Friday, September 14, 2018

Iris Top Penapis Air Brand Cuckoo dari Korea

Iris Top Penapis Air Brand Cuckoo dari Korea

Iris Top adalah salah satu best seller untuk produk penapis air brand cuckoo. Bentuk design yang menarik dengan ada fungsi panas, sejuk, dan room temperature dengan tangki simpanan air yang besar (autorefill).Hanya tekan ja air keluar...sejuk panas suam pun boleh belaka hanya, laraskan suhunya, memang memudahkan para isteri, suami, ibu, ayah, mak, kakak, adik, anak, tok, atok, nenek, dll untuk:-

-nak minum  
-nak guna untuk masak
-mudah nak bancuh susu @ air minuman
-tak perlu lagi top up air dalam botol untuk letak dalam peti ais
-tak perlu lagi nak masak air


Anda juga boleh pastikan seisi keluarga anda menikmati air yang bersih, bebas karat, kotoran, logam berat, klorin dan insyallah menyihatkan jika amalkan air alkali bermineral ini. Air mild alkaline dengan pH 7.5 sesuai untuk diminum seisi keluarga baik dari bayi hingga lah yang dewasa juga warga emas.  Fungsi child lock juga dapat memastikan anak-anak kecil tak terkena air panas.

Thursday, September 13, 2018

Fusion Top Penapis Air Brand Cuckoo

Fusion Top Penapis Air Brand Cuckoo

Fusion Top adalah salah satu best seller untuk produk penapis air brand cuckoo. Bentuk design yang menarik dengan ada fungsi panas, sejuk, dengan tangki simpanan air yang besar (autorefill).
Hanya tekan ja air keluar...sejuk panas boleh laras suhu nya, memang memudahkan para isteri, ibu, ayah, mak, kakak, adik, anak 
-nak minum  
-nak guna untuk masak
-mudah nak bancuh susu
-tak perlu lagi top up air dalam botol untuk letak dalam peti ais
-tak perlu lagi nak masak air

Anda juga boleh pastikan seisi keluarga anda menikmati air yang bersih, bebas karat, kotoran, logam berat, klorin dan insyallah menyihatkan jika amalkan air alkali bermineral ini. Air mild alkaline dengan pH 7.5 sesuai untuk diminum seisi keluarga baik dari bayi hingga lah yang dewasa juga warga emas.  Fungsi child lock juga dapat memastikan anak-anak kecil tak terkena air panas.


Tempoh kontrak yang singkat iaitu rm98/month  selama 1 hingga 3 tahun menjadikan ia satu tarikan.

Anda juga boleh TUKAR PENAPIS LAIN selepas tempoh kontrak 3 tahun tersebut. 

ATAU 

KALAU NAK SAMBUNG hanya bayar rm80 selama 4-5 tahun dan filter tersebut jadi milik anda

Sepanjang tempoh kontrak juga, Filter anda adalah dibawah warranty dengan servis penapis / tukar filter adalah FREEE

Monday, September 10, 2018

Cuckoo King Top Penapis Air Buat Si Isteri Bahagia

Cuckoo King Top Penapis Air Buat Si Isteri Bahagia


Cuckoo King Top adalah salah satu best seller untuk produk penapis air brand cuckoo. Bentuk design yang menarik dengan ada fungsi panas, sejuk dan suhu bilik, mild alkaline dengan pH 7.5 sesuai untuk diminum seisi keluarga baik dari bayi hingga lah yang dewasa juga warga emas. Hanya tekan ja air keluar...sejuk panas boleh laras suhu nya, memang memudahkan para isteri, ibu, ayah, mak, kakak, adik, anak 

-nak minum  
-nak guna untuk masak
-mudah nak bancuh susu
-tak perlu lagi top up air dalam botol untuk letak dalam peti ais
-tak perlu lagi nak masak air



Pasai rental per month memang afforable, semua orang mampu sebab dengan hanya rm75.47/month selama 5 tahun, anda boleh pastikan seisi keluarga anda menikmati air yang bersih, bebas karat, kotoran, logam berat, klorin dan insyallah menyihatkan jika amalkan air alkali bermineral ini. Ada fungsi child lock
Jika tentang servis atau penukaran filter, anda jangan risau sebab ianya adalah percuma, technician cuckoo akan tukar/servis filter anda setiap 4 bulan untuk pastikan penapis anda kekal dalam kualiti. 


Friday, September 7, 2018

Perbezaan antara Cuckoo King Top dan Fusion Top.

Perbezaan antara Cuckoo King Top dan Fusion Top

Nak pilih king top ke fusion top? Inilah persoalan yang selalu bermain difikiran. Bentuk penapis pun seakan-akan sama. Harga pun lebih kurang sama, fungsi pun lebih kurang sama..sebelum saya explain tentang perbandingan antara dua model penapis air Cuckoo iaitu antara Cuckoo King Top dan  Fusion Top, saya bagitau dulu persamaan antara kedua-dua model ini. 



