Friday, December 15, 2017

Tips Kuruskan Badan : Pastikan Anda Lawas

Tips Kuruskan Badan : Pastikan Anda Lawas

Ada banyak tips kuruskan badan, salah satu aspek yang perlu anda jaga ialah pastikan anda sentiasa lawas. Lawas bermaksud tiada masalah sembelit. Sembelit ialah kesukaran membuang air besar berlarutan hingga 3 hari lebih. Apabila anda sembelit, dan makan berterusan macam biasa, akibatnya akan berlaku pengumpulan najis pada usus anda.
Pengumpulan najis diusus akibat tak lawas boleh menyebabkan pelbagai masalah seperti:
~Selalu kentut

~sering sakit kepala
~Susah nak hadam
~Selalu rasa lesu dan tidak bertenaga
~Mood yang tidak menentu dan mudah marah
~Nafas dan najis berbau
~Perut buncit
~Selalu lapar
~Wajah kusam
~Radang hati (pedih ulu hati)
~risiko Kanser kolon

Thursday, December 14, 2017

Petua Kuruskan Badan : Safe Fit Produk Selamat dan Berkesan

Petua Kuruskan Badan : Safe Fit Produk Selamat dan Berkesan

Penampilan adalah sangat penting untuk membina keyakinan seharian.
Dengan menjaga susuk tubuh ideal, anda akan lalui rutin harian tanpa rasa regret, selain itu anda kesihatan anda akan menjadi lebih baik. Namun begitu ramai yang alami masalah untuk menjaga penampilan dari segi susuk tubuh, ini kerana sesetengah orang badan cepat naik disebabkan beberapa faktor. Sememangnya ada banyak petua untuk anda  follow untuk menjaga penampilan susuk tubuh anda, salahsatunya anda boleh amalkan ialah petua kuruskan badan seperti dibawah bagi menjaga berat badan ideal. 

Tuesday, December 12, 2017

P Pink Collagen Blusher Stick Dherbs

P Pink Collagen Blusher Stick Dherbs

P Pink Collagen Blusher Stick Dherbsmerupakan produk terkini keluaran dherbs. Produk inovatif 2 in 1 ini, amat mudah, cute dan pastinya berkualiti untuk anda yang gemar bersolek. Ianya didatangkan bersama pipi merah (blusher) dan berus (brush) dalam satu stick. Tentunya memudahkan anda menyimpan stick ini, dalam beg dan boleh serlahkan penampilan wajah seakan-akan kemerah-merahan , dengan hanya calit dan kemaskan dengan brush, pipi anda blush bak delima.

Sunday, December 10, 2017

Kopi Lasindah bantu Kurus dan Langsing

Kopi Lasindah bantu Kurus dan Langsing

Kopi Lasindah amerupakan satu lagi minuman yang boleh bantu anda kurus dan langsing. Kopi pracampuran Arabica dengan pelbagai lagi ramuan untuk membantu anda kurus, tahan lapar, mengawal kolestrol,  mengelakan masalah sembelit serta pelbagai khasiat disamping mempunyai rasa yang enak. Isian 15 sachet, boleh diambil setiap pagi sesuai untuk memulakan rutin harian, disamping mendapat segala khasiat seperti dibawah.

Saturday, December 9, 2017

Cara Kempiskan Perut Buncit : Korset Langsing Berherba Jamu Jelita

Cara Kempiskan Perut Buncit :Korset Langsing Berherba Jamu Jelita

Perut Buncit boleh menjejaskan penampilan anda yang cantik dan comel itu. Tapi masalah sangatkan kalau nak kempis atau kurus, sebab nak diet, bersukan, memang jadi suatu hal yang besar. Ini disebabkan godakan dan dugaan jika pergi mana-manapun akan teringat dan jumpa makanan sedap-sedap. Jika makan berlebihan, kurang bersenam akhirnya badan akan cepat naik, buncit dan gemuk. Oleh itu anda perlu berbuat sesuatu untuk menjaga berat badan supaya ideal sebab ianya bukan sahaja nampak segak bergaya, yang paling penting risiko penyakit akan dapat dikurangkan. Nah saya perkenalkan korset langsing berherba jamu jelita, anda tak perlu risau lagi masalah perut buncit, sebab sekelip mata sahaja anda jadi langsing, dan dengan pemakaian berterusan, body anda kembali mantap, kurus, kempis, langsing bergaya.

Friday, December 8, 2017

Diamond Foundation Roll On Dherbs : Bedak Asas Marvelous

Diamond Foundation Roll On Dherbs : Bedak Asas Marvelous 

Diamond Foundation Roll On DHerbs merupakan bedak asas yang mengandungi SPF 35 serta diperkaya dengan khasiat dari sumber vitamin E dan biji anggur bagi membantu melindungi sel kulit daripada sinaran UV di samping menyerlahkan keremajaan dan kejelitaan wajah anda sepanjang hari. Pemakaian diamon foundation ini mampu mengubah wajah anda dalam masa 2 minit untuk kelihatan 10 tahun lebih muda. Ianya memang terbukti berkesan, selamat di gunakan dengan ada KKM. Didatangkan dengan dua jenis kod warna iaitu medium (kulit sederhana cerah) dan light (kulit cerah).

Thursday, December 7, 2017

Perla Coffee : Kopi untuk Kulit Cerah Gebu

Perla Coffee : Kopi untuk Kulit Cerah Gebu

Perla Coffee adalah minuman yang memberikan kesan pencerahan seluruh badan dengan cepat dan efektif. Pengambilan konsisten setiap hari juga memberi kebaikan pada masalah kulit seperti mengurangkan jerawat, jeragat, memudarkan parut/cela, kudis, kegatalan dan sebagai nya, Perla coffee menjadikan kulit halus dan cerah sekata seluruh badan dari wajah hingga ke kaki. Hasil dapat dilihat selepas seminggu mengamalkan Perla Coffee. Perla Coffee boleh diminum lelaki dan wanita, termasuk ibu hamil dan menyusui bayi.. Ia juga membekalkan tenaga untuk permulaan hari yang ceria, membantu melawaskan pembuangan najis dan mengawal berat badan. Perla coffee dengan isian 20 paket( 20 x 25gram), hanya amalkan 1 sachet 1 hari mampu menceriakan hari-hari anda sepanjang hari dengan miliki keyakinan kulit yang cerah berseri dan pelbagai kebaikan dari aspek kesihatan dalaman.

