Tuesday, October 25, 2016

Petua Kuruskan Badan dalam Masa Seminggu

Petua Kuruskan Badan dalam Masa Seminggu

Berat badan berlebihan sering kali memberi kerisauan, tidak kira lelaki mahu pun wanita. Ini kerana akan timbul masalah seperti kurang keyakinan diri, menjadi punca penyebab penyakit-penyakit lain. Anda mahukan petua kuruskan badan? Saya akan kongsikan petua kurusan badan pada entry kali ini.

Namun begitu, bagi seseorang yang sudah meningkat dewasa, berat badan boleh naik dengan kadar yang sangat cepat, sedangkan hanya makan sedikit sahaja. 
Kadar metabolism anda sudah berbeza dengan tubuh badan masa waktu muda-muda dahulu.

 Disebabkan pekara ini, ianya amat membimbangkan, kerana pada usia yang semakin meningkat dewasa, anda sepatutnya memiliki tubuh yang sihat, bagi menjalani aktiviti seharian dengan lebih mudah dan sihat.

Petua kuruskan badan? 
Nak kuruskan badan dalam masa seminggu?
Jom amalkan K.E.R.A.S:

1. K = Kalori rendah Pastikan makanan kurang kalori.  Pilih makanan yang rendah kalori seperti kurang bersantan, elakan bergoreng, bahagian kulit yang mengandungi lemak dan pilih makanan jenis bersup, bakar, stim, grill

2. E = Elakkan makan selepas maghrib. Jauhkan dari supper, mengopi  dan keluar makan berat larut malam. Banyakan minum air putih sahaja.

3. R = Rancang apa yang mahu dimakan. Bukan makan apa yang dihidang. Bukan makan apa yang ada. Pilih makanan yang rendah kalori 

4. A = Amalkan pengambilan makanan segar. Banyakkan buah-buahan dan sayur-sayuran

5. S = Lakukan Senaman sekurang-kurangnya 20 minit tiap 3 kali seminggu.

Tips K.E.R.A.S boleh membantu.

Diharap anda dapat mempraktikkan tip ini, agar mempunyai berat badan yang ideal, tidak kira berapa usia anda, tua atau muda. Kerana kesihatan yang baik bermula dengan persediaan di peringkat awal. Jom kita hidup dengan sihat, menerusi gaya hidup yang sihat.

Nak kurus dengan mudah? pantas? nak bantuan? Anda boleh mengamalkan supplement yang boleh bantu anda dari segi detox, tinggikan metabolisme untuk bakar lemak dan membina otot untuk kuruskan badan. Antara supplement yang boleh saya cadangkan ialah 

Jom lihat produk kurus yang boleh anda pilih


Kelebihan pure Slim 7D 
- Peningkatan Pembakaran Lemak
- Mengawal Selera Makan
- Meningkatkan Metabolisme
- Had Penyerapan Lemak
- Memutihkan & Memerahkan Kulit secara semulajadi
- Detox & menyah toxid
- Menganjal & Menyerikan Kulit
- Imbangan hormon
- Membentuk Bentuk Badan


Variasi capsul purple And pink fungsi tetap sama

1 botol rm40 sm/ rm44 ss
2 - rm73 sm/ rm77 ss
🚚 free pos
(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)


Lemonade

Lemonex Rahsia Terkurus Tanpa Sengaja 
Lemonex kini viral selepas kejayaan menguruskan pengguna tanpa segala. Produk ini selamat digunakan, dirumuskan dari bahan semuladi, iaitu minuman campuran botani lemon (Premix Lemon Drink) yang sangat berkesan dalam membantu anda menjadi lebih kurus dan juga sihat. Seperti mana yang kita tahu,lemon sangat berkhasiat dalam Melancarkan Pencernaan ,Menstabilkan Tekanan Darah Tinggi, Detoksifikasi Racun Dalam Tubuh, Vitamin C yang membantu dalam menyingkirkan lemak dan sekaligus menurunkan berat badan. LEMONEX mengandungi ‘grapefruit’ iaitu buah limau gedang salah satu buah yang mampu mengurangkan berat badan dengan efektif



1 botol rm120 sm/ rm125 ss
🚚 free pos

Lida 





Lida Daidaihua iaitu slimming pill terbaru untuk kurangkan berat badan yang merupakan MAKANAN TAMBAHAN (supplement) DAN BUKAN UBAT.. Ia adalah pills dari 100% HERBA yang menolong menjadikan bentuk badan anda kembali kepada SHAPE yang asal TANPA KELAPARAN !!SLIMMING LIDA DAIDAIHUA adalah supplement penurunan berat badan yang berkesan dan tanpa kesan sampingan kerana ia mengandungi ekstrak tumbuhan yang dapat mengawal nafsu makan anda seperti sweet potato fiber,cyamoposis gum powder,amor phallus konjac(ekstrak dari giantarum & Jerusalem artichoke) dan alfafa serta dapat merawat obesiti.

