHAN (supplement) DAN BUKAN UBAT.. Ia adalah pills dari 100% HERBA yang menolong menjadikan bentuk badan anda kembali kepada SHAPE yang asal TANPA KELAPARAN !!SLIMMING LIDA DAIDAIHUA adalah supplement penurunan berat badan yang berkesan dan tanpa kesan sampingan kerana ia mengandungi ekstrak tumbuhan yang dapat mengawal nafsu makan anda seperti sweet potato fiber,cyamoposis gum powder,amor phallus konjac(ekstrak dari giantarum & Jerusalem artichoke) dan alfafa serta dapat merawat obesiti.




(1 biji sehari, penggunaan untuk 36 hari, ada 36 Biji)


1 - rm40 sm/ rm44 ss
2- rm73 sm/ rm77 ss



............................


Maxxslim Booster




maxXslim ne sangat membantu mengawal selera, tak lapar uolss, penghadaman lancar, meningkatkan metabolism untuk pembakaran lemak dan banyak lagi kelebihan. Sesuai diambil untuk yang mempunyai berat badan berlebihan, darah tinggi, kencing manis, ibu menyusu dan tak menyebabkan kesan sampingan jika diambil sebab ianya  100% dari extrak bahan-bahan semulajadi.


1- rm68 sm/ rm72 ss

2 - rm128 sm/ rm132 ss


.......................................


Proven caps

proven caps adalah produk hot yang import dari France, membantu anda mengekalkan berat badan dan mampu mencerahkan kulit terbukti kesannya dalam masa 7 hari. Diperkaya dengan unsur pelangsing dan pencerahan seperti Garcinia Camborgia, L-Glutathione, Ekstrak teh hitam. Produk ini dirumuskan dari bahan-bahan semulajadi (TIADA BAHAN TERLARANG/ SELAMAT) diamalkan. Ianya dapat meningkatkan metabolisme, menyingkirkan lemakdisamping mencerahkan kulit, memberi TONA KULIT YANG SEKATA. Jadi anda tidak perlu berbelanja lebih dan menjimatkan masa kerana dengan Proven Caps 2 kelebihan utama anda dapat iaitu Kurus dan Cerah. 






1- rm58 sm/ rm62 ss
2 - rm108 sm/ rm112 ss


................................

Kopi Hijau

Kopi hijau ialah green coffee yang berasal dari biji kopi yang belum mengalami proses pemanggangan /roasting sebagaimana minuman kopi biasa yang kita minum. Biji kopi yang belum dipanggang mengandungi kandungan Asid Klorogenik yang jauh lebih tinggi (3x ganda), yang berupaya menjadi 'booster' sebagai pembakar lemak & kalori lebih pantas, meningkatkan stamina seterusnya mencegah pembentukan lemak baru di bawah lapisan kulit. Disebabkan itu, Kopi Hijau digunakan secara meluas untuk tujuan diet dan penurunan berat badan secara sihat dan selamat. 

Kopi hijau mampu membantu anda menurunkan berat, meningkatkan metabolism, mengawal nafsu makan dan mengurangkan jumlah lemak berlebihan dalam tubuh anda.


Kopi Hijau Alana


Isi kandungan 15 sachet/ 1 sachet per day

1- rm32 sm/ rm36 ss
2- rm60 sm/ rm64 ss



Kopi Hijau Hannis




Isi kandungan 15 sachet/ 1 sachet per day


1- rm30 sm/ rm34 ss
2- rm58 sm/ rm62 ss



..............

Kopi Kurus dan mencerahkan: Kopi Syma

Syma White Coffee : Kopi Syma untuk Kurus dan Cantik

Syma White Coffee adalah minuman untuk kurus dan cantik dari produk keluaran SymaBeauty Skincare. Minuman campuran ini sesuai bagi mereka yang sukakan rasa kopi putih yang lazat dan hangat. Dan bagi mereka yang mahukan kurus dan gebu dalam satu masa. Nikmatilah minuman ini untuk merealisasikan keinginan anda. Minuman ini telah diadun dari 15 bahan terpilih yang menjanjikan rasa lazat dengan manfaat yang hebat.


Isi kandungan 15 sachet/ 1 sachet per day

1- rm30 sm/ rm34 ss
2- rm58 sm/ rm62 ss


...........................