Tuesday, December 5, 2017

Anak pertama Farish Shazwan

Anak pertama saya namanya Farish Shazwan. Lahir pada 16hb december 2010. Alhamdulilah dah masuk darjah satu, makin sihat, bijak dan manja...




Saturday, December 2, 2017

Miss Perfect Lotion : Lotion Kurus Badan

Miss Perfect Lotion : Lotion Kurus Badan

Miss Perfect Lotion (MPL) adalah satu lagi lotion dengan 1001 manfaat. Ada tiga jenis MPL iaitu extra hot MPL(red), hot MPL (pink) dan Cold MPL(blue). Bagi anda yang tak tahan dengan losyen panas, boleh pilih MPL BLUE..Bagi yang sukakan losyen panas, boleh pilih MPL PINK..Bagi yang suka losyen panas, 3X kesan pantas, pilih terus MPL RED..Miss perfect lotion dengan isian 100g percuma 10g, boleh tahan 2 bulan ++ bergantung pada penggunaan individual.

Fiira Breast Serum bantu Besarkan Payudara

Fiira Breast Serum bantu Besarkan Payudara

Fiira Breast Serum adalah produk berasaskan serum yang membantu menambah saiz payudara wanita yang kecil (Cup A/B) dan juga anjalkan payudara wanita yang jatuh (saggy breast problem) seawal 7 hari penggunaan. Kini pasangan anda tak perlu lagi jeling aset wanita lain lagi, sebab anda pun ada aset yang sudah mantap, anjal, besar, bulat dan memikat pandangan. Jom cuba fiira breast serum...testimoni pun banyak...ianya selamat, ada KKM, dengan isian 50ml, anda hanya perlu sapu-sapu urut-urut payudara anda untuk miliki hasil yang hebat.

Tuesday, November 28, 2017

Bercuti ke Langkawi 19hb -21hb Nov 2017

Bercuti ke Langkawi 19hb -21hb Nov 2017

Alhamdulillah baru berkesempatan nak tulis sikit tentang percutian kami sekeluarga ke Langkawi. Alah dekat je..yang penting kami happy, dapat luangkan masa bersama keluarga kecil kami. Kami ke sana sebelum dari cuti sekolah bermula. Memandangkan minggu tersebut adalah seisi hujung minggu akhir sebelum cuti sekolah bermula, untuk mengelakkan trafic jem orang-orang yang nak ke langkawi.  So kami pegi sebelum cuti sekolah akhir tahun bermula. Ini adalah kali ke tiga ke sana, sajalah bawa anak jejalan, kami pun dah lama tak jalan jauh, almaklumlah anak kecik lagi.

Nak kulit cerah berseri? Amal Puteh collagen la..

Nak kulit cerah berseri? Amal Puteh collagen la..

Putih Collagen, adalah produk khas untuk anda yang nak putih, cerah saty badan. Makin minum makin cerah, makin amal makin putih berseri. Nah aapa tunggu lagi?
Hanya minum 1 sachet tiap hari, makin lama minum makin putih la kau.Bukan muka aje ..satu badan ceroh melepok. Sekotak dengan isian 20 sachet(1 Kotak = 20 sachet x 25gm) mengandungi ramuan khas seperti Susu Skim segera serbuk, krimer bukan tenusu, Gula, perasa vanila, Serbuk oat, L- glutathione, Ekstrak serbuk mutiara
** Kolagen marin, Vitamin c, Astaxanthin, itu lah rahsia kulit Putih,Gebu dan Halus...
.
Dia buat macammana boleh jd putih gitu?
Dia x cucuk tang sana, dan x telan klorox
.
Dia hanyaaaaa !!!
.
Hanya minum 1 sachet PUTIH COLLAGEN sebelum sarapan pagi secara konsisten aje..badan pun jd bertenaga dan segar..yang nk diet tu minum jaa putih collagen..comfirm tak cepat lapo dan letih seharian bekerja uollss!!
.

Sunday, November 26, 2017

Sunday yang tak tau nak buat apaaa.

Sunday yang tak tau nak buat apaaa

Hari ne ahad, biasa kita orang ada la plan keluar ke jalan ke. Tapi hari ne pakat-pakat tidur, lepak dirumah sahaja. Aku pun dah terlelap tadi takkan nak tidur lagi, almaklumlah husban macam tak sihat aja, demam selsema katanya...tak larat nak keluar atau plan apa-apa. Kesian pula budak-budak ne...ikut tidur juga...walaupun dah pun start cuti sekolah. Aku dah tak larat nak baca gosip artis or goggle benda merapu-rapu. Mood nak tulis kat blog pun tak da..padahal dah bersawang 10 hari fuh....tu aku rasa cukup lama...tak isi update terkini kat blog jelita aku ne....

So sambil-sambil no idea nak tulis apa....aku akan goggle sikit sikit cari idea nak buat apa kejap lagi..

Thursday, November 16, 2017

Comfirm Slim : Produk Kuruskan Badan Wajib Cuba!!!

Comfirm Slim : Produk Kuruskan Badan Wajib Cuba!!!