1 - rm40 sm/ rm44 ss
2 - rm73 sm/ rm77ss
🚚 free pos

(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan ++, ada 36 Biji)



MaxXslim Booster

Menguruskan badan
Meningkatkan kadar metabolisma
Membakar kalori berlebihan
Melawaskan serta melancarkan pembuangan angin
Bertindak mengawal selera makan
Membuang lemak dalam usus
Menghalang pembentukan lemak
Menghalang badan menerima lebihan lemak dan karbohidrat
Membantu sistem pencernaan dan berfungsi dengan baik.
Mengatasi masalah sembelit
Tidak mengakibatkan kesan sampingan seperti
-Mual, Pening, Cirit birit, Loya, Masuk angin, Sukar tidur malam, Lesu, Alahan



maxXslim ne sangat membantu mengawal selera, tak lapar uolss, penghadaman lancar, meningkatkan metabolism untuk pembakaran lemak dan banyak lagi kelebihan. Sesuai diambil untuk yang mempunyai berat badan berlebihan, darah tinggi, kencing manis, ibu menyusu dan tak menyebabkan kesan sampingan jika diambil sebab ianya  100% dari extrak bahan-bahan semulajadi.

1- rm68 sm/ rm72 ss
2 - rm128 sm/ rm132 ss
(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)


BE FIT



BE FIT ialah produk kurus lulus KKM yang berkesan untuk menurunkan berat badan. Be Fit mengandungi Ekstrak Garcinia Cambogia, yang juga dikenali sebagai Asam Gelugur, atau asam keping dalam bahasa Malaysia. Iaitu Jenis ini tumbuh liar 
di kebanyakan tempat di asia tenggara. Garnicia Cambodia mampu menyekat selera dan dgn cara menghalang pembentukan lemak asid (lipid synthesis). Hasilnya anda boleh menurunkan berat badan dan kekal fit.

1 - rm40 sm/ rm44 ss
2 - rm73 sm/ rm77 ss
🚚 free pos
(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan ++, ada 30 Biji)


Provent Caps

Ramai yang tercari-cari ubat kurus paling berkesan. Susah juga nak pilih produk sebab ada banyak ubat kurus dipasaran dan masing-masing ada kelebihan juga depend atas individu keberkesanannya. Salah satu produk ubat kurus paling berkesan ialah proven caps. Ini adalah produk hot yang import dari France, membantu anda mengekalkan berat badan dan mampu mencerahkan kulit terbukti kesannya dalam masa 7 hari. Diperkaya dengan unsur pelangsing dan pencerahan seperti Garcinia Camborgia, L-Glutathione, Ekstrak teh hitam. Produk ini dirumuskan dari bahan-bahan semulajadi (TIADA BAHAN TERLARANG/ SELAMAT) diamalkan. Ianya dapat meningkatkan metabolisme, menyingkirkan lemakdisamping mencerahkan kulit, memberi TONA KULIT YANG SEKATA. Jadi anda tidak perlu berbelanja lebih dan menjimatkan masa kerana dengan Proven Caps 2 kelebihan utama anda dapat iaitu Kurus dan Cerah.


1 - rm55 sm/ rm59 ss
2 - rm103 sm/ rm107 ss
🚚 free pos
(1 biji sehari, penggunaan untuk sebulan, ada 30 Biji)


Amirna body treatment

Amirna body treatment merupakan satu lagi produk yang berkesan membakar lemak di bawah kulit dengan berkesan. Rumusan khas produk ini terbukti berkesan mencairkan lemak sepantasnya dengan hanya gosok-gosok secara regular ditempat yang bermasalah. Ia juga mampu memperbaiki struktur kulit, merawat kulit, melancarkan perdarahan darah, dan mengembalikan bentuk badan idaman anda. Dengan isian 100ml per botol, ianya mampu tahan selama 3-4 minggu bergantung pada kegunaan individual.

