Wednesday, August 10, 2016

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan

Untuk kuruskan badan, anda perlu juga ada ilmu 'kurus' untuk menjayakan program kurus anda. Apabila anda berazam nak kuruskan badan macam-macam pekara yang perlu anda istikomah lakukan. Sebagai contoh menjaga portion diet yang sihat, kekal aktif dengan melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh, dan lain-lain. Tahukah anda untuk kuruskan badan, anda juga kena berpantang gula dan garam. 

Kenapa gula dan garam perlu pantang untuk kuruskan badan?



Pantang Gula

Sebeluh kita pergi lebih jauh. Kita harus tahu bahawa salah satu bahan yang ada dalam badan kita ialah gula atau glucose. Sumber gula #glucose ini diperoleh dari sumber karbohidrat yang kita makan contohnya nasi, mee, bijirin, roti, biskus, air minuman, buah-buahan yang mana ia mengandungi sumber gula. Sumber Gula 'glucose' ini digunakan sebagai bahan bakar untuk pembentukan tenaga. Namun ia akan menjadi sumber lemak jika gula terlalu banyak dalam badan.



Jika anda ingin kuruskan badan sememangnya anda perlu jaga dan kawal pengambilan sumber karbohitrat yang berlebihan. Tambah-tambah lagi jika anda seseorang yang jarang bersenam, suka makan nasi tambah 2-3 pinggan, gemarkan minuman manis dan manisan serta roti, keropok, kerepek, kentang, juga biskut yang dimakan sewenang-wenangnya. Tentunya program diet nak kuruskan badan akan rosak jika hobi makan makanan yang mengandungi 'Gula' , sebab gula yang berlebihan akan menjadi lemak dan akan tak nampak hasil walaupun beria-ia akan cuba tak makan contohnya 'nasi' padahal telah makan benda-benda karbohitrat lain secara tak sedar.


Pantang Garam

Kalau nak ambil garam yang sikit tu, boleh lah. Tapi kalau terlalu banyak garam, dia akan buat badan kita dehidrasi (badan kehilangan banyak air)

Jika badan mula hilang banyak air, dan kita pulak tak minum ikut keperluan ditambah lagi kena minum extra sebab garam serap banyak air, sel badan kita akan mula tahan air supaya tak keluar dari badan.  

Nak kata pegang, takut tak faham pula nanti.

Sel di tangan, sel di kaki akan hold air di kawasan mereka sebab diorang takut kalau tak cukup air, diorang tak boleh buat kerja dengan baik.

Fenomena ini lebih dikenali dengan nama gemuk air.Sebab itu nanti senang nampak tangan dan kaki sedikit berisi, sebab air di hold di kawasan 

Jadi kalau nak kurus , eloklah anda pegang dengan pantang garam dan gula yang wajib anda patuh.

Masalah berat badan merupakan salah satu masalah yang biasa bagi rakyat Malaysia. Ramai yang telah cuba bersenam, jaga diet, tapi tah la tak menjadi juga. Erm kalau gemuk lama-lama pun tak best kan menyakitkan mata memandang, menyakitkan hati nak berfesyen, semua jadi rasa tak kena. 

Jadi secara alternatifnya, anda boleh cuba ambil ubat Kurus yang dapat membantu anda menurunkan berat dengan lebih efektif. 


Sememangnya anda tak boleh biarkan masalah berat badan berlarutan sebab ia boleh meingkatkan risiko penyakit seperti kencing manis, sakit jantung, tekanan darah tinggi dan pelbagai lagi masalah kesihatan yang lain.

Oleh itu, anda perlu mengubahnya, dan salah satu daripada cara yang berkesan untuk menurunkan berat badan adalah dengan menggunakan produk kurus ataupun senang cakap ubat kurus.

Jom lihat produk kurus yang boleh anda pilih


- Peningkatan Pembakaran Lemak
- Mengawal Selera Makan
- Meningkatkan Metabolisme
- Had Penyerapan Lemak
- Memutihkan & Memerahkan Kulit secara semulajadi
- Detox & menyah toxid
- Menganjal & Menyerikan Kulit
- Imbangan hormon
- Membentuk Bentuk Badan


(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)

1 botol rm40 sm/ rm44 ss

2 - rm73 sm/ rm77 ss
🚚 free pos

.............
..............