Comfirm slim adalah satu lagi produk `Kurus' yang semestinya boleh kuruskan anda yang sudah lama ingin kurus. Sehebat semegah seconfirm produknya yang tak ragu-ragu menyatakan wajib, memang kuruslah kalau makan produk ne. Ini bukan Omongan atauapun cakap kosong sebab tengok sahaja pada testimoni produk ne..yang telah mendapat sambutan yang mengalakkan, testimoni pun banyak uolss. Confirm slim diformulasikan dari bahan semulajadi seperti Garnicia Combogia, ianya selamat tanpa kesan sampingan. Isian 30biji tahan sehingga 30 hari. Ramai customer puas hati, sebab ianya berkesan seawal 3 hari. Yang bestnya Badan tak penat, Tak rasa lesu, bertenaga, kenyang je dan tau-tau baju, seluar jadi longgar. Hahhhh....memang confirm slim uolsss.....betul-betul jadi kurus.💃💃💃💖💃


Saturday, November 11, 2017

Boleh ke Vitamin C Mencerahkan Kulit?

Boleh ke Vitamin C Mencerahkan Kulit?

Umumnya ramai wanita mahu dapatkan kulit yang cerah. Tahukah anda, dengan amalkan Vitamin C dalam diet harian, anda boleh miliki kulit yang cerah dan sihat. Pengambilan dos Vitamin C yang tinggi antara 1,000 – 3,000mgs tiap hari boleh membantu kulit jadi cerah. Vitamin C berfungsi mengimbangkan pigmen (melanin) iaitu pigmen cerah (pheomelanin) dan pigmen gelap (eumelanin) yang bergantung kepada tahap gluthathione, L-cysteine dan enzim TYRP1 itu. Pengambilan Vitamin C setiap hari telah terbukti secara saintifik meningkatkan tahap gluthathione dalam darah yang dapat mencerahkan kulit.


Sebagaimana yang jika ketahui Vitamin C ataupun Ascorbic Acid adalah vitamin yang diperlukan oleh badan untuk membentuk kolagen dalam tulang, rawan, otot dan saluran darah. Sumber Vitamin C dari buah-buahan dan sayur-sayuran, terutamanya buah-buahan sitrus seperti lemon, limau dan oren. arakkan pengambilan Vitamin C sepanjang hari untuk keberkesanan maksimum. Jika anda ingin mendapatkan kulit yang lebih cerah pengambilan Vitamin C adalah super duper penting. 

Thursday, November 9, 2017

Produk Kecantikan : Babies Viral Skincare

Produk Kecantikan : Babies Viral Skincare

Babies Viral Skincare adalah produk kecantikan terbaru, boleh dikatakan viral dan bestlah pakai. Keluaran dari lyanas beauty. Sememangnya jenama `babies' ne ada pelbagai jenis.
Tapi yang ne..lagi baru..lagi latest...lagi viral.  Siri babies kini berwajah baru dengan 4 item iaitu (sabun, krim malam, krim siang dan toner) dengan harga mampu milik dan yang utama, ianya berkesan dan berhasil untuk kegunaan anda yang ingin memelihara, memulihara kesihatan kulit, cerah, gebu, anjal dan bermaya sepanjang masa.

Wednesday, November 8, 2017

Dr PureVita : King of Vitamin

Dr PureVita : King of Vitamin

 Dr. PureVita merupakan sejenis supplement vitamin yang mana menggunakan 100% vitamin asli tanpa sebarang campuran bahan lain. Dr PureVita, memberi nilai yang tinggi pada kesihatan dan kecantikan. Ianya memberi kesan kulit putih yang sangat luar biasa sama seperti membuat suntikan vitamin di dalam salur darah yang mana kebanyakan selebriti jelita atau selebriti dari negara korea buat untuk kulit nampak cerah. 
Dr. pureVita adalah supplement yang boleh diamalkan oleh lelaki dan wanita. Hanya perlu kemam@bancuh supplement ini, dan banyakkan minum air putih untuk hasil terbaik bagi kecantikan dan kesihatan tubuh badan anda. Sekotak ada 15 sachet, tahan 1-2 bulan, penggunaan boleh selang 2 hari atau 4 hari sebab 1 sachet pun dah pekat a.k.a dah pure sangat dengan vitamin. Oleh sebab kepekatannya yang pure sangat, maka tak hairan lah customer beri feedback memberansangkan sebab kesannya yang cepat dan berhasil. Rugilah anda kalau tak cuba...sebab harga pun tak mahal, sangat berpatutan. 

Tuesday, November 7, 2017

Bengkung melentikss : Pinggang Kekal Ramping

Bengkung melentikss : Pinggang Kekal Ramping

Benkung melentikss Viral kini dah pun masuk stok. Bengkung ne viral uolss SEMUA ORANG ASYIK CAKAP PASAL BENGKUNG NI KENAPA YEA? Ramai customer bagi feedback berpuashati...sarung BENGKUNG MELENTIKSS BENTUK badan jadi SHAPE S terus jadi wow melentik!! Kualiti hebat dengan harga sangat mampu milik..jom cuba baru lah tahu kesannya..dan Jom kekal ramping, kempiskan perut yang gelebeh dengan pemakaian bengkung melentiks..tanpa kesan sampingan, tak perlu risau-risau tak confident keselamatannya sebab bila anda pakai bengkung ianya selamat, bukannya ubat, dapat jaga dalaman uolss dari rosak terkena kesan dek ubat kurus dan lain - lain. Benkung melentikss boleh pakai lama, tak perlu bazir-bazir lagi duit sebab ianya berkesan, berkualiti dan effektif dalam menjaga berat badan, bentuk badan, kawal selera makan dan boleh pecah lemak serta kekal ramping bergaya.

Thursday, November 2, 2017

Amirna Body Treatment : Membakar Lemak Bawah Kulit dengan Berkesan

Amirna Body Treatment : Membakar Lemak Bawah Kulit dengan Berkesan


Amirna body treatment merupakan satu lagi produk yang berkesan membakar lemak di bawah kulit dengan berkesan. Rumusan khas produk ini terbukti berkesan mencairkan lemak sepantasnya dengan hanya gosok-gosok secara regular ditempat yang bermasalah. Ia juga mampu memperbaiki struktur kulit, merawat kulit, melancarkan perdarahan darah, dan mengembalikan bentuk badan idaman anda. Dengan isian 100ml per botol, ianya mampu tahan selama 3-4 minggu bergantung pada kegunaan individual. 

