Wednesday, August 10, 2016

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan

Untuk kuruskan badan, anda perlu juga ada ilmu 'kurus' untuk menjayakan program kurus anda. Apabila anda berazam nak kuruskan badan macam-macam pekara yang perlu anda istikomah lakukan. Sebagai contoh menjaga portion diet yang sihat, kekal aktif dengan melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh, dan lain-lain. Tahukah anda untuk kuruskan badan, anda juga kena berpantang gula dan garam. 

Kenapa gula dan garam perlu pantang untuk kuruskan badan?


Pantang Gula

Sebeluh kita pergi lebih jauh. Kita harus tahu bahawa salah satu bahan yang ada dalam badan kita ialah gula atau glucose. Sumber gula #glucose ini diperoleh dari sumber karbohidrat yang kita makan contohnya nasi, mee, bijirin, roti, biskus, air minuman, buah-buahan yang mana ia mengandungi sumber gula. Sumber Gula 'glucose' ini digunakan sebagai bahan bakar untuk pembentukan tenaga. Namun ia akan menjadi sumber lemak jika gula terlalu banyak dalam badan.



Jika anda ingin kuruskan badan sememangnya anda perlu jaga dan kawal pengambilan sumber karbohitrat yang berlebihan. Tambah-tambah lagi jika anda seseorang yang jarang bersenam, suka makan nasi tambah 2-3 pinggan, gemarkan minuman manis dan manisan serta roti, keropok, kerepek, kentang, juga biskut yang dimakan sewenang-wenangnya. Tentunya program diet nak kuruskan badan akan rosak jika hobi makan makanan yang mengandungi 'Gula' , sebab gula yang berlebihan akan menjadi lemak dan akan tak nampak hasil walaupun beria-ia akan cuba tak makan contohnya 'nasi' padahal telah makan benda-benda karbohitrat lain secara tak sedar.


Pantang Garam

Kalau nak ambil garam yang sikit tu, boleh lah. Tapi kalau terlalu banyak garam, dia akan buat badan kita dehidrasi (badan kehilangan banyak air)

Jika badan mula hilang banyak air, dan kita pulak tak minum ikut keperluan ditambah lagi kena minum extra sebab garam serap banyak air, sel badan kita akan mula tahan air supaya tak keluar dari badan.  

Nak kata pegang, takut tak faham pula nanti.

Sel di tangan, sel di kaki akan hold air di kawasan mereka sebab diorang takut kalau tak cukup air, diorang tak boleh buat kerja dengan baik.

Fenomena ini lebih dikenali dengan nama gemuk air.Sebab itu nanti senang nampak tangan dan kaki sedikit berisi, sebab air di hold di kawasan 

Jadi kalau nak kurus , eloklah anda pegang dengan pantang garam dan gula yang wajib anda patuh.

Masalah berat badan merupakan salah satu masalah yang biasa bagi rakyat Malaysia. Ramai yang telah cuba bersenam, jaga diet, tapi tah la tak menjadi juga. Erm kalau gemuk lama-lama pun tak best kan menyakitkan mata memandang, menyakitkan hati nak berfesyen, semua jadi rasa tak kena. 

Jadi secara alternatifnya, anda boleh cuba ambil ubat Kurus yang dapat membantu anda menurunkan berat dengan lebih efektif. 


Sememangnya anda tak boleh biarkan masalah berat badan berlarutan sebab ia boleh meingkatkan risiko penyakit seperti kencing manis, sakit jantung, tekanan darah tinggi dan pelbagai lagi masalah kesihatan yang lain.

Oleh itu, anda perlu mengubahnya, dan salah satu daripada cara yang berkesan untuk menurunkan berat badan adalah dengan menggunakan produk kurus ataupun senang cakap ubat kurus.

Jom lihat produk kurus yang boleh anda pilih


- Peningkatan Pembakaran Lemak
- Mengawal Selera Makan
- Meningkatkan Metabolisme
- Had Penyerapan Lemak
- Memutihkan & Memerahkan Kulit secara semulajadi
- Detox & menyah toxid
- Menganjal & Menyerikan Kulit
- Imbangan hormon
- Membentuk Bentuk Badan


(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)

1 - rm45 sm / rm49 ss
2 - rm83 sm / rm87 ss

.......................


MaxXslim old pek (60biji)

Kelebihan MaxXslim
- Meningkatan Pembakaran Lemak
- Mengawal Selera Makan
- Meningkatkan Metabolisme
- Had Penyerapan Lemak
- Detox & menlancarkan sistem pembuangan



 (2 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 60 Biji)

1 - rm85 sm / rm89 ss
2 - rm160 sm / rm164 ss


...................

MaxXslim (new pek 30biji)



 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)


1 - rm75 sm / rm79 ss
2 - rm143 sm / rm147 ss


.............



Kelebihan Miss Slim

- 100% berasaskan jamu Dan bebas kimia
- 1 botol turun 2-10kg
- Tak perlu berlapar dan berpantang. Makan macam biasa
- Tiada side effect seperti sakit perut dan cirit birit.
- Tanpa perlu berlapar.
- Tidak perlu diet
- Tanpa bersenam terlalu banyak..
- Tanpa meninggalkan makanan kegemaran anda..
- Tanpa rasa lesu, penat dan letih..
- Sesuai diamalkan oleh ibu menyusukan bayi 6 bulan ke atas.
- Khas Utk lelaki Dan Wanita


 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)



1 - rm65 sm / rm69 ss
2 - rm123 sm / rm127 ss

...............

Be fit with garnicia

Be Fit Produk Kurus Lulus KKM dengan Ekstrak Garnicia Cambodia 
BE FIT ialah produk kurus lulus KKM yang berkesan untuk menurunkan berat badan. Be Fit mengandungi Ekstrak Garcinia Cambogia, yang juga dikenali sebagai Asam Gelugur, atau asam keping dalam bahasa Malaysia. Iaitu Jenis ini tumbuh liar 
di kebanyakan tempat di asia tenggara. 



