Wednesday, January 6, 2016

Penyakit Kronik yang Tinggi Di Malaysia

Penyakit Kronik yang Tinggi Di Malaysia 

Kencing manis


Penyakit kencing manis berlaku apabila kadar kandungan gula dalam darah berlebihan dan hormon insulin yang diperlukan untuk menukar gula kepada tenaga berkurangan. 
Makanan berkanji dan bergula dalam perut dipanggil makanan karbohidrat akan ditukar kepada bahan gula yang dipanggil glukos dan masuk ke dalam saluran darah di mana ia akan digunakan oleh badan untuk menghasilkan tenaga. 
Dalam keadaan biasa, insulin membantu gula (glukos) dalam darah untuk memasuki sel-sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga.
Bagi orang yang menghidap kencing manis, organ pankreas tidak dapat menghasilkan hormon insulin dengan secukupnya atau insulin yang dikeluarkan tidak dapat bertindak seperti biasa sekaligus mengakibatkan glukos atau gula tidak dapat memasuki sel-sel badan. 

Kadar gula dalam darah menjadi tinggi. Gula yang berlebihan ini akan disingkirkan oleh badan melalui air kencing.Tekanan Darah Tinggi
Di Malaysia, hipertensi atau darah tinggi merupakan masalah umum di mana-mana, menurut Presiden Persatuan Hipertensi Malaysia, Datuk Dr. Azhari Rosman, seorang daripada tiga rakyat Malaysia berusia tiga puluh tahun ke atas menghidapinya.


Tekanan darah tinggi meningkatkan risiko menghidap sakit jantung, salur darah sempit, penyakit buah pinggang,gannguan penglihatan, strok dan lain-lain.
Kanser Payudara


Kanser paling biasa keseluruhannya dan paling biasa di kalangan semua wanita berumur 20 tahun bagi tahun 2002 dan 2003, Kanser payudara menyumbang 31% daripada jumlah kes kanser wanita yang didiagnosis pada tahun 2003. (30.4% dalam 2002)Kadar Piawai Umur (ASR) daripada kanser payudara di kalangan wanita ialah 52.8 per 100,000 orang pada 2002 dan 46.2 bagi setiap 100 000 orang pada 2003.
Seorang wanita di Malaysia mempunyai 1 per 19 kemungkinan menghidap kanser payudara.
Lebih daripada separuh daripada wanita yang didiagnosis dengan kanser berumur kurang daripada 50 tahun.
Agensi Antarabangsa Globocan yang melakukan penyelidikan kanser pada tahun 2000 melaporkan 3825 kes dilaporkan dan 1707 kematian akibat kanser payudara di Malaysia.
Globocan menganggarkan secara kasar kadar kanser payudara di Malaysia sebagai 34.9 per 100,000 orang dengan ASR 41.9 per 100,000 orang.
Sakit Jantung


Dianggarkan setiap tahun satu pertiga penduduk dunia atau kira-kira 17 juta orang mati berikutan masalah jantungDi Malaysia, penyakit jantung dan penyakit pulmonari adalah pembunuh utama di hospital kerajaan.
16.5 peratus daripada 45,936 kematian di hospital kerajaan tahun lalu disebabkan penyakit jantung.
Menteri Kesihatan Datuk Seri Liow Tiong Lai, penyakit jantung koronari dianggarkan dihidapi 141 orang bagi setiap 100,000 penduduk setiap tahun.
Ini bermakna bagi penduduk yang berjumlah 27 juta orang, kira-kira 38,000 kes baru penyakit jantung koronari dijangka berlaku setiap tahun.


Kadar kematian akibat serangan jantung adalah 8.89 orang bagi setiap 100,000 penduduk negara ini.
Data membuktikan bahawa 38 peratus wanita berbanding 25 peratus lelaki meninggal dunia satu tahun selepas serangan jantung yang pertama.
Obesiti
Kegemukan atau obesiti boleh mengakibatkan penyakit jantung, strok, tekanan darah tinggi, diabetis dan kanser.
Menteri Kesihatan Datuk Chua Jui Meng berkata , kajian mendapati hampir 3 juta rakyat Malaysia mengalami masalah kegemukan atau obesiti pada tahun 2000.
Obesiti boleh mengganggu dan mencederakan organ-organ badan dan seterusnya akan menyebabkan masalah kesihatan yang serius. 
Jangka hayat penghidapnya juga semakin pendek kerana risiko akibat obesiti seperti masalah jantung, darah tinggi, kencing manis, strok dan lain-lain lagi.