Tuesday, October 31, 2017

Puding Montok Bantu Besarkan Payudara Wanita

Puding Montok Bantu Besarkan Payudara Wanita


Memiliki payudara yang bulat, mantap dan gebu menjadi idaman setiap wanita dan menjadi kegilaan lelaki jikalau, wanita itu adalah isteri mereka sendiri. Tak perlu lagi pandang aset wanita lain, sebab balik rumah, isteri punyai payudara sudah mantap, anjal, besar, bulat dan memikat pandangan. Bagi kebanyakan wanita, memiliki bentuk payudara yang menawan ialah sesuatu yang melambangkan kecantikan, keouasan dan keyakinan atas bentuk badan mereka sendiri.
Nah kini memperkenalkan puding montok iaitu sabun serupa puding. Anda hanya perlu calit sedikit semasa tengah mandi dan usap pada payudara untuk menegangkan apa yang jatuh, kendur, menyedihkan bila dipandang. PUDDING MONTOKS ni digunakan untuk menganjalkan aset wanita dan mengembalikan keaslian payudara anda

Thursday, October 19, 2017

Jamu Tip Top : Rawat Masalah Dalaman Wanita

Jamu Tip Top : Rawat Masalah Dalaman Wanita

Jamu tip top atau jamu ibu dara tip top merupakan jamu yang dapat membantu wanita yang mengalami masalah dalaman untuk tampil kembali bertenaga, berseri, mantap, ketat, anjal, sihat dan sesuai untuk dijadikan jamu harian. Jamu ini boleh diambil seawal remaja sampai dewasa termasuklah ibu berpantang, menyusu kerana Inshaa Allah dapat merawat segala permasalahan dalam badan. Botol jamu dengan isian 30 biji, tahan 30 hari hanya perlu diambil 1biji tiap malam, mengandungi kadungan herba berupaya rawat keputihan, sengugut, kemamtapan aset wanita, melambatkan menapous, mengetatkan serta mengembalikan keharmonian rumahtangga dan banyak lagi kebaikan.

Tuesday, October 17, 2017

Aijuice Dossier : Jus Detox yang Bantu Kuruskan Badan

Aijuice Dossier : Jus Detox yang Bantu Kuruskan Badan 

Aijuice Dossier merupakan produk Detox yang dapat membantu anda kuruskan badan dengan gabungan formulasi bahan yang hebat. Produk ini mengandungi bahan seperti Prune, Lemon, Garcinia combogia, Senna, Almond, White kidney bean, Flaxseed, Guavana, Mangosteen , Blackcurrant dan Stevia. Ektrak bahan ini dijadikan satu ramuan detox terbaik, sedap dan yang penting berkesan, dengan hanya amalkan 10ml x 2 kali sehari bagi membuang toksin dalam badan seterusnya berkesan untuk menurunkan berat badan. Kandungan sebotol ialah 250ml tahan 1-2 bulan, depend pada penggunaan individual, sesuai juga diamalkan oleh semua lelaki dan wanita berumur 18 tahun ke atas termasuklah Ibu menyusukan bayi 6 bulan ke atas. 

Friday, October 13, 2017

N'Dell Fresh Skin Booster Botox Serum : Rawat Kulit Sampai Dalam

Booster Botox Serum N'Dell Fresh Skin : Rawat Kulit Sampai Dalam


Satu lagi produk best untuk kulit dah mai. N'Dell Fresh Skin Booster Botox Serum namanya, iaitu merupakan serum yang sangat berkesan, mujarab, dan harga mampu milik boleh rawat kulit anda. Bila dengar je botox ramai yang teringatkan suntikan....But no booster botox serum ne tak perlu suntik-suntik, hanya sapu aja pada bahagian kulit yang bermasalah. Kesan perubahan nampak ketara walaupun baru sekali dua cuba. Formula BOTOX SKIN REPAIR adalah yang paling terbaik dan di rumus khas oleh PAKAR chemist yang berpengalaman lebih 25 TAHUN dalam bidang kesihatan dan kecantikan, formula ini memang sesuai untuk semua wanita dan lelaki asia..bahan-bahan yang di gunakan juga adalah dari bahan semula jadi yang paling berkualiti dalam kelasnya. 
Produk ini juga Lulus KKM, Di jamin halal dan suci, keluaran kilang Bertaraf GMP, Tiada kesan sampingan,  Tiada kesan alergik,  Sesuai untuk lelaki & wanita,  Sesuai utk ibu mengandung dn menyusu serta Jimat pun boleh, cantik pun dapat.





Wednesday, October 4, 2017

Okaya Foundation : Pilihan Foundation Terbaik dan Berkualiti

Okaya Foundation : Pilihan Foundation Terbaik dan Berkualiti


Okaya Foundation merupakan foundation viral yang menjadi pilihan para mekap up artis (MUA) untuk membantu wajah anda flawless sepanjang masa. Hanya Calit-calit sapu-sapu pakai kat muka, kulit anda terus kelihatan berseri . Anda tak perlu pakai bedak, ianya tahan selama 12 jam, disamping merawat kulit anda sebab ianya mengandungi vitamin yang memulihara kesihatan kulit. Okaya foundation dirumuskan dari bahan berkualiti tinggi setanding jenama antarabangsa, mengandungi SPF 30 yang boleh melindungi kulit dari cahaya matahari yang mengelapkan wajah. Kandungan okaya foundation mempunyai isian 15 gram, dengan tekstur yang ringan, mudah diblend pada kulit, serasi, full coverage, menutup cela, tidak bercapuk boleh tahan lama sehingga 6 bulan ++ atas penggunaan individual. Anda patut miliki okaya foundation sebab kualiti dan kami menerima banyak testimoni-testimoni yang menyatakan kepuasan memakai okaya foundation ini.