1 - rm55 sm/ rm59 ss

Aijuice dossier

Aijuice Dossier : Jus Detox yang Bantu Kuruskan Badan 
Aijuice Dossier merupakan produk Detox yang dapat membantu anda kuruskan badan dengan gabungan formulasi bahan yang hebat. Produk ini mengandungi bahan seperti Prune, Lemon, Garcinia combogia, Senna, Almond, White kidney bean, Flaxseed, Guavana, Mangosteen , Blackcurrant dan Stevia. Ektrak bahan ini dijadikan satu ramuan detox terbaik, sedap dan yang penting berkesan, dengan hanya amalkan 10ml x 2 kali sehari bagi membuang toksin dalam badan seterusnya berkesan untuk menurunkan berat badan. Kandungan sebotol ialah 250ml tahan 1-2 bulan, depend pada penggunaan individual, sesuai juga diamalkan oleh semua lelaki dan wanita berumur 18 tahun ke atas termasuklah Ibu menyusukan bayi 6 bulan ke atas. 




1 - rm75 sm/ rm79 ss

Hannis Green Coffee Slimming Capsul

Kopi hijau ialah green coffee yang berasal dari biji kopi yang belum mengalami proses pemanggangan /roasting sebagaimana minuman kopi biasa yang kita minum. Biji kopi yang belum dipanggang mengandungi kandungan Asid Klorogenik yang jauh lebih tinggi (3x ganda), yang berupaya menjadi 'booster' sebagai pembakar lemak & kalori lebih pantas, meningkatkan stamina seterusnya mencegah pembentukan lemak baru di bawah lapisan kulit. Disebabkan itu, Kopi Hijau digunakan secara meluas untuk tujuan diet dan penurunan berat badan secara sihat dan selamat. 




1 - rm30 sm/ rm34 ss




Kelebihan Yurill Susu Detox 
- Menyingkirkan toksin dan lemak berlebihan
- Mengawal selera makan, rasa kenyang berpanjangan
- Meningkatkan metabolisme badan
- Menurunkan berat badan
- Menambahkan tenaga, tidak cepat letih lesu
- Meningkatkan tahap kesihatan dalaman
- Mencegah gout, sakit sendi juga gastrik
- Melawaskan pembuangan air besar, bagus untuk sembelit


1-  Rm45 sm/ rm49 ss 
2- rm83 sm/ rm87 ss

( Berat sejar 250gram, bancuh 1 scoop, ambil 2 kali sehari)



Kelebihan Jamu Surut Ayu
Jamu Surut Ayu merupakan jamu terbaik dari INDONESIA. diperkaya dengan 100% Herba semula jadi untuk Menurunkan Berat badan, ia boleh menggalakkan metabolisme dan meningkatkan tenaga, Membantu tubuh membakar lemak cepat dan menghapuskan pemendapan lemak. Tidak perlu banyak senaman dan diet
~Menurunkan berat badan
~Mengecilkan perut
~Membakar/menghancurkan lemak
~Mengurangi nafsu makan
~Melawaskan buang air besar(tanpa cirit birit)
~Merangsang metabolisme
~Mengencangkan otot perut


1- RM25 sm/ RM29 ss 
(Makan 1-2 biji untuk sehari, 30biji sekotak)



Kelebihan MaVellous TrueDetox
~ Meningkatkan kadar metabolisma
~ Menghalang penyerapan karbohidrat
~ Detoksifikasi (membersihkan usus daripada kotoran yg melekat)
~ Mempercepatkan proses pembakaran lemak
~Mengawal selera makan
~Mempercepatkan proses penurunan berat badan
~ Meningkatkan tenaga & meremajakan kulit serta awet muda
~ Meningkatkan prestasi kesihatan secara keseluruhannya.
~membaik pulih kerosakan sel dan tisu di kesemua sistem badan
~ Melawaskan pembuangan air besar


1 - rm40 sm/ rm44 ss
2 - rm73 sm/ rm77 ss

( Berat sejar 250gram, bancuh 1 scoop, ambil 2 kali sehari)