MaxXslim booster(new pek 30biji)




 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)


1 - rm68 sm / rm72 ss
2 - rm128 sm / rm132 ss
🚚 free pos

.............
..................


Lemonex Rahsia Terkurus Tanpa Sengaja 

Lemonex kini viral selepas kejayaan menguruskan pengguna tanpa segala. Produk ini selamat digunakan, dirumuskan dari bahan semuladi, iaitu minuman campuran botani lemon (Premix Lemon Drink) yang sangat berkesan dalam membantu anda menjadi lebih kurus dan juga sihat. Seperti mana yang kita tahu,lemon sangat berkhasiat dalam Melancarkan Pencernaan ,Menstabilkan Tekanan Darah Tinggi, Detoksifikasi Racun Dalam Tubuh, Vitamin C yang membantu dalam menyingkirkan lemak dan sekaligus menurunkan berat badan. 



LEMONEX mengandungi ‘grapefruit’ iaitu buah limau gedang salah satu buah yang mampu mengurangkan berat badan dengan efektif. LEMONEX membantu anda untuk lebih bertenaga,singkirkan lemak dengan mudah dan membuatkan anda terkurus tanpa sengaja!. Salah seorang pengguna yang kita memang kenal ialah Enot, dia merupakan pengguna lemonex dan memang terbukti HASILNYA. Jom kita check apa yang bestnya tentang produk ini.

1 hari 1sachet

1 - rm120 sm/ rm125 ss


...........................

Aijuice dossier


Aijuice Dossier : Jus Detox yang Bantu Kuruskan Badan 
Aijuice Dossier merupakan produk Detox yang dapat membantu anda kuruskan badan dengan gabungan formulasi bahan yang hebat. Produk ini mengandungi bahan seperti Prune, Lemon, Garcinia combogia, Senna, Almond, White kidney bean, Flaxseed, Guavana, Mangosteen , Blackcurrant dan Stevia. Ektrak bahan ini dijadikan satu ramuan detox terbaik, sedap dan yang penting berkesan, dengan hanya amalkan 10ml x 2 kali sehari bagi membuang toksin dalam badan seterusnya berkesan untuk menurunkan berat badan. Kandungan sebotol ialah 250ml tahan 1-2 bulan, depend pada penggunaan individual, sesuai juga diamalkan oleh semua lelaki dan wanita berumur 18 tahun ke atas termasuklah Ibu menyusukan bayi 6 bulan ke atas. 




1 - rm75 sm/ rm79 ss


..................


Kopi Hijau

Kopi hijau ialah green coffee yang berasal dari biji kopi yang belum mengalami proses pemanggangan /roasting sebagaimana minuman kopi biasa yang kita minum. Biji kopi yang belum dipanggang mengandungi kandungan Asid Klorogenik yang jauh lebih tinggi (3x ganda), yang berupaya menjadi 'booster' sebagai pembakar lemak & kalori lebih pantas, meningkatkan stamina seterusnya mencegah pembentukan lemak baru di bawah lapisan kulit. Disebabkan itu, Kopi Hijau digunakan secara meluas untuk tujuan diet dan penurunan berat badan secara sihat dan selamat. 

Kopi hijau mampu membantu anda menurunkan berat, meningkatkan metabolism, mengawal nafsu makan dan mengurangkan jumlah lemak berlebihan dalam tubuh anda.