Lemonade Xpresh


Lemonade Xpresh hanya bancuh

Pengambilan yang disyorkan adalah 1gm lemonade xpresh dengan 100ml air.
Tapi add lebih atau kurung ikut citarasa sendiri.

Boleh je nak campur dengan air lain, contohnya dengan teh, madu, atau buah-buahan lain untuk buat air detox.

Boleh minum 2 kali sehari. Pagi dan malam.
 Ianya mudah untuk dibawa ke mana-mana sahaja.



Hari-hari bawa sebotol air dan Lemonade Xpresh dalam beg kerja.  Kalau tak minum waktu awal pagi, sebelum makan, campurkan dulu, goncang dan minum baru keluar lunch.


Mudah dan kaya dengan antioksidan, vitamin C dan yang paling penting sangat membantu dalam proses pencernaan dan detox.  Secara tak langsung membantu juga proses penurunan berat badan.


(penggunaan untuk 2-3 bulan, mengandungi serbuk lemon, 100gram0


1 - rm55 sm/ rm59 ss
2 - rm100 sm/ rm104 ss

..................................................


Secret Correa Slimming Lotion : Losyen Kurus Sejuk


Correa Secret Slimming Lotion ialah losyen pelangsingan pertama di Asia. Ia dirumus khas dengan inovasi teknologi terkini dari Korea '' membantu pembakaran lemak dengan sangat effektif tanpa kesan panas, pijar yang sememangnya tidak selesa''. Secret Correa boleh mengurangkan lemak dengan proses 'lipolisis', membakar sel-sel lemak dan selulit di bawah kulit. Lemak yang larut akan keluar melalui peluh atau perkumuhan. Produk ini juga diluluskan oleh Kementerian Kesihatan dengan nombor pendaftaran NOT150300568K. Rahsia Correa telah dihasilkan oleh kilang yang mempunyai status GMP (Amalan Pengilangan Baik). Adakah anda tahu bahawa terdapat satu bahan asas dalam Secret Correa Sunflower Seed Oil, Hedera Helix, Guarano dapat membakar lemak.




Isi kandungan : 130 ml boleh tahan 2-3 bulan depend pada penggunaan individual


1 - rm85 sm/ rm89 ss


...............................



- Menyingkirkan toksin dan lemak berlebihan
- Mengawal selera makan, rasa kenyang berpanjangan
- Meningkatkan metabolisme badan
- Menurunkan berat badan
- Menambahkan tenaga, tidak cepat letih lesu
- Meningkatkan tahap kesihatan dalaman
- Mencegah gout, sakit sendi juga gastrik
- Melawaskan pembuangan air besar, bagus untuk sembelit


( Berat sejar 250gram, bancuh 1 scoop, ambil 2 kali sehari)

1 - rm45 sm/ rm49 ss

2 - rm83 sm/ rm87 ss


..................



Jamu Surut Ayu merupakan jamu terbaik dari INDONESIA. diperkaya dengan 100% Herba semula jadi untuk Menurunkan Berat badan, ia boleh menggalakkan metabolisme dan meningkatkan tenaga, Membantu tubuh membakar lemak cepat dan menghapuskan pemendapan lemak. Tidak perlu banyak senaman dan diet
~Menurunkan berat badan
~Mengecilkan perut
~Membakar/menghancurkan lemak
~Mengurangi nafsu makan
~Melawaskan buang air besar(tanpa cirit birit)
~Merangsang metabolisme
~Mengencangkan otot perut


(1 -2 biji sehari, penggunaan untuk 1/2- sebulan, ada 30 Biji)

1 - rm30 sm/ rm34 ss
2 - rm53 sm/ rm57 ss


..........................





..................




~ Meningkatkan kadar metabolisma
~ Menghalang penyerapan karbohidrat
~ Detoksifikasi (membersihkan usus daripada kotoran yg melekat)
~ Mempercepatkan proses pembakaran lemak
~Mengawal selera makan
~Mempercepatkan proses penurunan berat badan
~ Meningkatkan tenaga & meremajakan kulit serta awet muda
~ Meningkatkan prestasi kesihatan secara keseluruhannya.
~membaik pulih kerosakan sel dan tisu di kesemua sistem badan
~ Melawaskan pembuangan air besar

( Berat sejar 250gram, bancuh 1 scoop, ambil 2 kali sehari)

1 - rm40 sm/ rm44 ss

2 - rm73 sm/ rm79 ss

..............................




