Wednesday, October 19, 2016

Cara Putihkan Kulit Secara Semulajadi

 Cara Putihkan Kulit Secara Semulajadi

Iklim di Malaysia kadang-kadang panas, kadang-kadang sejuk. Kulit pun senang jadi sunburn terbakar kalau selalu sangat terkena panas matahari. Tapi takpe, jangan risau,saya ada cara putihkan kulit secara semulajadi. Ada macam cara anda boleh amalkan. Pilihlah mana-mana cara yang mudah untuk anda amalkan. Insyallah anda boleh mendapat kulit cerah dan berseri.

Cara Putihkan Kulit Secara Semulajadi

Mencuci muka dengan air basuhan beras - basuhan beras jangan dibuang. Ambil air bilasan beras untuk mencuci muka, ianya mampu haluskan dan putihkan kulit. Anda juga boleh mengamalkan ini dengan cara mudah iaitu mencuci muka dengan sabun susu beras 

Sapu perahan limau – Jus limau telah digunakan selama beribu tahun sebagai agen pencerah kulit semula jadi. Ia mengandungi asid buah yang melunturkan kulit sedikit dan mengelupaskan lapisan atas sel kulit yang gelap.Oleh kerana jus limau yang diperah boleh merengsakan kulit, buat larutan atau campuran jus limau dengan mencampurkan satu bahagian jus limau kepada satu setengah bahagian air.
Ambil kapas dan sapu larutan pada kulit anda. Biarkan selama 15 minit, kemudian basuh dengan air suam. Anda juga boleh mengamalkan ini dengan cara mudah iaitu mengamalkan supplement vitamin yang mengandungi vitamin C seperti vitamin C ascorbic 1000mg, vitamin C injection dan vitamin C pahang 1000mg. Anda boleh gunakan tablet vitamin C ini untuk buat masker atau boleh makan terus untuk mendapat efek putih.
Minum air putih secukupnya - Tubuh perlukan air bersih untuk membantu menggantikan sel mati. Minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari bagi memastikan sistem dalaman dapat berfungsi dengan baik. Apabila tubuh mendapat air yang cukup, kulit juga kelihatan lembap, bersih dan cerah secara semulajadi.

Anda juga boleh mengamalkan suplement detox seperti true detox, pure slim 7d,  untuk memastikan badan anda betul-betul detox untuk menghasilkan efek putih selain detox.Amalkan bermasker dengan Yogurt Asli Yogurt ini bukan sahaja sedap di makan dan dijadikan menu untuk kuruskan badan, tetapi boleh juga digunakan untuk cerahkan kulit. Caranya ambil yogurt asli dan lumurkan di wajah dan di leher dan dibiarkan kering sebelum dibilas dengan air bersih. amalkan 3 kali seminggu anda pasti akan terkejut tau dengan kesannya nanti. Anda juga boleh mengamalkan lotion putih che ta, untuk mendapat kulit putih berseri.

Nak mudah dan senang? Amalkan  Cara Putihkan Kulit dengan sapu kulit anda dengan bedak asas atau lebih dikenali sebagai foundationAmalkan Sapuan foundation yang tinggi SPF - Pastikan anda pilih foundation (bedak asas) yang tinggi SPF (sun protection factor), ini adalah asas untuk mengekalkan kulit putih. Sebelum anda keluar dari rumah, anda boleh sapu bedak asas ini supaya kulit anda terpelihara dari sinar matahari.
 Tanpa pelindungan krim SPF, sel melanin iaitu sel yang menjadikan kulit gelap akan tersebar ke serata kawasan kulit yang terkena matahari. Sebagai langkah awal, anda boleh siap-siap sapu krim Saya boleh cadangkan anda guna produk seperti vcare foundation, 1 MMF foundation  ataupun le sandra foundation  Bedak asas ini antara produk yang tinggi Spfnya.

Vcare Foundation SPF 35 (5gram)
Offer Rm 28 sm/ rm32 ss
(stok ada)

1 MMF 

1Minute Miracle Foundation ni multi function tau sebab ianya berfungsi sebagai foundation, concealor, eye shadow base, highlight. Yang penting harga murah nawww, tapi hasil macam pakai make up mahal. Ianya halal, mengandungi SERBUK MUTIARA khas untuk wajah GLOWING!

SPF 45 


RM 43 sm/ rm47 ss


Le sandra sweet Foundation
Foundation terbaik dengan spf 60


 rm35 sm/ rm39 ss


Pm inbox fb: imah Hmie

Pm/Whatsapp: +60199278721
@ click 
www.wasap.my/60199278721
::Anda tentu meminati::Onexox simcard rm10 shj

(kekalkan number lama@pilih number baru), 
expiry 2tahun4bulan (coverage Celcom)
top up onexox/ phone dijual disini

Cmd Revell


Stevia Rcc 


Produk kurus

Produk kecantikan
Produk Skincare
Produk untuk ketat
Produk jamu wanita
Produk untuk anak-anak
Produk untuk parut
Produk untuk resdung
Produk untuk payudara
Produk hilangkan bulu badan

 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US ::: ~ 

No comments:

Post a Comment