Tuesday, October 25, 2016

Petua Kuruskan Badan dalam Masa Seminggu

Petua Kuruskan Badan dalam Masa Seminggu

Berat badan berlebihan sering kali memberi kerisauan, tidak kira lelaki mahu pun wanita. Ini kerana akan timbul masalah seperti kurang keyakinan diri, menjadi punca penyebab penyakit-penyakit lain. Anda mahukan petua kuruskan badan? Saya akan kongsikan petua kurusan badan pada entry kali ini.

Namun begitu, bagi seseorang yang sudah meningkat dewasa, berat badan boleh naik dengan kadar yang sangat cepat, sedangkan hanya makan sedikit sahaja. 
Kadar metabolism anda sudah berbeza dengan tubuh badan masa waktu muda-muda dahulu.

 Disebabkan pekara ini, ianya amat membimbangkan, kerana pada usia yang semakin meningkat dewasa, anda sepatutnya memiliki tubuh yang sihat, bagi menjalani aktiviti seharian dengan lebih mudah dan sihat.

Petua kuruskan badan? 
Nak kuruskan badan dalam masa seminggu?
Jom amalkan K.E.R.A.S:

1. K = Kalori rendah Pastikan makanan kurang kalori.  Pilih makanan yang rendah kalori seperti kurang bersantan, elakan bergoreng, bahagian kulit yang mengandungi lemak dan pilih makanan jenis bersup, bakar, stim, grill

2. E = Elakkan makan selepas maghrib. Jauhkan dari supper, mengopi  dan keluar makan berat larut malam. Banyakan minum air putih sahaja.

3. R = Rancang apa yang mahu dimakan. Bukan makan apa yang dihidang. Bukan makan apa yang ada. Pilih makanan yang rendah kalori 

4. A = Amalkan pengambilan makanan segar. Banyakkan buah-buahan dan sayur-sayuran

5. S = Lakukan Senaman sekurang-kurangnya 20 minit tiap 3 kali seminggu.

Tips K.E.R.A.S boleh membantu.

Diharap anda dapat mempraktikkan tip ini, agar mempunyai berat badan yang ideal, tidak kira berapa usia anda, tua atau muda. Kerana kesihatan yang baik bermula dengan persediaan di peringkat awal. Jom kita hidup dengan sihat, menerusi gaya hidup yang sihat.

Nak kurus dengan mudah? pantas? nak bantuan? Anda boleh mengamalkan supplement yang boleh bantu anda dari segi detox, tinggikan metabolisme untuk bakar lemak dan membina otot untuk kuruskan badan. Antara supplement yang boleh saya cadangkan ialah 

Jom lihat produk kurus yang boleh anda pilih


Kelebihan pure Slim 7D 
- Peningkatan Pembakaran Lemak
- Mengawal Selera Makan
- Meningkatkan Metabolisme
- Had Penyerapan Lemak
- Memutihkan & Memerahkan Kulit secara semulajadi
- Detox & menyah toxid
- Menganjal & Menyerikan Kulit
- Imbangan hormon
- Membentuk Bentuk Badan


1 botol rm45 sm/ rm49 ss
2 botol rm83sm/ rm87 ss
3botol rm120sm/ rm125ss
4 botol rm155 sm/ rm159 ss
(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)

Update 22hb 12 2016

atas permintaan ramai...

pure slim yang wajah lama pun kami restok (stok terhad)
x banyak beza fungsi dengan pure slim lama...
~~fungsi sama: untuk kurus

~~barcode scan tampal bawah botol



Dtrim Obesity Solution

Kelebihan dtrim.com
•Mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang sepanjang hari
•Menghalang pembentukkan lemak, membantu proses penghadaman dan sembelit
•Membantu mengempiskan perut yang buncit
•Mengurangkan pengambilan gula
•Meningkatkan kadar metabolisma tubuh
•Antioksidan dan menyahtoksik dalam sistem pencernaan

Offer rm55 sm/ rm59 ss 
(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)


Kelebihan Yurill Susu Detox 
- Menyingkirkan toksin dan lemak berlebihan
- Mengawal selera makan, rasa kenyang berpanjangan
- Meningkatkan metabolisme badan
- Menurunkan berat badan
- Menambahkan tenaga, tidak cepat letih lesu
- Meningkatkan tahap kesihatan dalaman
- Mencegah gout, sakit sendi juga gastrik
- Melawaskan pembuangan air besar, bagus untuk sembelit


Offer Rm50 Sm/ rm55Ss 
( Berat sejar 250gram, bancuh 1 scoop, ambil 2 kali sehari)



