Tuesday, December 22, 2015

Bust Up Express : Besarkan Payudara

Bust Up Express : Besarkan Payudara

Bust Up Express adalah produk terkini yang laris dipasaran membantu besarkan payudara wanita supaya lebih besar, lebih pejal, dan lebih terangkat dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan. 


Bust Up Express produk yang diperakui berkesan oleh kebanyakkan wanita2 yang telah mencuba. .

> 100% Persediaan Terkini .
> Halal, GMP, Lulus KKM .
> Bahan Aktif terbaik Pueraria Mirifica. Lobata Putih. Alfafa .
> Pertambahan saiz antara 1-3 inci dan perubahan cup sehingga ke size B-C-D .
> Produk Selamat dan berkesan tanpa kesan sampingan

Olicandy : Mencerahkan Kulit Kusam

Olicandy : Mencerahkan Kulit Kusam 

Olicandy adalah salah satu supplement kecantikan yang menjadi rebutan, laku keras sebab ianya sangat berkesan. Gabungan formulasi mujarab dengan Olive Leaf, & Vitamin C menghasilkan efek pencerahan pada kulit seluruh badan.

Inovasi dengan menggunakan extraks Olive Leaf yang mengandungi Polifenol dan Astaxanthin membantu merangsang penghasilan glutatione secara semulajadi dalam badan sangat membantu dalam mencerahkan kulit, menghilangkan tanda penuaan dan banyak lagi. 

Monday, December 21, 2015

Usus Kotor Punca Pelbagai Penyakit

Usus Kotor Punca Pelbagai Penyakit

Rasulullah S.A.W telah bersabda sebahagian besar penyakit adalah datangnya dari perut, yakni dari usus yang kotor. Tahukah anda panjang saluran pencernaan manusia 6 kali tinggi badan (± 10 meter) dalam jangka waktu panjang akan dikotori sisa makanan yang tidak terbuang yang rata–rata beratnya 3 – 11 kg, yang membusuk dan mengeluarkan zat–zat beracun di dalam usus kita. Zat racun /toxin ini terserap oleh usus dan menjadi sumber segala penyakit yang berbahaya.


Tips kuruskan badan : minum air je

Tips kuruskan badan : minum air je

Hampir semua orang, kalau boleh nakkan berat badan ideal tak kira lelaki mahupun perempuan. Ada banyak tips kuruskan badan yang boleh anda amalkan, tetapi yang penting ialah perlulah konsisten. Namun susah nak cari yang betul-betul sanggup konsisten walaupun telah diberikan beberapa tips kuruskan badan yang simple, sukar sekali nak ikut dengan betul, penuh dan konsisten. 

Sunday, December 20, 2015

Peluntur Daki Super White

Peluntur Daki Super White 

Salah satu produk hot untuk menanggalkan daki ialah peluntur Daki Super White. Ianya sangat berkesan untuk mencuci bahagian badan yang berdaki degil sehingga tampak lingkaran gelap, berkeping atau hitam kusam terutama di pelipat lengan, siku, celahan peha, ketiak, leher dan lutut.



🌷FUNGSI UTAMA PELUNTUR DAKI SUPER WHITE : 🌷
● Membantu menghilangkan bahagian-bahagia badan yang gelap, stretchmark, dan menghalus kulit. 
● Mengembalikan kulit selembut kulit bayi 
● Hasil mulai terlihat setelah pemakaian 1 minggu secara teratur 
● Menghilangkan hitam-hitam tak diinginkan dibahagian tertentu seperti garis-garis paha dan siku 
● Menghaluskan dan mencegah pecah-pecah pada siku kaki.

Saturday, December 19, 2015

Tips Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Tips Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Sembelit Kerika Berpantang....teringat saya pengalaman selepas melahirkan anak pertama dan kedua, hingga jadi takut dan sangat trauma jika berlaku sembelit. Hal ini disebabkan kita terpaksa dating lama dengan toilet tapi hasilnya tidak juga memuaskan menyebabkan luka pada dubur tapi tetap tak keluar apa-apa. Nak teran kuat-kuat takut jahitan tertetas, dah lain pulak cerita...


Thursday, December 17, 2015

Petua Hilangkan Jeragat : Set Jeragat Clobetamil

Petua Hilangkan Jeragat : Set Jeragat Clobetamil

Ada pelbagai teknik yang anda boleh lakukan untuk menghilangkan jeragat di wajah. Malah tahukah anda, bahawa masalah jeragat di Malaysia boleh dikatakan terlalu biasa berlaku pada wanita. Mungkin faktor cuaca penyumbang utama dalam masalah ini.