Thursday, September 28, 2017

Shampoo Santan My Home Lab Kuatkan Rambut dari Akar hingga ke Hujung

Shampoo Santan My Home Lab Kuatkan Rambut dari Akar hingga ke Hujung


Shampoo Santan My homelab (250ml) merupakan yang dirumuskan dari bahan tradisonal seperti minyak kelapa, santan dan minyak pati oren dan rosmery. Rumusan ini 100% bebas bahan kimia, halal, dan secara natural dapat menjaga kesihatan rambut untuk kelihatan lebih cantik, halus, lembut dan berkilau. Shampoo yg dihasilkan secara homemade berasaskan petua dan bahan tradisional yang telah terbukti berhasil sejak turun temurun bagi merawat masalah rambut dan kulit kepala...


Wednesday, September 27, 2017

GC Tea : Kawal Gula dalam Darah dan Berat Badan Berlebihan

GC Tea : Kawal Gula dalam Darah dan Berat Badan Berlebihan


GC Tea merupakan minuman kesihatan yang berasaskan teh hijau bersama pemanis dari stevia dan lain-lain lagi rumusan herba 100% tanpa bahan kimia, perasa, juga pengawet.
Ianya sangat sesuai untuk anda yang mementingkan kesihatan, ingin mengawal kandungan gula dalam darah, ingin mengurangkan berat badan dan amat digalakan untuk dijadikan minuman seharian tiap hari. Gc tea kini telah berwajah baru dengan 60 sachet, boleh diamalkan hanya 1 sachet tiap hari untuk membantu anda untuk lebih sihat dan cergas.


Ramai yang tidak sedar tentang pengambilan gula yang berlebihan boleh mendatangkan mudarat. Anda perlu ketahui jenis makanan yang mengandungi karbohitrat seperti nasi, mee, bihun, roti, bijirin, ubi, pasta, kek, laksa, coklat, masakan yang manis dan gula dalam minuman seperti air minuman harian, air jus, kordial, dan sebagai merupakan sumber gula yang boleh terkandung dalam darah kita.



Jika anda seseorang yang suka makan makanan minuman manis, anda sangat berpotensi untuk risiko penyakit kencing manis, penyakit janung, kegemukan, radang sendi, batu karang, karies gigi, kanser dan lain-lain lagi penyakit yang kaitan.


Thursday, September 21, 2017

Tongkat Ajimat Madura : Rahsia Ketat, Rapat dan Pikat Si Dia

Tongkat Ajimat Madura : Rahsia Ketat, Rapat dan Pikat Si Dia

Tongkat Ajimat Madura adalah sejenis kayu herba berasal dari kepulauan Madura, Indonesia sangat terkenal kerana kelebihanya pada wanita yang boleh memulihkan miss V wanita kembali persis dara, ketat, rapat, memikat, mengurangkan masalah faraj berbau, mahupun lendir atau keputihan berlebihan, menguatkan otot vagina dan sebagainya. Tongkat Ajimat Madura telah digunakan secara meluas oleh wanita di Indonesia sebagai ramuan rahsia wanita yang ingin memelihara keindahan tubuhnya serta memikat kasih sayang suaminya secara semulajadi tanpa bahan yang boleh membahayakan badan wanita itu sendiri. 

Wednesday, September 13, 2017

Nurraysa Beauty Skincare Trial Set 4 in 1 : Produk Mesra Wuduk

Nurraysa Beauty Skincare Trial Set 4 in 1 : Produk Mesra Wuduk


Nurraysa Beauty Trial 4 in 1 adalah skincare terbaik untuk anda yang ingin menjaga, mengekalkan, memulihkan keadaan kulit. Pek Trial 4 in 1 Nurrasya beauty skincare 100% bebas dari bahan terlarang, selamat, lulus KKM, kesan yang terbukti dengan testimoni yang mengagumkan pengguna. Ianya sesuai untuk pengguna baru yang ingin mencuba produk Nurraysa Beauty baik lelaki ataupun perempuan. Set Nurraysa skincare mengandungi Sabun kolagen Nurraysa (30 g), Miracle Whitening Spray  (30 ml), Treatment Serum (15 ml), dan UV Cream (5 g). Penggunaan lebih kurang sebulan ++ mengikut pada pemgunaan individual.

Tuesday, September 12, 2017

Serum Rambut Jajja (Jajja Hair Serum) Rawat Rambut Rosak

Serum Rambut Jajja (Jajja Hair Serum) Rawat Rambut Rosak

Rambut ialah mahkota bagi tiap individu. Kecantikan rambut merupakan aset yang dapat mendukung penampilan Anda. Rambut kusam, tidak sihat, bercabang, selalu gugur dan lain-lain tentu sangat mempengaruhi rasa percaya diri Anda. Ramai orang menjaga rambut dengan mengamalkan cucian rambut dengan bersyampoo selang 2 atau 3 hari sekali seminggu. Ada juga amalkan sapuan minyak rambut juga perapi rambut (hair conditioner)
Tahukah anda serum rambut juga dapat membantu meningkatkan kesihatan rambut.

Serum rambut adalah produk yang harus dimiliki untuk mengatasi rambut kasar, kusut, kering, bercabang dan sebagainya. Dengan menggunakan serum rambut, 
rambut menjadi selembut sutra, halus, dan mudah diuruskan. Serum rambut akan membuatkan rambut bersinar, dilindungi sinar UV, merawat rambut rosak. Memperkenalkan Serum rambut yang harus anda miliki iaitu Serum Rambut Jajja.