Kelebihan Jamu Surut Ayu
Jamu Surut Ayu merupakan jamu terbaik dari INDONESIA. diperkaya dengan 100% Herba semula jadi untuk Menurunkan Berat badan, ia boleh menggalakkan metabolisme dan meningkatkan tenaga, Membantu tubuh membakar lemak cepat dan menghapuskan pemendapan lemak. Tidak perlu banyak senaman dan diet
~Menurunkan berat badan
~Mengecilkan perut
~Membakar/menghancurkan lemak
~Mengurangi nafsu makan
~Melawaskan buang air besar(tanpa cirit birit)
~Merangsang metabolisme
~Mengencangkan otot perut


Offer RM 30 sm/ RM34 ss 
(Makan 1-2 biji untuk sehari, 30biji sekotak)



Kelebihan Jus Kunyit Lovely Secrete Juice
Dapat mendetoksifikasi racun berbahaya dan bahan kimia dari tubuh Anda
Meningkatkan metabolisme dalam tubuh anda, membantu anda mengelola berat badan Anda secara efektif. LOVELY SECRET JUICE aka JUS KUNYIT
Produk ini sgt tradisional & memang terbukti berkesan!! . 
✔Merawat Keputihan
✔Menyempitkan Rahim dan Ketatt
✔Hilang Berat Badan 3-5kg 1botol
✔Menambat Hati Suami di Ranjang
✔Menghilangkan Gatal-gatal Farajj
✔Melancarkan Peredaran Haid
✔Menegangkan Bibir Faraj
✔Mengurangkan Senggugut
✔Menambahkan Tenaga Batin
✔Payudaara Kembali Tegang
✔Aset Kewanitaan Lebih Montok
✔Wajah Berseri-seri


Offer rm56 sm/ rm60 ss 
(Sehari Ambil 4 Sudu Iaitu 2 sudu pagi & 2 Sudu malam



Kelebihan Garncia Burner 
Menggunakan teknologi terkini dari german biotech yang membantu membakar kalori mengandungi Garcinia Combogia, Aloe Vera, Hoodia, Orange Peel Guarana, Green Tea.
Ianya sangat efektif untuk mengawal kegemukan, 
kolestrol dengan cara menekan, menyekat, & 
menghadkan pengumpulan asid2 lemak, kolestrol (lipogenesis) dalam badan, 
melancarkan peredaran darah, 
membuang toksin dalam badan, 
mengawal berat badan, 
mengurangkan kolestrol, 
menambahkan tenaga metabolism untuk memecahkan lemak.


Offer rm60 sm/ rm64 ss 
(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)



Kelebihan Jelita Pro
Membakar lemak berlebihan dalam badan (kuruskan badan)
Merawat jerawat dan mencantikan kulit.
Melancarkan pembuangan air besar
Menyingkirkan TOKSIN di dalam badan
Melancarkan perjalanan haid
Menghilangkan bau badan
Menyejukan badan
Menghilangkan kelesuan , lemah lemah serta lenguh-lenguh seluruh badan
Menyempitkan faraj (pulih dara)
Mengembalikan tenaga setelah penat bekerja
Lenguh-lenguh sendi
Mencegah dan mengubati kencing manis
Mencegah dan mengubati darah tinggi
Mengawal bacaan gula bagi penyakit kencing manis
Mengawal tekanan darah tinggi
Pulih tenaga batin
Mendapatkan zuriat


Offer rm48 sm/ rm52 ss 
(2 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 60 Biji)



Kelebihan MaVellous TrueDetox
~ Meningkatkan kadar metabolisma
~ Menghalang penyerapan karbohidrat
~ Detoksifikasi (membersihkan usus daripada kotoran yg melekat)
~ Mempercepatkan proses pembakaran lemak
~Mengawal selera makan
~Mempercepatkan proses penurunan berat badan
~ Meningkatkan tenaga & meremajakan kulit serta awet muda
~ Meningkatkan prestasi kesihatan secara keseluruhannya.
~membaik pulih kerosakan sel dan tisu di kesemua sistem badan
~ Melawaskan pembuangan air besar


Offer rm46 sm/ rm50 ss 
( Berat sejar 250gram, bancuh 1 scoop, ambil 2 kali sehari)