Kopi Hijau Alana



Isi kandungan 15 sachet/ 1 sachet per day

1- rm32 sm/ rm36 ss
2- rm60 sm/ rm64 ss

~~~~~~~~~~

Kopi Hijau Hannis



Isi kandungan 15 sachet/ 1 sachet per day


1- rm30 sm/ rm34 ss
2- rm58 sm/ rm62 ss

..............

Kopi Kurus dan mencerahkan: Kopi Syma

Syma White Coffee : Kopi Syma untuk Kurus dan Cantik

Syma White Coffee adalah minuman untuk kurus dan cantik dari produk keluaran SymaBeauty Skincare. Minuman campuran ini sesuai bagi mereka yang sukakan rasa kopi putih yang lazat dan hangat. Dan bagi mereka yang mahukan kurus dan gebu dalam satu masa. Nikmatilah minuman ini untuk merealisasikan keinginan anda. Minuman ini telah diadun dari 15 bahan terpilih yang menjanjikan rasa lazat dengan manfaat yang hebat.


Isi kandungan 15 sachet/ 1 sachet per day

1- rm30 sm/ rm34 ss
2- rm58 sm/ rm62 ss


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Kelebihan Miss Slim

- 100% berasaskan jamu Dan bebas kimia

- 1 botol turun 2-10kg
- Tak perlu berlapar dan berpantang. Makan macam biasa
- Tiada side effect seperti sakit perut dan cirit birit.
- Tanpa perlu berlapar.
- Tidak perlu diet
- Tanpa bersenam terlalu banyak..
- Tanpa meninggalkan makanan kegemaran anda..
- Tanpa rasa lesu, penat dan letih..
- Sesuai diamalkan oleh ibu menyusukan bayi 6 bulan ke atas.
- Khas Utk lelaki Dan Wanita


 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)

1 - rm65 sm / rm69 ss
2 - rm123 sm / rm127 ss

...............


Be fit with garnicia

Be Fit Produk Kurus Lulus KKM dengan Ekstrak Garnicia Cambodia 

BE FIT ialah produk kurus lulus KKM yang berkesan untuk menurunkan berat badan. Be Fit mengandungi Ekstrak Garcinia Cambogia, yang juga dikenali sebagai Asam Gelugur, atau asam keping dalam bahasa Malaysia. Iaitu Jenis ini tumbuh liar 
di kebanyakan tempat di asia tenggara. 



Garnicia Cambodia mampu menyekat selera dan dgn cara menghalang pembentukan lemak asid (lipid synthesis). Hasilnya anda boleh menurunkan berat badan dan kekal fit.

 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)


latest bottle be fit with KKM



1 - rm40 sm/ rm44 ss
2 - rm73 sm/ rm77 ss


................


LIda


Lida Daidaihua iaitu slimming pill terbaru untuk kurangkan berat badan yang merupakan MAKANAN TAMBAHAN (supplement) DAN BUKAN UBAT.. Ia adalah pills dari 100% HERBA yang menolong menjadikan bentuk badan anda kembali kepada SHAPE yang asal TANPA KELAPARAN !!SLIMMING LIDA DAIDAIHUA adalah supplement penurunan berat badan yang berkesan dan tanpa kesan sampingan kerana ia mengandungi ekstrak tumbuhan yang dapat mengawal nafsu makan anda seperti sweet potato fiber,cyamoposis gum powder,amor phallus konjac(ekstrak dari giantarum & Jerusalem artichoke) dan alfafa serta dapat merawat obesiti.




 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 36 Biji)

1 - rm40 sm/ rm44 ss
2 - rm73 sm/ rm77 ss

............................


Lemonade Xpresh 

hanya bancuh
Pengambilan yang disyorkan adalah 1gm lemonade xpresh dengan 100ml air.
Tapi add lebih atau kurung ikut citarasa sendiri.

Boleh je nak campur dengan air lain, contionya dengan teh, madu, atau buah-buahan lain untuk buat air detox.

Boleh minum 2 kali sehari. Pagi dan malam.
 Ianya mudah untuk dibawa ke mana-mana sahaja.  
Hari-hari bawa sebotol air dan Lemonade Xpresh dalam beg kerja.  Kalau tak minum waktu awal pagi, sebelum makan, campurkan dulu, goncang dan minum baru keluar lunch.  