Kigelia Mendara Lentik Cappucino : Mantapkan Aset Wanita

Kigelia Mendara Lentik Cappucino : Mantapkan Aset Wanita

Kigelia Mendara Lentik adalah minuman cappucino terbaik untuk wanita yang inginkan bentuk badan menarik , payudara anjal, punggung menarik, kulit cantik, tenaga berpanjangan dan kesihatan yang baik. Produk ini menggunakan bahan utama iaitu Kigelia Africana sejenis tumbuhan yang tumbuh sekitar negara Afrika. Tumbuhan ini juga digelar sebagai "pokok timun" atau "pokok sosej" kerana bentuk buahnya yang seakan-akan menyerupai timun / sosej. Buah kepada pokok ini iaitu Kigelia Africana mempunyai khasiat yang baik untuk diamalkan terutamanya kaum wanita. Pengamal perubatan tradisional Afrika menggunakan kigelia untuk merawat pelbagai penyakit kulit dari jangkitan kulat, bisul, jerawat dan psoriasis, kusta, sifilis dan kanser kulit. Ia juga digunakan untuk membuat payudara anjal dan kencang dan banyak lagi manfaat.



Thursday, September 7, 2017

Cara Besar dan Panjangkan Zakar : Titan Gel

Cara Besar dan Panjangkan Zakar : Titan Gel

Titan Gel adalah satu lagi produk berkesan digunakan sebagai cara besar dan panjangkan zakar dengan selamat dan efficient. Produk yang diimport dari Rusia ini, laris dijual diseluruh negara kerana krim ini dapat membantu melancarkan peredaran darah, membesar, memanjang dan menguatkan otot zakar secara semulajadi..kami edarkan produk ne 100% original, 100% SELAMAT sebab ianya dirumuskan tanpa barang terlarang dan ianya terbukti berkesan. Titan gel tidak mengandungi sebarang hormon atau unsur-unsur sintetik. Oleh itu, ia mengembalikan potensi, meningkatkan peredaran darah, merangsang penghasilan hormon  dan meningkatkan sensitiviti dengan cara semulajadi.

Cara Besar dan Panjangkan Zakar : Titan Gel

Friday, August 18, 2017

Miss V Berbau : Atasinya dengan Flushy Panties

Miss V Berbau : Atasinya dengan Flushy Panties

Miss V berbau menjadi salah satu punca hubungan intim terganggu semasa sedang asyik bersama. Antara punca Miss V berbau mungkin disebabkan jangkitan bakteria atau kulat, kurang menjaga kebersihan dari segi cara cucian, pemilihan fabrik dalaman yang salah, perubahan hormon yang menyebabkan kadar keasidan cecair keluaran dari Miss V menjadikan ia lebih berbau. Flushy Panties ialah produk yang selamat digunakan untuk mewangikan kawasan miss v wanita, merawat kawasan miss V serta menambahkan rasa ghairah pasangan anda bila bersama.

Wednesday, August 16, 2017

Lemonex Rahsia Terkurus Tanpa Sengaja

Lemonex Rahsia Terkurus Tanpa Sengaja 

Lemonex kini viral selepas kejayaan menguruskan pengguna tanpa segala. Produk ini selamat digunakan, dirumuskan dari bahan semuladi, iaitu minuman campuran botani lemon (Premix Lemon Drink) yang sangat berkesan dalam membantu anda menjadi lebih kurus dan juga sihat. Seperti mana yang kita tahu,lemon sangat berkhasiat dalam Melancarkan Pencernaan ,Menstabilkan Tekanan Darah Tinggi, Detoksifikasi Racun Dalam Tubuh, Vitamin C yang membantu dalam menyingkirkan lemak dan sekaligus menurunkan berat badan. LEMONEX mengandungi ‘grapefruit’ iaitu buah limau gedang salah satu buah yang mampu mengurangkan berat badan dengan efektif. LEMONEX membantu anda untuk lebih bertenaga,singkirkan lemak dengan mudah dan membuatkan anda terkurus tanpa sengaja!. Salah seorang pengguna yang kita memang kenal ialah Enot, dia merupakan pengguna lemonex dan memang terbukti HASILNYA. Jom kita check apa yang bestnya tentang produk ini.


Wednesday, August 9, 2017

Ubat Kurus paling Berkesan : Proven Caps

Ubat Kurus paling Berkesan : Proven Caps

Ramai yang tercari-cari ubat kurus paling berkesan. Susah juga nak pilih produk sebab ada banyak ubat kurus dipasaran dan masing-masing ada kelebihan juga depend atas individu keberkesanannya. Salah satu produk ubat kurus paling berkesan ialah proven caps. Ini adalah produk hot yang import dari France, membantu anda mengekalkan berat badan dan mampu mencerahkan kulit terbukti kesannya dalam masa 7 hari. Diperkaya dengan unsur pelangsing dan pencerahan seperti Garcinia Camborgia, L-Glutathione, Ekstrak teh hitam. Produk ini dirumuskan dari bahan-bahan semulajadi (TIADA BAHAN TERLARANG/ SELAMAT) diamalkan. Ianya dapat meningkatkan metabolisme, menyingkirkan lemakdisamping mencerahkan kulit, memberi TONA KULIT YANG SEKATA. Jadi anda tidak perlu berbelanja lebih dan menjimatkan masa kerana dengan Proven Caps 2 kelebihan utama anda dapat iaitu Kurus dan Cerah. 



Monday, August 7, 2017

Bazooka Pills : Ubat Kuat Lelaki Sejati

Bazooka Pills : Ubat Kuat Lelaki Sejati


BAZOOKA Pills adalah makanan tambahan khas bagi lelaki untuk membantu melancarkan peredaran darah, membesar, memanjang dan menguatkan otot zakar secara semulajadi. BAZOOKA pills juga meningkatkan tenaga dalaman, menambah pekatkan air mani, membantu dalam rangsangan seksual, tahan lama dan melonjakan keseronokan bersama pasangan.

Produk ini diformulasikan dari USA, 100% selamat dan ianya dirumuskan dari bahan-bahan semula jadi, ia membantu membesarkan kapasiti CORPUS CAVERNOSUM, kedua silinder tisu ini berada didalam zakar yg diisi dgn darah, semasa terangsang ia mewujudkan eraksi. Ini menjadikan zakar anda lebih besar dan lebih kuat daripada yang pernah dibayangkan!!