Saturday, December 12, 2015

Kencing Manis Potong Kaki

Kencing Manis Potong Kaki

Assalamualaikum, Ngeri takut Seram tajuk kali ne Kencing Manis potong Kaki....Tahukah anda salah satu komplikasi pesakit kencing manis ialah sarafnya seakan-akan kebas, macam rasa sesemut. Pesakit juga ada berikan deskripsi "macam tak rasa apa-apa bila terpijak atau terkene sesuatu benda dibawah anggota hujung biasanya bahagian kaki"



Thursday, December 10, 2015

Babies Blink Gold Produk Kecantikan Exclusive

Babies Blink Gold Produk Kecantikan Exclusive

Babies Blink Gold merupakan produk terbaru di pasaran keluaran Lyanaz Beauty iaitu produk premium yang di perbaharui dengan formula terbaru selepas kejayaan Babies Blink 5 in 1.

Ia dirumus khas untuk penjagaan kulit muka yang sempurna dan mudah. Menyerlahkan lagi kecantikan anda luar dan dalam

Kandungan dalam SET BABIES BLINK GOLD

✔ 2 pcs Arbutin Soap 60 gm
✔ 1 pc 12 in 1 Fresh Toner 60 ml
✔ 1 pc Multi White Cream 40 gm
✔ 1 pc 12 in 1 Treatment Cream 40 gm
✔ Free 1 pc Laser Gluthathione Cream Gel 20 gm



Babies blink 5 in 1 Merawat Kulit Anda

Babies blink 5 in 1 Merawat Kulit Anda

Assalamualaikum, Hi hari ne nak cerita pasai babies blink, set kecantikan yang paling laris, berbaloi dan terbukti berkesan. Memang tak dinafikan produk kecantikan keluaran lynas ini mendapat sambutan hangat hingga terpaksa restok...restok...sampai licin dibuatnya memandangkan produk ini amat mampu milik dan terbukti berkesan. 

Set yang terbaru keluaran lynas ini lengkap dengan mengandungi ke lima-lima item yang penting untuk penjagaan kecantikan wajah.

~Sabun Gluta soap (pencuci)
~Krim siang
~Krim malam
~Toner
~Whitening Serum


Wednesday, December 9, 2015

Cara Merawat Tumit Pecah dan Merekah

Cara Merawat Tumit Pecah dan Merekah

Kaum wanita, tidak mengira usia sering menghadapi masalah tumit pecah atau merekah. Ini petanda bahawa kulit seseorang itu terlalu kering. Biarpun masalah ini tidak membahayakan kesihatan, namun secara tidak langsung tumit kaki yang merekah akan menjejaskan penampilan, lebih-lebih lagi ketika mengayakan sandal.



Tuesday, December 8, 2015

Produk Kecantikan Olicandy Mencerahkan Kulit

Produk Kecantikan Olicandy Mencerahkan Kulit

Sebut pasai produk kecantikan yang boleh mencerahkan kulit, kebanyakan wanita semua nak kulit cerah sampai sanggup berbelanja lebih. Kebanyakan wanita berpendapat kulit cerah boleh menyerlahkan lagi kecantikan berbanding mereka yang berkulit gelap.

Pada dasarnya kulit yang cerah adalah dari pewarisan genetik ibu bapa. Jika ibu bapa anda orang berkulit cerah tentu sahaja, anak pun besar kemungkinan cerah juga.

Tetapi ada beberapa faktor luaran yang boleh menjadikan kulit anda gelap seperti

1. Kurang mementingkan aspek pemakaian sunblock diapabila dipanahi matahari

2. sering berjemur, terkena panas matahari yang menyebabkan melanin terhasil dengan banyak. Melanin adalah pigmen yg memberi warna pada kulit.... (Penghasilan melanin dirangsang oleh kerosakan DNA yang dicetuskan oleh sinaran



Apa itu Asma, Punca, dan Rawatan asma?

Apa itu Asma, Punca, dan Rawatan asma?

Asthma terjadi apabila laluan pernafasan pada peparu (bronchial tubes) membengkak dan terjerut. Otot-otot pada laluan pernafasan menegang dan menghasilkan lebihan lendir atau lebih di kenali sebagai hingus(mucous) yang boleh menghalang laluan pernafasan anda. 

Tanda-tanda dan simptom-simptom adalah mengikut peringkat asthma, daripada tahap yang menghasilkan bunyi yang mendesah(minor wheezing) sehinggalah kepada tahap yang boleh mengancam nyawa kepada pesakit asthma. 



Sunday, December 6, 2015

Apa itu Cyst, Punca, dan Rawatan Cyst

Apa itu Cyst, Punca, dan Rawatan Cyst

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi. Ovarian Cyst adalah kejadian yang kerap berlaku dikalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan simtom atau gejala. 

Perbezaan ovari normal dengan ovari yang mempunyai cyst

Ia hanya akan disedari apabila sesorang wanita itu membuat ultrasound ketika menghadapi masaalah kesuburan. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.