Mudah dan kaya dengan antioksidan, vitamin C dan yang paling penting sangat membantu dalam proses pencernaan dan detox.  Secara tak langsung membantu juga proses penurunan berat badan.


 (penggunaan untuk 2-3, mengandungi serbuk lemon, sebotol ada 100gram)

1 - rm55 sm / rm59 ss
2 - rm100 sm / rm104 ss



....................


Secret Correa Slimming Lotion : Losyen Kurus Sejuk

Correa Secret Slimming Lotion ialah losyen pelangsingan pertama di Asia. Ia dirumus khas dengan inovasi teknologi terkini dari Korea '' membantu pembakaran lemak dengan sangat effektif tanpa kesan panas, pijar yang sememangnya tidak selesa''. Secret Correa boleh mengurangkan lemak dengan proses 'lipolisis', membakar sel-sel lemak dan selulit di bawah kulit. Lemak yang larut akan keluar melalui peluh atau perkumuhan. 

Produk ini juga diluluskan oleh Kementerian Kesihatan dengan nombor pendaftaran NOT150300568K. Rahsia Correa telah dihasilkan oleh kilang yang mempunyai status GMP (Amalan Pengilangan Baik). Adakah anda tahu bahawa terdapat satu bahan asas dalam Secret Correa Sunflower Seed Oil, Hedera Helix, Guarano dapat membakar lemak.






Isi kandungan : 130 ml boleh tahan 2-3 bulan depen pada penggunaan individual

1 - rm80 sm/ rm84 ss

........................




Medina Tea Combo Set 
(15 uncang tea untuk pagi/malam)

kelebihan medina tea
✔ Mengempiskan perut buncit/boroi
✔ Membuang lelemak degil
✔ Menghapuskan toksin dlm badan
✔ Menyelesaikan masalah obesiti
✔ Menurunkan paras gula dalam darah
✔ Menurunkan tahap kolestrol
✔ Membuang angin dlm badan

 

1- Rm 48 sm/ rm52 ss

2- rm88 sm/ rm92 ss



•Mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang sepanjang hari
•Menghalang pembentukkan lemak, membantu proses penghadaman dan sembelit
•Membantu mengempiskan perut yang buncit
•Mengurangkan pengambilan gula
•Meningkatkan kadar metabolisma tubuh
•Antioksidan dan menyahtoksik dalam sistem pencernaan


 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)

1 - rm55 sm / rm59ss
2 - rm100 sm / rm104 ss


..................



- Menyingkirkan toksin dan lemak berlebihan
- Mengawal selera makan, rasa kenyang berpanjangan
- Meningkatkan metabolisme badan
- Menurunkan berat badan
- Menambahkan tenaga, tidak cepat letih lesu
- Meningkatkan tahap kesihatan dalaman
- Mencegah gout, sakit sendi juga gastrik
- Melawaskan pembuangan air besar, bagus untuk sembelit


 (sejar 250 gram, penggunaan untuk sebulan, ada1 scoop x 2 sehari)

1 - rm45 sm / rm49 ss
2 - rm85 sm / rm89 ss

..................



Jamu Surut Ayu merupakan jamu terbaik dari INDONESIA. 
Diperkaya dengan 100% Herba semula jadi untuk Menurunkan Berat badan, ia boleh menggalakkan metabolisme dan meningkatkan tenaga, 
Membantu tubuh membakar lemak cepat dan menghapuskan pemendapan lemak. 
Tidak perlu banyak senaman dan diet
~Menurunkan berat badan
~Mengecilkan perut
~Membakar/menghancurkan lemak
~Mengurangi nafsu makan
~Melawaskan buang air besar(tanpa cirit birit)
~Merangsang metabolisme
~Mengencangkan otot perut


 (1-2 biji sehari, penggunaan untuk 1/2 - sebulan, ada 30 Biji)

1 - rm25 sm / rm29 ss
2 - rm43 sm / rm47 ss


....................



Adakah anda teruja nak cuba produk kurus diatas ?

Pm inbox fb: imah Hmie
Pm/Whatsapp: +60199278721

www.wasap.my/60199278721




::Anda tentu meminati::










 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US!! ::: ~ 

No comments:

Post a Comment