Tuesday, September 27, 2016

Badanku Kurus, Macam Mana Nak Gemuk : Chubby Chubby

Badanku Kurus, Macam Mana Nak Gemuk : Chubby Chubby

Kalau Badan Gemuk risau cari jalan nak kurus nak meramping. tapi berbeza kes kalau memiliki badan kurus, nak cari cara nak chubby chubby, gemuk sikit atau berisi. 
Pening, pening, pening, untuk pikirkan cara mengemukan badan, dah macam-macam cara buat badan masih macam papan takdak bentuk atau shape yang menampakan kewanitaan atau kejantanan.


Kadang-kadang timbul juga rasa tak yakin, tak seksi dengan figure yang tidak berbentuk kurus terlebih meramping. Kalau ikutkan tiap hari tak pernah skip makan tapi dah bertahun-tahun bentuk badan masih begini. 
Sudah penat tahan telinga mendengar umpatan ataupun mungkin nasihat dari rakan-rakan yang mahukan anda kelihatan berisi sedikit untuk makan itu ini, makan banyak-banyak, tetapi still ja badan tak naik-naik

Memiliki tubuh ideal memang menjadi idaman banyak orang, tapi tak mustahil untuk anda miliki body yang seksi dan berisi sedikit denan mengamalkan beberapa petua dibawah

Petua Naikan Berat Badan

Makan Secara Teratur
Membiasakan diri makan teratur setiap hari, misalnya sarapan pagi, makan siang dan malam. Pastikan memiliki jadual dan tepat waktu. Lebih baik makan tidak terlalu kenyang (sedikit) yang penting teratur dari pada makan banyak tapi tidak teratur.

Senaman secara berkala 
Senaman adalah penting untuk melancarkan peredaran darah dalam tubuh untuk pastikan setiap sel badan menerima nutrien yang dimakan seharian.

Rehat yang cukup
Sebaiknya anda rehat/tidur secukupnya sekurang-kurangnya 6jam sehari.Tidur awal waktu dan bangun pagi-pagi untuk menjaga kesihatan diri dan menstabilkan kitar hormone dalam badan

Minum minuman bersusu
Minum Susu Secara Teratur, 2 kali sehari pada waktu pagi dan petang untuk membekalkan cukup kalsium bersama nutrisi yang diperlukan untuk menguatkan tulang dan membekalkan khasiat pada badan

Hindari stres
Walaupun stres telah menjadi bagian dalam kehidupan setiap. Usahakan untuk menghindari/mengatasi/mengelakan dari stres. Stress boleh membuatkan fikiran dan kesihatan anda terganggu. Selain itu, ia boleh membuatkan makanan anda kurang selera, tidur pun kadang menjadi terganggu.

Lebihkan makanan Karbohidrat & lelemak
Lebihkan karbohidrat dalam bentuk nasi, oat & roti. Tapi janganlah berlebihan. Nanti tak pasal-pasal ternaik lebih pulak berat badan. Ambilllah dalam sekadar yang diperlukan oleh tubuh. 

Tambahkan lemak dalam pemakanan dengan cara yang betul. Kena ambil lemak yang berkualiti kalau nak tambahkan berat badan seperti lemak daging & keju, mentega kacang, buah-buahan kering & minyak zaitun. 
Sumber lemak penuh dengan kalori dan sebab itu ia membekalkan tenaga yang banyak. Tapi kita jugak perlu bersenam untuk mengekalkan lemak yang sihat. 

Makanan tambahan
Makanan tambahan adalah perlu diambil oleh anda yang kurus, sebab salah satu punca badan kurus ialah kurang zat makanan. Kini telah banyak pill supplement yang dijual dipasaran contoh yang banyak diambil ialah Vitamin B, Namun begitu vitamin B sahaja tak melengkapkan kekurangan zat tersebut. Anda boleh ambil susu bervitamin lengkap seperti chubby chubby


Kelebihan chubby chubby
- Membantu menambahkan selera makan
- Menaikkan berat badan ke tahap ideal
- Membuatkan bentuk badan lebih solid & montok
- Mencantikkan kulit dengan pengambilan berterusan
- Membantu memudarkan parut & mencerah gebukan kulit
- Menganjalkan juga memantapkan payudara & punggung
- Tinggi kalsium untuk kesihatan gigi dan tulang
- Mencantikkan kuku dan rambut
- Kekal bertenaga, cergas walau seharian bekerja
- Membantu memanaskan badan & melancarkan perjalanan darah
- Memperbanyakkan susu ibu bagi yang menyusui bayi
- Kesan seawal 7 hari!

Kandungan Chubby chubby
♣ skimmed milk ♣ protein ♣ sugar ♣ vegetable oil ♣ fibers ♣ natural chocolate flavor ♣ natural vanilla flavor ♣ 10 vitamin ♣ 10 mineral ♣ soya lecithin

Cara Pengambilan Chubby Chubby
1 sachet sehari sebelum makan

ISI KANDUNGAN : 15 SACHET / BOX

LULUS KKM


Jadi bahan kawan melawak kerana badan sekeping bak papan?
Geram tengok wanita lain shape cantik montok SOLID?
Bertahun sakit hati diperli tubuh macam tak cukup makan?
Suami nak main cubit-cubit pun kena fikir banyak kali?
Kini anda boleh tersenyum lega & bersedialah dengan pujian yang BAKAL diterima selepas mencuba Chubby Chubby Weight Gain Milk!
Pastinya penampilan baru anda akan dicemburui mereka yang kerap memerli!



Pastinya anda ingin berubah...Jadi jom cuba produk ini...semestinya untuk anda yang mahukan badan berisi dan chuby chuby skit ^__^

Adakah anda teruja nak cuba produk ini ?

Offer rm48 sm/ rm52 ss termasuk pos

Pm inbox fb: imah Hmie
Whatsapp: +60199278721


::Anda tentu meminati::











 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US!! ::: ~ 

No comments:

Post a Comment