GC Max Fat Burnet

kelebihan GC Max Fat Burner

✔ Membakar lemak degil dengan pantas
✔ Menghalang pembentukan lemak baru
✔ Tak perlu bancuh atau shake, boleh terus minum!
✔ Memperbaiki kualiti tidur (lebih lena)
✔ Membaiki sistem perncernaan dan penghadaman
✔ Badan terasa ringan, cergas bertenaga walaupun kurang makan
✔ Rasa mixed berries yang sangat sedap!
✔ Detox sistem perkumuhan, atasi masalah sembelit
✔ Membantu mencantikkan kulit
✔ Perut kempis, badan bertenaga sepanjang hari
✔ Kaya antioksidan dan meningkatkan antibodi
✔ Mengurangkan selera makan
✔ Meningkatkan metabolisma badan
✔ Mengurangkan kolestrol dan tekanan / stress


( Berat sejar 250ml, 2 sudu pagi// 2 sudu malam)


1 - rm45 sm/ rm49 ss
2 - rm83 sm/ rm87 ss



.........................



Red Bella Body Wash

Produk mandian yang membantu membakar lemak semasa mandi dan mencerahkan bahagian tubuh
- Mencerahkan kulit seluruh badan
- Membantu merawat masalah kulit (gatal, kudis, panau, jerawat)
- Memecahkan lemak degil / selulit
- Membuang angin dan melancarkan peredaran darah (bagus untuk wanita dalam pantang)
- Menganjal dan mengekalkan kelembapan semulajadi kulit
- Membantu menghilangkan parut
- Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata
- Menghilangkan hitam di belakang leher, ketiak dan celah paha
- Mengurangkan kesan regangan / strechmark serta tumit kaki pecah2


Isi kandungan: 450 ML / Botol tahan 2-3 bulan

1 - rm55 sm/ rm59 ss
2 - rm100 sm/ rm104 ss


..............................




Produk kurus jenis sapu, anda hanya perlu sapu bahagian tubuh yang berlemak 3-4 kali sehari untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.
-membantu menghilangkan lemak degil dibawah lapisan kulit
-memudarkan kesan selulit
-meruncingkan wajah jika sapu dibahagian v muka anda
-memudarkan parut di kulit
-mengurangkan inci berkurang serta merta ( paling cepat sepantas 1 minit)
-mengharumkan kulit
-menanggalkan daki degil dikulit
- tidak panas dan tak pijarkan kulit
- Wanita mengandung dan dalam pantang BOLEH guna
- lelaki perempuan boleh guna
-memutihkan kulit hari demi hari.
-menghilangkan buncit serta boroi.
-membuang angin dalam badan.
-mencantikan serta menghaluskan kulit.
-Tak perlu penat-penat telan suplment dah. 
-Tiada risiko penyakit masa hadapan.
-100% daripada bahan organic yang begitu berkesan.


(Kandungan 150 ml penggunaan untuk 1-2 bulan)


1 - rm65 sm/ rm69 ss
2 - rm123 sm/ rm127 ss



.............................



latoja Slimming cream

Membantu membakar lemak berlebihan dgn pantas dibawah lapisan kulit.

Membantu Memudarkan tanda regangan (strechmark) dan selulit.
Kesan boleh dilihat hampir SERTA MERTA dalam 1x penggunaan!.
Membantu memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus & licin.
Membantu meningkatkan kesan detox, sistem pencernaan dan atasi sembelit
Membantu mengecilkan perut buncit,lengan,kaki serta pinggul.
Membantu melancarkan sistem peredaran darah.



Membantu membuang angin berlebihan dalam badan.

Membantu mencegah kulit drpd menjadi kendur slps penurunan berat badan.
Membantu mengurangkan sakit belakang,sakit sendi dan sakit otot.
Membantu menjadikan kulit lebih lembap,anjal dan elastik.
Sesuai untuk digunakan sebagai krim dalam pengurutan tradisional.
Membantu memperbaiki kesihatan wanita yang baru melahirkan anak.
Lelaki dan wanita boleh gunakan Latoja slim cream ni.