Strok / Angin ahmar


Strok meupakan pembunuh keempat rakyat Malaysia.
Kadar peningkatan sebanyak 300% di kalangan rakyat negara ini iaitu 17,909 pada tahun 2005 kepada 52,000 pada tahun 2006.Lebih 90% daripada mangsa strok meninggal dalam tempoh sebulan.Gout

Gout berlaku apabila garam asid urik yang berlebihan dalam badan membentuk kristal seperti jarum di sendi-sendi tubuh.Selain kesakitan yang amat sangat pada sendi, sesetengah pesakit berkemungkinan menghadapi masalah pembentukan batu karang pada buah pinggang.


Anda boleh mengambil langkah pencegahan untuk mengatasi masalah penyakit kronik diatas dengan rawatan perubatan dan alternatif.
Tahukah anda, punca utama berlakunya masalah diatas adalah disebabkan Badan Berasid


Ketidakseimbangan pH dalam boleh mempengaruhi tahap kesihatan dan menjadi punca penyakit kronik. 

Tahukah anda keasidan badan adalah PEMBUNUH Senyap yang mengancam setiap manusia, Anda akan di BUNUH secara perlahan-lahan, 

Hindari ASID yang berlebihan di dalam badan dengan ALKALI

~~KEASIDAN ADALAH PEMBUNUH SENYAP ~~

Bagaimana ASID menjadi punca penyakit kronik tanpa kita sedari, Keasidan adalah PEMBUNUH Senyap "Silent Killer"

Nilai PH yang baik dalam badan adalah antara 6.8 – 7.2 mg/dl.Punca-punca badan berasid

Tanda-tanda Awal Keasidan Badan

Disyorkan untuk menjamin keseimbangan pH dalam badan, kita boleh mengambil sekurang-kurangnya 80% makanan beralkali dan 20% makanan yang berasid untuk menstabilkan nilai pH cecair dalam badan. 
TETAPI Malangnya RAMAI yang mengambil 90% Makanan BerasidIni kerana makanan yang berasid menjadi makanan kegemaran penduduk seluruh dunia khasnya di malaysia.

Contohnya:-

Pagi, makan roti canai / Nasi lemak..
Tengahari, makan nasi berlauk/Nasi beriani..
Petang, makan goreng pisang/meggie..
Malam, makan satay/nasi lemak dan macam2 lagi.. Antara kesan-kesan bila badan sarat berasid Adakah Anda mungkin mangsa seterusnya !!

Bagaimana nak menyahkan asid dalam badan, memastikan anda terhindar dari punca penyakit kronik??


Jawapannya ialah dengan titiskan CMD revell dalam minuman dan makanan harian anda!!

Concentrate Mineral Drops (CMD) mengandungi 72 mineral lengkap bersifat alkali dengan pH 9-10 mmol/l