Kelebihan Red Bella Body Wash
Produk mandian yang membantu membakar lemak semasa mandi dan mencerahkan bahagian tubuh
- Mencerahkan kulit seluruh badan
- Membantu merawat masalah kulit (gatal, kudis, panau, jerawat)
- Memecahkan lemak degil / selulit
- Membuang angin dan melancarkan peredaran darah (bagus untuk wanita dalam pantang)
- Menganjal dan mengekalkan kelembapan semulajadi kulit
- Membantu menghilangkan parut
- Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata
- Menghilangkan hitam di belakang leher, ketiak dan celah paha
- Mengurangkan kesan regangan / strechmark serta tumit kaki pecah2



Offer RM56sm/ RM60ss 
Isi kandungan: 450 ML / Botol tahan 2-3 bulan



Kelebihan SexyLady Lotion
Produk kurus jenis sapu, anda hanya perlu sapu bahagian tubuh yang berlemak 3-4 kali sehari untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.
-membantu menghilangkan lemak degil dibawah lapisan kulit
-memudarkan kesan selulit
-meruncingkan wajah jika sapu dibahagian v muka anda
-memudarkan parut di kulit
-mengurangkan inci berkurang serta merta ( paling cepat sepantas 1 minit)
-mengharumkan kulit
-menanggalkan daki degil dikulit
- tidak panas dan tak pijarkan kulit
- Wanita mengandung dan dalam pantang BOLEH guna
- lelaki perempuan boleh guna
-memutihkan kulit hari demi hari.
-menghilangkan buncit serta boroi.
-membuang angin dalam badan.
-mencantikan serta menghaluskan kulit.
-Tak perlu penat-penat telan suplment dah. 
-Tiada risiko penyakit masa hadapan.
-100% daripada bahan organic yang begitu berkesan.


Offer rm65 sm/ rm69 ss 
(Kandungan 150 ml penggunaan untuk 1-2 bulan)


Latoja Krim Kurus

Latoja Slimming Cream
✅Memecahkan lemak
✅Menghilangkan selulit & stretch mark
✅Membuang lebihan angin
✅Kesan serta merta
✅Whitening

✅Mudah digunakan



Offer rm35 sm/ rm39 ss


Diet booster chia seed 

Kelebihan Diet booster Chia seed
 100% berasaskan bahan semulajadi tanpa kimia.
Ianya mengandungi 15 kapsul.
✔Meningkatkan Tenaga
✔ Membakar Lemak
✔ Mengurangkan Berat Badan dan mengenyangkan
✔ Membersih & Penyahtoksin
✔ Meningkatkan Sistem Imun

✔ Menyihatkan & Melancarkan Sistem Pencernaan dan Penghadaman



~Boleh diamalkan oleh kanak-kanak,orang dewasa,wanita hamil,wanita menyusu..
~Sangat disarankan untuk diambil bersama diet harian..
~boleh direndam dalam air,ditabur dlm nasi,sup,yogurt dll..

1 botol rm30 sm/ rm34 ss 

**********************************************************

Pening nak cuba mana satu? nak penyelesaian segera?
Cuba pakai spender selim/ singlet selim pun boleh....memperkenalkan spender munafie brand dari jepun 



Kelebihan Munafie Slimming Panty
Spender ajaib..dari Nippon#Japan Munafie Slimming Panty fit up to xxxl ...ramai yang dah beli sehelai terpaksa repeat order untuk beli banyak helai.
Material yang sangat selesa, menyerap peluh dan jika beli satu mesti nak beli banyak-banyak helai lagi ‪#‎repeat‬ order


Selai rm13 + postage rm7 sm/ rm11 ss

Munafie singlet

Munafie singlet juga bagus untuk pakai sebab ia boleh pastikan badan anda fit, kurus dan sorok lemak-lemak kat perut yang geleber dan lemak-lemak berlebihan tu, dapat memberikan effect slim bagi perut yang boroi, Pakai terus tersorok perut dan segala lemak dan selulit tu..



Offer selai rm23 + postage rm7 sm/ rm11 ss

Walau apa punpilihan produk kurus yang anda cuba, jangan tanya akak, akak makan ubat apa, akak cuba yang mana, sebab akak pun tak larat nak makan semua dan cuba semua produk kurus/ ubat kurus ne. Kalau uolss  nak cuba, uolss boleh inform dan pm/Whatsapp seterusnya terus order, 

uolss boleh cuba sendiri Ubat Kurus mana yang anda berminat ^__^ dan rasa nak cuba. Apa-apa pun perlulah anda konsisten dan jaga makan dan minum untuk membuahkan hasil kurus yang diidamkan


Adakah anda teruja nak cuba Ubat Kurus/
Produk kurus diatas?

Pm inbox fb: imah Hmie
Pm/Whatsapp: +60199278721

No comments:

Post a Comment