Sunday, August 6, 2017

Susu Moeder : Khasiat terbaik buat Ibu Hamil dan Ibu Menyusu

Susu Moeder : Khasiat terbaik buat Ibu Hamil dan Ibu Menyusu


Susu Moeder merupakan susu dengan khasiat lengkap terbaik buat ibu hamil dan ibu menyusu. Rasa Vanilanya sedap membantu  wanita untuk kekal sihat dengan nutrisi lengkap dari susu moeder untuk bakal baby dan baby yang masih menyusu. Susu Moeder beratnya 600gram perjar, tahan lebih kurang 1bulan ++ kaya dengan ramuan gabungan seperti  Susu kambing, Ekstrak Tomato, Habbatussauda, Ekstrak Anggur, Lutein, Bird’s Nest, Seaweed, Buah Tin, Kurma, Gam Arab/Manna Bilberry, Aloevera, Lobak Merah, Brokoli, Omega 3, Betik, Stevia, Vanila dan Non Diary Creamer.



Friday, August 4, 2017

Produk Untuk Kempiskan Perut Supaya Hilang Buncit

Produk Untuk Kempiskan Perut Supaya Hilang Buncit

Perut buncit boleh menjejaskan penampilan anda. Tak salah jika anda berusaha kempiskan perut anda sebab ada kajian mengaitkan perut buncit dengan masaah kegagalan  jantung, aterosklerosis (atherosclerosis) dan masalah kardiovaskular yang lain. Perut buncit turut dikaitkan dengan osteoporosis , dementia, Alzheimer (nyanyuk), diabetes, kanser kolorektal, sindrom metabolik, tekanan darah tinggi dan masalah kesihatan yang lain. Akan juga timbul rasa malu pun ada bila perut buncit anda nampak ketara, lebih-lebih lagi kalau anda perempuan sebab anda nampak macam 'mengandung selalu'


Punca Perut Buncit nampak ketara dan tak surut-surut

Perut buncit berlaku kerana pengumpulan lemak secara setempat pada bahagian perut. Hal ini disebabkan beberapa pekara seperti:-

-gemar makan makanan yang mengandungi lemak secara berlebihan

-kurang bersenam

-suka tidur selepas makan

-gemar minum minuman manis

-kurang makan serat akibatnya 

-sering jadi sembelit 

 -makan makanan yang mengandungi kalori tinggi lewat malam 

Saturday, July 29, 2017

Jamu Nenek : Jamu terbaik Warisan Turun Temurun

Jamu Nenek : Jamu terbaik Warisan Turun Temurun

Jamu nenek ialah jamu tradisional yang dirumuskan menggunakan akar-akar kayu, herba dan makanan sunnah terpilih serta diterapikan lagi dengan ayat-ayat zikir dan doa. Jamu nenek telah menjadi pilihan semenjak tahun 1982, 100% produk Muslim kini telah berwajah baru dan mendapat notifikasi KKM tentunya selamat digunakan sebagai jamu harian setiap hari. Jamu nenek banyak jenis, namun saya nak review tentang 3 jamu nenek iaitu 
-jamu nenek detox diet @ jamu nenek Fit I kapsul
-jamu nenek dara awet muda @ jamu nenek rapat plus
-jamu nenek herb for skin @ jamu nenek sang suria

Produk ini mampu milik dan tidak dinafikan keberkesananya. Jom review tentang 3 produk jamu nenek ini.







Friday, July 28, 2017

Blue Wizard : Ubat Peransang Seksual Wanita


Blue Wizard : Ubat Peransang Seksual Wanita

Blue Wizard ialah ubat perangsang berupa cecair (isian 15ml) keluaran negara Jerman berfungsi menambah ghairah seksual seseorang wanita. Ubat perangsang ini dapat membantu wanita di luar sana yang kurang mesra, kurang rasa ghairah ketika dalam berhubungan intim suami isteri. Produk ini diformulasikan dari bahan-bahan semulajadi, ianya selamat digunakan. Blue Wizard sesuai dimiliki untuk  anda yang sudah berumahtangga bagi mengembalikan keceriaan memadu asmara dan kasih sayang keluarga. 

Wednesday, July 26, 2017

Bee Venom skincare 4 in 1 : Set Skincare terbaik No 1

Bee Venom skincare 4 in 1 : Set Skincare terbaik No 1

Bee Venom Skincare 4 in 1 ialah merupakan set skincare No 1 Di Malaysia yang berkesan 
dalam membantu anda di luar sana yang serius ingin hilangkan jerawat, jeragat dari wajah serta mengekalkan kecantikan dan keanjalan wajah. Bee Venom Skincare 4 in 1 juga boleh merawat masalah kulit yang lain seperti  tona tidak sekata,kesan
parut jerawat, wajah kusam, pori muka besar, garisan kedutan diwajah dan lain-lain
.
Bahan-bahan yang digunakan dalam produk ini kesemuanya material gred A, halal, semulajadi. Anda akan mendapat kesan dalam tempoh masa 72jam. Sesuai dipakai oleh semua jenis kulit samada kulit kusam, sensitif atau berminyak. Siapa yang nak repair kulit muka yang dah terdedah dgn bahan kimia dari skincare sebelum ni, bolehla cuba bee venom skincare, insyaallah boleh merawat masalah kulit muka anda

Thursday, July 20, 2017

Jamu Mak Dara Gold : Kebaikan untuk Wanita

Jamu Mak Dara Gold : Kebaikan untuk Wanita

Jamu mak dara gold merupakan produk berasaskan ramuan herba tradisonal untuk memastikan dalaman wanita terpelihara dengan baik. terlalu banyak kebaikan bila amalkan jamu, yang penting anda sabar dan terus amalkan untuk kesihatan berpanjangan. Antara kelebihan jamu mak dara gold ialah ia merapat dan mengetatkan faraj yang longgar, mengurangkan air pada faraj dan menghilangkan bau yang kurang menyenangkan, menaikkan peranakan ke tempat asal, menguatkan kemutan faraj, mengembalikan kesempurnaan hubungan, meningkatkan tahap keghairahan dan memulihkan lemah nafsu syahwat, mengatasi masalah keputihan, mengembalikan tenaga zahir dan batin seperti keletihan.