Persamaan antara Cuckoo King Top dan Cuckoo Fusion Top

1.Jenis Mekanikal

Model penapis air Cuckoo King Top dan Cuckoo Fusion Top keduanya menggunapakai sistem mekanikal iaitu anda hanya perlu menekan butang/nozel pada penapis air ini untuk mengeluarkan air. Tekan nozel di kanan untuk air sejuk atau untuk air panas anda perlu menekan nozel di bahagian kiri.

Penapis air Cuckoo Brand Penapis Air Halal, Berkualiti dan Mampu Milik

Penapis air Cuckoo Brand Penapis Air Halal, Berkualiti dan Mampu Milik


Penapis Air kini adalah merupakan keperluan pada masa kini. Mana tidaknya, hari-hari pun kita kena minum air, namun anda sudah cukup pasti kah air yang anda minum tu bersih? tak de kuman? xde logam berat contoh macam merkuri, kadmium, plumbum dll? bebas klorin ke? selamat ka keluarga saya minum air tu hari-hari?  Saya yakin ramai orang telah miliki kesedaran untuk mengadakan penapis air dirumah, mahal atau murah jenis penapis air itu tidak perlu disoalkan jika air dinikmati yang seharian oleh keluarga kita minum berkualiti,dan diyakini bersih, suci lagi bebas kotoran dan kuman, setanding dengan harga yang dibayar. 




Perbezaan antara Cuckoo King Top dan Iris Top

Perbezaan antara Cuckoo King Top dan Iris Top

Nak pilih king top ke iris? Inilah persoalan yang selalu bermain difikiran. Dua-dua sama cantik, dua-dua model pun ada fungsi panas, sejuk, dan suhu bilik, dua-dua model ada pelan pembayaran fleksibel, serendah rm75.47 untuk kingtop dan rm94.34 untuk iris. Dengan bayaran bulanan yang rendah, pelanggan kini dapat menikmati penapis air yang berkualiti dan hampir sama kualiti dengan model penapis air premium lain dari Cuckoo. Pada perkongsian kali ini, saya ingin membuat perbandingan sedikit untuk memudahkan anda membuat keputusan model apa yang sesuai dengan anda.

PERBEZAAN PENAPIS AIR CUCKOO  KING TOP VS IRIS TOP

Monday, September 3, 2018

22 Cara Mendidik Anak Dengan Betul

22 Cara Mendidik Anak Dengan Betul

Anak adalah anugerah yang tidak ternilai. Ia adalah saham anda dunia dan akhirat kita. Mendidik anak dengan baik adalah tanggungjawab ibu bapa. Namun tak juga mudah untuk mendidik anak-anak tanpa ilmu dan cara yang betul. Jadi perlulah sebagai ibu bapa merujuk pada pengalaman atau nasihat orang lain atau rujuk pada ibu bapa yang berjaya mendidik anak sehingga anak tersebut berjaya. Rujukan yang nyata dan terbaik adalah mengikut cara rasulullah saw, yang mana tiap perbuatan adalah berdasarkan panduan dari alquran yang boleh diikuti oleh segala lapisan manusia.



Jom kita pelajari 22 Cara Mendidik Anak Dengan Betul

 1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai tangan kita. Nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control.



3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya. Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak.

Sabda Rasulullah s.a.w.

“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

Wednesday, August 29, 2018

Set Klubna Laleh Kopi Kurus Viral

Set klubna Laleh kopi viral dari medina desire dah masuk dhhh...yipiii...inilah SET KLUBNA LALEH KOPI KURUS VIRAL!  kombo set.. hanya minum 1 minum pagi 1 minum malam. Kesan seawal 1minggu..Kopi hijau yang berkesan menurunkan berat dengan pantas tanpa kesan sampingan..Diperbuat 100%  dari bahan semulajadi, xda bahan bahaya anda akan terasa kesannya.. insyallah, . 



Jom lihat kelebihan produk seperti dibawah

Tuesday, August 7, 2018

Aura Terapi Collagen, Aura Terapi Serai Wangi, Aura Terapi Limau Purut

Aura Terapi Collagen, Aura Terapi Serai Wangi, Aura Terapi Limau Purut

Aura terapi menampilkan produk yang wajib beli, untuk kegunaan isi rumah..iaitu Aura Terapi Collagen, Aura Terapi Serai Wangi, Aura Terapi Limau Purutn. Ianya sangat mudah digunakan hanya roll saje ke tempat sakit, in sha Allah legaa
.
BERANGIN, WANGI dan MENYEGARKAN
.
Ada 3 jenis ya