Garnicia Cambodia mampu menyekat selera dan dgn cara menghalang pembentukan lemak asid (lipid synthesis). Hasilnya anda boleh menurunkan berat badan dan kekal fit.

 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)



1 - rm45sm / rm49 ss
2 - rm83 sm / rm87 ss


................


LIda

Lida Daidaihua iaitu slimming pill terbaru untuk kurangkan berat badan yang merupakan MAKANAN TAMBAHAN (supplement) DAN BUKAN UBAT.. Ia adalah pills dari 100% HERBA yang menolong menjadikan bentuk badan anda kembali kepada SHAPE yang asal TANPA KELAPARAN !!SLIMMING LIDA DAIDAIHUA adalah supplement penurunan berat badan yang berkesan dan tanpa kesan sampingan kerana ia mengandungi ekstrak tumbuhan yang dapat mengawal nafsu makan anda seperti sweet potato fiber,cyamoposis gum powder,amor phallus konjac(ekstrak dari giantarum & Jerusalem artichoke) dan alfafa serta dapat merawat obesiti.



 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)



1 - rm40 sm / rm44 ss
2 - rm73 sm / rm77 ss

............................

Lemonade Xpresh 
hanya bancuh
Pengambilan yang disyorkan adalah 1gm lemonade xpresh dengan 100ml air.
Tapi add lebih atau kurung ikut citarasa sendiri.

Boleh je nak campur dengan air lain, contionya dengan teh, madu, atau buah-buahan lain untuk buat air detox.
Boleh minum 2 kali sehari. Pagi dan malam.
 Ianya mudah untuk dibawa ke mana-mana sahaja.  
Hari-hari bawa sebotol air dan Lemonade Xpresh dalam beg kerja.  Kalau tak minum waktu awal pagi, sebelum makan, campurkan dulu, goncang dan minum baru keluar lunch.  


Mudah dan kaya dengan antioksidan, vitamin C dan yang paling penting sangat membantu dalam proses pencernaan dan detox.  Secara tak langsung membantu juga proses penurunan berat badan.

 (penggunaan untuk 2-3, mengandungi serbuk lemon, sebotol ada 100gram)



1 - rm55 sm / rm59 ss
2 - rm100 sm / rm104 ss



....................

Secret Correa Slimming Lotion : Losyen Kurus Sejuk
Correa Secret Slimming Lotion ialah losyen pelangsingan pertama di Asia. Ia dirumus khas dengan inovasi teknologi terkini dari Korea '' membantu pembakaran lemak dengan sangat effektif tanpa kesan panas, pijar yang sememangnya tidak selesa''. Secret Correa boleh mengurangkan lemak dengan proses 'lipolisis', membakar sel-sel lemak dan selulit di bawah kulit. Lemak yang larut akan keluar melalui peluh atau perkumuhan. 

Produk ini juga diluluskan oleh Kementerian Kesihatan dengan nombor pendaftaran NOT150300568K. Rahsia Correa telah dihasilkan oleh kilang yang mempunyai status GMP (Amalan Pengilangan Baik). Adakah anda tahu bahawa terdapat satu bahan asas dalam Secret Correa Sunflower Seed Oil, Hedera Helix, Guarano dapat membakar lemak.




Isi kandungan : 130 ml boleh tahan 2-3 bulan depen pada penggunaan individual

1 - rm100 sm / rm104 ss
2 - rm193 sm / rm197 ss


........................



•Mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang sepanjang hari
•Menghalang pembentukkan lemak, membantu proses penghadaman dan sembelit
•Membantu mengempiskan perut yang buncit
•Mengurangkan pengambilan gula
•Meningkatkan kadar metabolisma tubuh
•Antioksidan dan menyahtoksik dalam sistem pencernaan


 (1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)



1 - rm55 sm / rm59ss
2 - rm100 sm / rm104 ss


..................



- Menyingkirkan toksin dan lemak berlebihan
- Mengawal selera makan, rasa kenyang berpanjangan
- Meningkatkan metabolisme badan
- Menurunkan berat badan
- Menambahkan tenaga, tidak cepat letih lesu
- Meningkatkan tahap kesihatan dalaman
- Mencegah gout, sakit sendi juga gastrik
- Melawaskan pembuangan air besar, bagus untuk sembelit


 (sejar 250 gram, penggunaan untuk sebulan, ada1 scoop x 2 sehari)



1 - rm45 sm / rm49 ss
2 - rm83 sm / rm87 ss


..................


Jamu Surut Ayu merupakan jamu terbaik dari INDONESIA. 
Diperkaya dengan 100% Herba semula jadi untuk Menurunkan Berat badan, ia boleh menggalakkan metabolisme dan meningkatkan tenaga, 
Membantu tubuh membakar lemak cepat dan menghapuskan pemendapan lemak. 
Tidak perlu banyak senaman dan diet
~Menurunkan berat badan
~Mengecilkan perut
~Membakar/menghancurkan lemak
~Mengurangi nafsu makan
~Melawaskan buang air besar(tanpa cirit birit)
~Merangsang metabolisme
~Mengencangkan otot perut


 (1-2 biji sehari, penggunaan untuk 1/2 - sebulan, ada 30 Biji)



1 - rm30 sm / rm34 ss
2 - rm53 sm / rm57 ss



....................


Adakah anda teruja nak cuba produk kurus diatas ?

Pm inbox fb: imah Hmie
Pm/Whatsapp: +60199278721

www.wasap.my/60199278721



::Anda tentu meminati::










 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US!! ::: ~ 

No comments:

Post a Comment