Thursday, September 17, 2015

Penawar Darah Tinggi Paling Mujarab

Penawar Darah Tinggi Paling Mujarab


Masalah penyakit darah tinggi merupakan penyakit yang umum di Malaysia yang memerlukan penawar darah tinggi yang terbukti berkesan, semulajadi, mujarab dan selamat untuk digunakan. 

HIPERTENSI atau tekanan darah tinggi merupakan salah satu penyakit paling kerap dihidapi penduduk negara ini. Walaupun bahaya penyakit ini telah banyak didedahkan begitu juga cara-cara untuk mencegahnya, bilangan penghidapnya tidak menampakkan tanda-tanda penurunan. 

Oleh yang demikian, amatlah penting dan sangat berguna untuk amalkan penawar darah tinggi ini setiap hari dalam minuman dan makanan harian kita.


Apa itu penyakit darah tinggi ?


TEKANAN DARAH TINGGI adalah merupakan satu keadaan di mana bacaan tekanan darah melebihi 140/90 meningkat secara berterusan. Seseorang itu diklasifikasikan sebagai penghidap darah tinggi setelah ujian ulangan dilakukan beberapa kali. Bagaimanapun, seseorang tidak dikategorikan sebagai penghidap darah tinggi jika bacaan tekanan darah yang melebihi paras biasa hanya sekali.
Kajian telah menunjukkan sebanyak 4.8 juta daripada keseluruhan jumlah penduduk di Malaysia menghidapi penyakit darah tinggi dan 2 per 3 tidak menyedari yang mereka sedang menghadapi penyakit ini. Malah mereka tidak hirau langsung dan menganggap perkara ini tidak serius.


Darah tinggi berlaku apabila arteri-arteri atau dinding cabang pembuluh darah halus menjadi keras dan menyukarkan darah melaluinya. Kesannya, tekanan darah meningkat dan menyebabkan jantung terpaksa bekerja lebih kuat. Sekiranya bacaan tekanan darah kekal pada kadar 140/90 atau lebih, ini bermakna anda menghidap hipertensi.
Sekiranya keadaan tersebut tidak dibendung dari awal boleh membawa risiko serangan atau kegagalan jantung, strok, dan kerosakan buah pinggang.


AWAS : Darah tinggi juga terjadi TANPA SEDAR


Bagaimana Masalah Penyakit Tekanan Darah Tinggi Terjadi ?

Rajah dibawah gambaran yang jelas mengenai cara pembentukan plak-plak yang menyebabkan pengerasan saluran darah dan penyempitan ruang saluran darah yang menimbulkan masalah tekanan darah tinggi. Apabila pemecahan plak berlaku, serangan sakit jantung atau strok akan terjadi.

Mengelakkan daripada mengambil makanan berkolesterol tinggi mungkin boleh mengurangkan pembentukan plak baru, tetapi ia tidak boleh menghilangkan plak-plak yang telah terbentuk.

JANGAN tunggu sampai saluran sudah sempit baru bertindak. Operasi pembedahan seperti Balloon dan By-Pass cuma merupakan rawatan kecemasan yang sementara. Plak-plak baru akan terbentuk dan anda tidak tahu bila serangan seterusnya akan berlaku. Bukan setiap kali pun begitu nasib baik…
Kesan Dari Penyakit Tekanan Darah Tinggi Yang Dibiarkan

Strok/otak: Tekanan darah tinggi adalah faktor utama risiko strok. Tekanan darah yang amat tinggi boleh menyebabkan kebocoran pada salur darah yang lemah dan kemudiannya mengalir ke otak. Ini boleh mengakibatkan strok. Sekiranya salah satu arteri kecil tersumbat oleh darah beku, strok boleh juga terjadi.

Gangguan penglihatan/mata: Tekanan darah tinggi lama-kelamaan boleh menyebabkan saluran darah di mata pecah atau berdarah. Penglihatan mungkin kabur atau terjejas dan boleh mengakibatkan buta.

Arteri/arteri: Semakin meningkat usia, arteri menjadi semakin keras terutama arteri di jantung, otak dan buah pinggang. Tekanan darah yang tinggi dikaitkan sebagai punca arteri mengeras. Ini seterusnya menyebabkan jantung dan buah pinggang terpaksa bekerja lebih.

Kerosakan buah pinggang/buah pinggang: Buah pinggang bertindak sebagai penapis yang menyingkirkan bahan-bahan kumuhan badan. Tekanan darah tinggi lama-kelamaan boleh menyempitkan salur darah melalui penebalan dinding saluran darah pada buah pinggang. 

Proses penapisan oleh buah pinggang terjejas di mana kurang bendalir ditapis, seterusnya menyebabkan bahan kumuhan terkumpul di dalam darah. Buah pinggang mungkin gagal sepenuhnya. Apabila ini berlaku, rawatan perubatan sama ada dialisis atau pemindahan buah pinggang mungkin diperlukan.
Serangan jantung/jantung: Tekanan darah tinggi adalah faktor utama risiko serangan jantung. Arteri berperanan membawa darah beroksigen ke otot jantung. Sekiranya jantung tidak mendapat cukup oksigen, sakit dada atau lebih dikenali sebagai angina boleh berlaku. Jika aliran udara tersekat, serangan jantung terjadi.

Kegagalan jantung kongestif: Tekanan darah tinggi adalah faktor utama kegagalan jantung kongestif. Ia adalah masalah serius di mana jantung gagal mengepam darah yang secukupnya bagi keperluan tubuh badan.


Memperkenalkan penawar darah tinggi paling mujarab
Penawar darah tinggi ini boleh mengurangkan risiko serangan jantung kepada kesihatan tubuh badan kita

CMD adalah produk dirumuskan khas yang kaya dengan pelbagai khasiat yang diperlukan oleh tubuh

Dalam setiap titisan CMD Revell mengandungi lebih daripada 72 jenis mineral galian sangat baik untuk organ badan

Setelah pengambilan secara konsisten dapat membantu anda mencapai kesihatan optimum seawal 2 minggu

Produk ini juga terbukti berkesan dalam merawat masalah darah tinggi dan lain-lain

CMD adalah Satu-satunya Produk sangat KAYA dengan Mineral PENTING yang sangat diperlukan oleh badan agar dapat membantu meningkatkan lagi tahap kesihatan Anda .

CMD juga Adalah Produk terunggul daripada Revell global ,TERBUKTI berjaya membantu merawat RAMAI Pesakit Kronik, Mengatasi masalah kesihatan Mereka dengan Berkesan


Dapatkan Segera sebelum Promosi TAMAT

100% ORIGINALAnda boleh menghubungi saya di: 

  Facebook : Imah Hmie
  Whatsapp/Call: +60199278721

Penghantaran adalah melalui poslajuSETIAP ITEM YANG DIHANTAR AKAN SAMPAI 
KEPADA PELANGAN DALAM TEMPOH 1 KE 3 HARI

#cmdrevell
#kencingmanis
#strok
#darahtinggi
#kurus
#asma
#sakitsendi
#sakitlutut
#gout
#matarabun
#masalahperiod
#masalahkesuburan
#resdung
#ekzema
#kanser
#demam

No comments:

Post a Comment