Hanya Campurkan CMD dalam minuman anda untuk meneutralkan keasidan dalam badan


10 Sebab anda perlu memiliki CMD 

1. LENGKAPTerdiri dari makro-mineral (magnesium,kalsium,potassium,klorida,sulfur) dan mikro mineralnya adalah (kromium, iodin, mangan, selenium dan zink). Ini menjadikan CMD supplemen mineral yang lengkap.
2. IONIK
Ionik bererti bercas positif dan negatif. CMD dititis dalam air akan memecah menjadi bentuk terkecil iaitu ionik memudahkan ia diserap oleh tubuh.
3. BERSIH/SUCI
CMD diekstrak dari Tasik Great Salt Lake, Utah, USA. Kadar garam tasik itu begitu tinggi sehingga tiada kehidupan bakteria. Berbataskan gurun sehingga tidak berpenduduk (bebas pencemaran).
4. ALAMI (NATURAL)
CMD bukan hasil buatan makmal. Ia semata-mata air tasik yang telah dibuang 99.5% garamnya. (Tiada tambahan pewarna,pengawet,perasa tiruan). 100% alami.
5. SEIMBANG
Lengkap dan seimbang. Ini penting kerana mineral dengan lainnya dapat menarik atau menolak dan menciptakan suatu keseimbangan dinamik, membantu pengankutan makanan dan arahan pusat saraf badan.
6. PEKAT
55 kali lebih pekat kandungannya daripada kandungan mineral air laut. Kepekatannya begitu tinggi, dibandingkan dengan produk supplemen mineral lain.
7. MEMUDAHKAN
Mudah digunakan รข€“ hanya dititiskan dalam makanan/minuman/masakan anda (Dewasa 30-40 titis sehari, kanak-kanak 1 titis setiap 2kg berat badan).
8. MULTI FUNGSI
CMD bermulti fungsi dalam meningkatkan kesihatan badan :
Meningkatkan daya tahan daripada infeksi kuman/virus

Meningkatkan transmisi impuls saraf yang lancar
Memangkinkan pembentukan sel baru
Meningkatkan metabolisme badan
Meningkatkan tenaga dan kevitalan
Memelihara kulit dan rambut
Menguatkan gigi dan rangka badan9. HARGA WAJAR
Anda boleh perolehi dengan harganya yang wajar yang memungkinkan segala lapisan masyarakat mengamalkannya.
10. TERBUKTI
Beribu testimoni dari benua Amerika hingga Asia membuktikan CMD membantu kesihatan kita. Produk hebat dari revell global,mengeluarkan Cmd pati mineral beralkali sebagai makanan sel, pelengkap mineral utk keperluan manusia..

20 tahun dalam pasaran malaysia
42 tahun dalam pasaran antarabangsa
25 buah negara memasarkannya..

Nak cuba CMD REVELL sebagai produk kesihatan yang paling efektif untuk memastikan kesejahteraan kesihatan anda?

Psstt CMD ne penggunaan nya untuk pelbagai khasiat tau, insyallah untuk pelbagai masalah, pencegahan dan rawatan alternatif untuk penyakit-penyakit lain juga. 

HARGA PASARAN DI MALAYSIA

HARGA SEBOTOL CMD 120ML = RM212
(tahan 2-3 bulan)

HARGA SEBOTOL CMD 65ML   = RM105
(tahan 1-2bulan)


PROMOSI HANGAT TERKINI !!!

1 BOTOL CMD 120ML HANYA DENGAN HARGA RM178
DAN PERCUMA LAGI SEBOTOL " CMD 30ML"  (SEMENTARA STOK MASIH ADA)
DGN AUTOMATIK KEAHLIAN + PERCUMA BUKU PANDUAN REVELL


KINI OFFER HARGA TANPA KEAHLIAN

CMD 120 ML = RM105 FREE POS SM/ ADD RM5 UTK SABAH SARAWAK

CMD HYDROD 120 ML  = RM105 FREE POS SM/ ADD RM5 UTK SABAH SARAWAK
Anda boleh menghubungi saya di:

  Pm inbox Facebook : Imah Hmie 
[Whatsapp: +60199278721]
(No call)

Jika Anda seorang yang mementingkan kesihatan atau turut mengalami masalah
• Kencing Manis • Strok • Darah Tinggi • Asma • Sakit Sendi • Buasir • Bisul • Gout • Buah Pinggang • Ekzema • Masalah Paru-paru • Tiroid • Resdung • Awet Muda • Fibroid • Rabun  • Ketumbuhan • Sakit mata • Ulser • Masalah Usus • Jerawat • Masalah Haid/Kesuburan • Sakit Kulit • Berat badan dan lain-lain

 Anda wajib mencuba produk terbaik ini, Rasai lah kehebatannya !!

TEMPAH SEKARANG !!

No comments:

Post a Comment