(Kandungan 150 ml penggunaan untuk 1-2 bulan)

1 - rm30 sm/ rm34 ss

2 - rm53 sm/ rm57 ss



.....................


Pening nak cuba mana satu? nak penyelesaian segera?
Cuba pakai spender selim pun boleh....memperkenalkan spender munafie brand dari jepun 



Spender ajaib..dari Nippon#Japan Munafie Slimming Panty fit up to xxxl ...ramai yang dah beli sehelai terpaksa repeat order untuk beli banyak helai.
Material yang sangat selesa, menyerap peluh dan jika beli satu mesti nak beli banyak-banyak helai lagi ‪#‎repeat‬ order


Munafie slimming panty ni dengan mudah boleh sorok kan perut yang geleber dan lemak-lemak berlebihan tu, dapat memberikan effect slim bagi perut yang boroi, Pakai terus tersorok perut dan segala lemak dan selulit tu..

Offer selai rm20 sm/ rm24 ss

...........................


Hot shaper belt


Hot Shapers adalah satu jenis pakaian yang diperbuat daripada fabrik Neotex ™


Apa itu Neotex ™ ?

Ia adalah Fabrik teknologi tinggi, yang mempunyai lapisan dalaman yang meningkatkan peluh sehingga 4 kali ganda,

Akan membakar kalori, menyikirkan toksik dan membantu menghilangkan berat badan.

Lapisan luar pula menyerap peluh sehingga 4 kali ganda.
Anda akan berpeluh, peluh, peluh dan peluh.
Fabrik luarnya menyerap lembapan.

✔ BOLEH DIGUNAKAN SEMASA PEJABAT.

✔ BOLEH DIGUNAKAN SEMASA KERJA RUMAH.
✔ BOLEH RE-SHAPE SEMULA PINGGANG DAN PEHA ANDA.
✔ BOLEH MEMAKAI KETIKA CUACA PANAS ATAU SEJUK.
✔ BOLEH DIPAKAI KASUAL ATAU SEMASA SENAMAN UNTUK MENGHILANGKAN BERAT BADAN.
✔ BOLEH DIGUNAKAN SETIAP KALI BERJALAN, BERLARI, MENUNGGANG BASIKAL, MEMBAWA KENDERAAN.



✔ BOLEH MENINGKATKAN PELUH DI PINGGANG SEHINGGA 4 KALI GANDA SEBAB FABRIK TEKNOLOGI TINGGI NEOTEX.

✔ BOLEH MEMBAKAR KALORI, MENYIKIRKAN TOKSIK DAN MEMBANTU MENGHILANGKAN BERAT BADAN ANDA.


Available Saiz S, M, L, XL, XXL


>> Offer selai rm30 sm/ rm34 ss <<


.

.
.
.
.
.

Walau apa punpilihan produk kurus yang anda nak cuba, 


jangan tanya akak, ubat apa yang ok..


anda boleh pilih sendiri ya...


bolehlah cuba mana-mana produk kurus/ ubat kurus ne. 


Kalau uolss  nak cuba, uolss boleh try,,


penurunan berat adalah berbeza depen pada individual



kalau ikut cara penggunaan yang betul + jaga diet skit or senam skit2...turunlah berat tue..


rajin2 skit nak kurus..


AKAK GUIDE CARA PENGAMBILAN UBAT YANG KORANG ORDER DENGAN AKAK


uolss boleh cuba sendiri Ubat Kurus mana yang anda berminat ^__^ dan rasa nak cuba. 


Kesan ke atas individual adalah berbeza....lain badan lain kesannya...jika ikut aturan cara portion penggambilan yang betul...penurunann berat depen pada individu


makan sebotol mungkin boleh loss 3-8kg sebulan..

its depent on individual disiplain/ metabolism

then


jangan cepat putus asa


Apa-apa pun perlulah anda konsisten dan jaga makan dan minum untuk membuahkan hasil kurus yang diidamkan




Adakah anda teruja nak cuba Ubat Kurus/

Produk kurus diatas?

Pm inbox fb: imah Hmie

Whatsapp: +60199278721
www.wasap.my/60199278721




::Anda tentu meminati::









 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US!! ::: ~ 


1 comment:

  1. Saya berminat nak jadi agen untuk ubat kurus ini.

    ReplyDelete