Bagi wanita yang baru melahirkan anak, eloklah diamalkan pengambilan jamu mak dara pada hari ketujuh dalam pantang. Amalan ini dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot2 yang kecut, menyembuhkan luka bersalin, memulihkan dan menyempitkan lagi faraj dan mengecutkan rahim. Jamu ini juga boleh melangsingkan tubuh wanita dan mengatasi masalah haid seperti senggugut dan pusingan haid yang tidak teratur. Ia juga bukan sahaja mencantikkan tubuh malah mencantikkan kulit yang tidak bermaya.

Jamu mak dara gold (60biji)

Saturday, July 15, 2017

Hannis Green Coffee Slimming Capsul

Hannis Green Coffee Slimming Capsul

Kopi hijau ialah green coffee yang berasal dari biji kopi yang belum mengalami proses pemanggangan /roasting sebagaimana minuman kopi biasa yang kita minum. Biji kopi yang belum dipanggang mengandungi kandungan Asid Klorogenik yang jauh lebih tinggi (3x ganda), yang berupaya menjadi 'booster' sebagai pembakar lemak & kalori lebih pantas, meningkatkan stamina seterusnya mencegah pembentukan lemak baru di bawah lapisan kulit. Disebabkan itu, Kopi Hijau digunakan secara meluas untuk tujuan diet dan penurunan berat badan secara sihat dan selamat. 

Kopi hijau mampu membantu anda menurunkan berat, meningkatkan metabolism, mengawal nafsu makan dan mengurangkan jumlah lemak berlebihan dalam tubuh anda. Populariti kopi hijau meluas sejak di tayangkan oleh salah satu program kesihatan paling terkenal di dunia, The Dr. OZ Show. Oleh kerana mempunyai nilai komersial yang bernilai, wujudnya produk HANNIS GREEN COFFEE berbentuk capsul dengan kandungan kopi hijau yang tinggi bagi membantu anda kurus, menurunkan berat badan secara semulajadi tanpa perlu berdiet ketat. Hanya dengan amalkan 2 capsul tiap hari, kini anda tak perlu risau lagi nak pening-pening cari jalan nak kurus.

Friday, July 14, 2017

Sireh Lovely Care Intimate Wash : Rawat Masalah Keputihan

Sireh Lovely Care Intimate Wash : Rawat Masalah Keputihan

Sireh Lovely Care Intimate Wash ialah pembersih bahagian intim wanita eyang dirumuskan dengan bahan adunan tradisional seperti ektrak sireh, manjakani, akar serapat, kacip fatimah, dan aqua water. Produk ini mendapat sambutan hangat dengan ribuan testimoni kerana keberkesanan dan kehebaran sireh lovely intimate wash diakui oleh ribuan pengguna. 

Gulsan Pati Delima 1001 Khasiat untuk Kesihatan

Gulsan Pati Delima 1001 Khasiat untuk Kesihatan

Gulsan pati delima ialah produk kesihatan yang mempunyai 1001 khasiat untuk sesiapa yang mengamalkan sunnah ini. Buah delima atau nama saintifiknya Punica granatum mempunyai pelbagai keistimewaan, selain dari sedap dimakan, ia juga mempunyai kebaikan dari segi kesihatan. Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah. Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun lalu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran).

 Antara kelebihan buah delima ialah:-
1. Menguatkan daya tahan tubuh untuk melawan serangan penyakit
2. Melancarkan peredaran darah
3. Mengeluarkan angin dan asid dalam badan anda (boleh mencegah penyakit gastrik dan juga kanser usus)
4. Melancarkan proses penghadaman makanan, melancarkan kerja-kerja mengepam darah untuk keperluan sel-sel badan kita
5. Menyingkirkan lemak berlebihan dan juga boleh melangsingkan badan...InsyaAllah...
6. Membakar kalori dengan cepat, meningkatkan tenaga dan juga dapat memulihkan keletihan
7. Membuang asid urik di dalam sendi untuk meredakan penyakit Gout
8. Mengelakkan rasa mual (ketika hamil), melega masalah pening kepala
9. Menegangkan payudara, membentuk perut dan punggung yang lebih kemas...InsyaAllah...


Bconfident Besarkan Payudara dengan Cepat dan Berkesan

Bconfident Besarkan Payudara dengan Cepat dan Berkesan

Lelaki mana yang tidak suka pandang wanita yang miliki payudara besar dan pejal? Kebanyakkan lelaki akan rasa terpesona dengan wanita yang mempunyai payudara yang besar, pejal dan padu. Jadi tak hairan jika pasangan anda liar melirik sambil tersenyum terpaku sehingga tak kelip mata apabila memandang `rezeki besar' bila ternampak didepan mata. Dari biarkan si dia pandang aset wanita lain...baik dia tumpu pada kamu sahaja sebab anda pun boleh besarkan payudara.

Memperkenalkan serum Bconfident, ianya produk berkesan sebagai cara membesarkan payudara dengan selamat (ada KKM) dan berkesan (ribuan testimoni) TANPA melakukan pembedahan, ambil pil supplement, berselindung di sebalik push-up bra, teknik menyakitkan seperti guna pam sedutan. Anda hanya perlu sapu dan buat urutan pada payudara dan 10x ganda berkesan berbanding produk payudara yang lain. Ianya juga boleh digunakan pada bahagian punggung untuk hasilkan butt yang montok dan menyiurkan.