Kelebihan Red Bella Body Wash
Produk mandian yang membantu membakar lemak semasa mandi dan mencerahkan bahagian tubuh
- Mencerahkan kulit seluruh badan
- Membantu merawat masalah kulit (gatal, kudis, panau, jerawat)
- Memecahkan lemak degil / selulit
- Membuang angin dan melancarkan peredaran darah (bagus untuk wanita dalam pantang)
- Menganjal dan mengekalkan kelembapan semulajadi kulit
- Membantu menghilangkan parut
- Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata
- Menghilangkan hitam di belakang leher, ketiak dan celah paha
- Mengurangkan kesan regangan / strechmark serta tumit kaki pecah2



Offer RM55sm/ RM59 ss 
Isi kandungan: 450 ML / Botol tahan 2-3 bulan



Kelebihan SexyLady Lotion
Produk kurus jenis sapu, anda hanya perlu sapu bahagian tubuh yang berlemak 3-4 kali sehari untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.
-membantu menghilangkan lemak degil dibawah lapisan kulit
-memudarkan kesan selulit
-meruncingkan wajah jika sapu dibahagian v muka anda
-memudarkan parut di kulit
-mengurangkan inci berkurang serta merta ( paling cepat sepantas 1 minit)
-mengharumkan kulit
-menanggalkan daki degil dikulit
- tidak panas dan tak pijarkan kulit
- Wanita mengandung dan dalam pantang BOLEH guna
- lelaki perempuan boleh guna
-memutihkan kulit hari demi hari.
-menghilangkan buncit serta boroi.
-membuang angin dalam badan.
-mencantikan serta menghaluskan kulit.
-Tak perlu penat-penat telan suplment dah. 
-Tiada risiko penyakit masa hadapan.
-100% daripada bahan organic yang begitu berkesan.


Offer rm65 sm/ rm69 ss 
(Kandungan 150 ml penggunaan untuk 1-2 bulan)


Latoja Krim Kurus

Latoja Slimming Cream
✅Memecahkan lemak
✅Menghilangkan selulit & stretch mark
✅Membuang lebihan angin
✅Kesan serta merta
✅Whitening
✅Mudah digunakan



Offer rm30 sm/ rm34 ss
🚚 free pos


Diet booster chia seed 

Kelebihan Diet booster Chia seed
 100% berasaskan bahan semulajadi tanpa kimia.
Ianya mengandungi 15 kapsul.
✔Meningkatkan Tenaga
✔ Membakar Lemak
✔ Mengurangkan Berat Badan dan mengenyangkan
✔ Membersih & Penyahtoksin
✔ Meningkatkan Sistem Imun
✔ Menyihatkan & Melancarkan Sistem Pencernaan dan Penghadaman



~Boleh diamalkan oleh kanak-kanak,orang dewasa,wanita hamil,wanita menyusu..
~Sangat disarankan untuk diambil bersama diet harian..
~boleh direndam dalam air,ditabur dlm nasi,sup,yogurt dll..

1 - rm30 sm/ rm34 ss 
🚚 free pos

**********************************************************

Pening nak cuba mana satu? nak penyelesaian segera?
Cuba pakai spender selim/ singlet selim pun boleh....memperkenalkan spender munafie brand dari jepun 



Kelebihan Munafie Slimming Panty
Spender ajaib..dari Nippon#Japan Munafie Slimming Panty fit up to xxxl ...ramai yang dah beli sehelai terpaksa repeat order untuk beli banyak helai.
Material yang sangat selesa, menyerap peluh dan jika beli satu mesti nak beli banyak-banyak helai lagi ‪#‎repeat‬ order


1- rm20 sm/ rm24 ss



Walau apa pun pilihan produk kurus yang anda cuba, jangan tanya akak, sebab akak pun tak tau mana yang ok...hampa goggle search la sendiri testimoni @ cuba je lah mana2 produk kurus/ ubat kurus ne. Kalau uolss  nak cuba, uolss boleh inform dan pm/Whatsapp seterusnya terus order.

uolss boleh cuba sendiri Ubat Kurus mana yang anda berminat ^__^ dan rasa nak cuba. Apa-apa pun perlulah anda konsisten dan jaga makan dan minum untuk membuahkan hasil kurus yang diidamkan


Adakah anda teruja nak cuba Ubat Kurus/
Produk kurus diatas?





Pm inbox fb: imah Hmie

Pm/Whatsapp: +60199278721

No comments:

Post a Comment